Sano päivää kassaneidille

Olipa kerran kaupan kassa, joka tervehti asiakasta, mutta asiakas ei reagoinut siihen mitenkään. Oli tietenkin kaupassa meteliä sen verran, kun lapsia vähän itketti ja muuta yleistä hälinää. Ajattelin sitten, että ehkäpä rouva ei vain kuullut minua ja tervehdin sitten uudelleen, kun hän oli siinä minun edessäni (tapanani on tervehtiä heti, kun saan asiakkaaseen katsekontaktin) ja nainen alkaa huutamaan minulle naama punaisena, että vi*** päivää päivää haista sinä pa***… turha opettaa minulle käytöstapoja, kun täällä joutuu aina jonottamaan!

Menin kyllä tyrmistyneeksi ja enpä rouvalle sitten enää sanonut edes, että kiitos ja heihei.. Kyllä sitä huutamista koko kauppa kääntyi katsomaan.. taisi olla toisella melkoisen huono päivä.

Toinen tapaus oli, kun eräs mies bonuskorttinsa lätkäisi tiskiin ja minä ystävällisesti, että kortin voi vetäistä tuohon kortinlukijaan (ennen meillä tämä tehtiin siis aasiakkaan puolesta) ja näin sadaan sitten bonukset ja tarjoukset. Mieshän siitä innostui, että minunko se pitää itse tehdä, sinullehan siitä palkka maksetaan, että minun kortti tulee luettua.
Selitin hänelle, että nykyään asiakkaat itse vetävät bonuskortin, mutta toki korttia ei ole pakko käyttää, sehän on henkilökohtainen ja ohjeistin häntä kortin vetämiseen (kyseessä ei ollut vanhempi mies/pariskunta)
Mies sitten hoiti hommansa ja meni vaimokkeensa kanssa pakkaamaan, kunhan oli ensin kovaan ääneen ihmetellyt miten asiakkaiden pitää tehdä itse kaikki.
Otin sitten seuraavan asiakkaan ostokset käsittelyyn, kun huomasin että tämä sama mies tokaisee tarvitsevansa toisen muovipussin. Hänelle sitten kerroin ystävällisesti, kun mies ei tehnyt elettäkään maksaakseen pussia, että anteeksi pussi maksaa muuten sen 20senttiä. Tästä mies innostui ja alkoi suu vaahdossa raivoamaan tästä hirveästä rahastuksesta ja siitä kun kaikesta pitää maksaa ja heitti minua sillä rahalla melkein naamaan! Samaan aikaan asiakas jota palvelin kaiveli lompakostaan 20senttistä ja sanoi, ettei hänelle taida olla. Minä sitten selitin, että ei en minä teiltä sitä rahaa pyytänyt vaan kerroin pussin hinnan toiselle asiakkaalle. Me sitten asiakkaan kanssa tätä väärinkäsitystä naureskelimme ja kohta kuuluu kassapäädystä ivallista naurua, joka aivan selkeästi oli tarkoitus jäljitellä minun nauramista.

Välillä kyllä ihmettelen ihmisten käyttäytymistä. Tosin tälle miehelle en voinut tauolla kuin nauraa.. joskus pienet lapsetkin osaavat käyttäytyä paremmin kuin aikuiset.

– ei ole pakko ei –

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *