Sano päivää kassaneidille

Olipa kerran kaupan kassa, joka tervehti asiakasta, mutta asiakas ei reagoinut siihen mitenkään. Oli tietenkin kaupassa meteliä sen verran, kun lapsia vähän itketti ja muuta yleistä hälinää. Ajattelin sitten, että ehkäpä rouva ei vain kuullut minua ja tervehdin sitten uudelleen, kun hän oli siinä minun edessäni (tapanani on tervehtiä heti, kun saan asiakkaaseen katsekontaktin) ja nainen alkaa huutamaan minulle naama punaisena, että vi*** päivää päivää haista sinä pa***… turha opettaa minulle käytöstapoja, kun täällä joutuu aina jonottamaan!

Menin kyllä tyrmistyneeksi ja enpä rouvalle sitten enää sanonut edes, että kiitos ja heihei.. Kyllä sitä huutamista koko kauppa kääntyi katsomaan.. taisi olla toisella melkoisen huono päivä.

Toinen tapaus oli, kun eräs mies bonuskorttinsa lätkäisi tiskiin ja minä ystävällisesti, että kortin voi vetäistä tuohon kortinlukijaan (ennen meillä tämä tehtiin siis aasiakkaan puolesta) ja näin sadaan sitten bonukset ja tarjoukset. Mieshän siitä innostui, että minunko se pitää itse tehdä, sinullehan siitä palkka maksetaan, että minun kortti tulee luettua.
Selitin hänelle, että nykyään asiakkaat itse vetävät bonuskortin, mutta toki korttia ei ole pakko käyttää, sehän on henkilökohtainen ja ohjeistin häntä kortin vetämiseen (kyseessä ei ollut vanhempi mies/pariskunta)
Mies sitten hoiti hommansa ja meni vaimokkeensa kanssa pakkaamaan, kunhan oli ensin kovaan ääneen ihmetellyt miten asiakkaiden pitää tehdä itse kaikki.
Otin sitten seuraavan asiakkaan ostokset käsittelyyn, kun huomasin että tämä sama mies tokaisee tarvitsevansa toisen muovipussin. Hänelle sitten kerroin ystävällisesti, kun mies ei tehnyt elettäkään maksaakseen pussia, että anteeksi pussi maksaa muuten sen 20senttiä. Tästä mies innostui ja alkoi suu vaahdossa raivoamaan tästä hirveästä rahastuksesta ja siitä kun kaikesta pitää maksaa ja heitti minua sillä rahalla melkein naamaan! Samaan aikaan asiakas jota palvelin kaiveli lompakostaan 20senttistä ja sanoi, ettei hänelle taida olla. Minä sitten selitin, että ei en minä teiltä sitä rahaa pyytänyt vaan kerroin pussin hinnan toiselle asiakkaalle. Me sitten asiakkaan kanssa tätä väärinkäsitystä naureskelimme ja kohta kuuluu kassapäädystä ivallista naurua, joka aivan selkeästi oli tarkoitus jäljitellä minun nauramista.

Välillä kyllä ihmettelen ihmisten käyttäytymistä. Tosin tälle miehelle en voinut tauolla kuin nauraa.. joskus pienet lapsetkin osaavat käyttäytyä paremmin kuin aikuiset.

– ei ole pakko ei –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. J sanoo:

  Miksi pitää ottaa niin henkilökohtaisena loukkauksena se, että asiakas ei tervehdi.
  On kyllä pienen itsetutkiskelun paikka, mikäli saa siitä ylitsepääsemättömän ongelman.
  Jos ei vastaa moikkaukseen, niin sitten ei siitä sen enempää, tavarat tiskiin ja raha vaihtaa omistajaa. Viiden minuutin päästä et edes muista asiakasta, eikä asiakas sinua.
  Ja mikset voisi vetää sitä plussa-korttia asiakkaan puolesta? Itsekin höylään magneettijuovakortin lukijassa mitään sen enempää sanomatta, mikäli asiakas sitä minulle antaa. Välttyy paljolta, kun ei ala väkisin tapella jostain pienestä muotoseikasta.

  • Elle sanoo:

   Se oli ihan kuule toi aasiakas, joka otti tervehtimisen henkilökohtaisesti. En jaksa kuin ihmetellä, kuinka ihmiset nykyään on noin idiootteja ettei osata minkäänlaisia käytöstapoja. Tuntuu olevan muodissa, että ihmetellään kuinka nykynuoret ei osaa käyttäytyä, mutta näin aspan näkökulmasta nuoret ovat niitä kohteliaimpia asiakkaita ja ymmärtäväisimpiä. Elleivät sitten ole aasiakkaiden kasvattamia, niin ovat sitten pikkuaaseja.

 2. moim sanoo:

  en tajua kommentoijaa. miten tekstissä sanotaan, että otetaan henkilökohtaisesti? tuossahan lukee selvästi, että toinen ajatteli ettei asiakas ehkä kuullut hänen tervehtineen ja kokeili uudestaan ja sitten asiakas räjähti päin naamaa. tervehtiminen muutenkin kuuluu asiakaspalvelun työnkuvaan ja asiakkaalla tosiaan taisi paha päivä olla, kun tuollalailla meni käyttäytymään. no joo, jokainen tietysti tulkitsee tekstin omalla tavallaan, mutta mielestäni tuossa nyt ei asiakaspalvelijan osalta ollut mitään asiatonta/henkilökohtaista.

  • Ihmettelijä sanoo:

   Komppaan moim:in kommenttia. Muutenkin tervehtiminen on ihan perus käytöstapoja. Että J voi harrastaa ihan itse sitä itsetutkiskelua.

   Mitä tulee näihin rahanviskojiin. Todistin kerran tapausta kun nainen viskaisi 50snt kolikon tiskille ja kolikkohan solahti siinä tiskin alkupäässä olevan ”rullakon” (sivistäkää jos joku tiedätte korrektin termin tälle?) väliin. Sitten nainen alkoi huutaa hysteerisesti että hän ei poistu ennenkuin saa rahan takaisin 😀 En valitettavasti nähnyt episodin loppua, teki kyllä mieli jäädä sivuun seuramaaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *