Kaikille ansionsa mukaan

Työskentelen tarjoilijana eräässä Helsingin tähtiravintoloista ja hyvästä maineesta huolimatta olen meilläkin kaikenlaista hiihtäjää tottunut näkemään. Eräs tapaus on jäänyt silti erityisen hyvin mieleen:
Meillä oli ollut suhteellisen kiireinen lounas ja odottelimme viimeistä varausta saapuvaksi. Kohta n. 25-vuotias kundi astelee sisään ja pahoittelee myöhätymistään, mutta kaveri etsii vielä kuulemma parkkipaikkaa. Ohjaan kundin pöytään ja annan jo valmiiksi ruokalistan. Selitän hänelle, että jos he seuralaisen saavuttua viitsisivät valita ruuat heti, koska he ovat lounaan viimeiset asikkaat ja keittiö sulkeutuu heidän tilattuaan annoksensa. (keittiössä tosiaan tehdään välisiivous lounaan jälkeen ja aletaan sen jälkeen valmistelemaan iltaa) Kymmenen minuutin kuluttua näen kuinka joku öky-mersu kurvaa ravintolan eteen ja saman ikäinen kaveri astuu ulos, pokat päässä ja puhuen puhelimeen. Hänen astellessaan sisään hän kurvaa suoraan pöytään tervehtimättä minua tai ystäväänsä ja jatkaa edelleen puheluaan. Hetken kuluttua saan tilauksen vihdoin ja viimein tehtyä keittiöön. Säälin vähän ensin tullutta kaveria, koska koko tämän ajan aina pääruokaan saakka mersu-kundi puhuu taukoamatta puhelimeen, eikä hän ole selvästikään kiinnostunut ystävänsä lounasseurasta saati sitten ruuasta, joka meidän liikeideamme mukaisesti esitellään pöydässä.
Kun tulee pääruan vuoro, vien annokset omakätisesti pöytään ja alan kertomaan annoksen sisällöstä (liha, kastike ja pari päälisäkettä). Tässä vaiheessa mersu-kundi lopettaa vihdoin puhelunsa ja jää tuijottamaan annostaan: ”ai, sanoit sä että noi on sieniä?” ”juu, meillä korostuvat nämä sesongin raaka-aineet ruuassa, kuten tatit ja kanttarellit” ”mutta, missään kohtaa menussa ei kerrottu että tässä olis sieniä!?” ”onko teillä sieniallergia” ”no ei, mutta mua kyllä v*** nää sienet tässä niin paljon että en tiedä pystynkö syömään tätä!” tässä vaiheessa kundin tuohtunut kaveri tokaisee että eikö tämä voi vain aikuistua ja siirtää paistetut sienet lihan päältä syrjään. Mersu-kundi katsoo minua: ”miksei näitä sieniä mainita listalla? Kyllä varmasti on paljon muitakin ihmisiä jotka ei pidä sienistä?”
”noh, meidän liikeideaan ei kuuluu kaikkien komponenttien esittely ruokalistalla, koska lounaallakin niitä saatta annoksessa olla yli kymmenen. Toisekseen, me oletamme että jos ihmisellä on vakava ruoka-aine allergia hän osaa sen kyllä ilmoittaa tilausvaiheessa”
”no voi, vi**u!”
Tässä kohtaa kuitenkin huomio kiinnittyy mersu-kundilla ikkunan eteen pysäköityyn autoonsa ja hän ryntää pöydästä ulos kohtaamaan parkki-pirkon joka on juuri kirjoittamassa hänelle sakkoa…
Siinä kohtaa oli ihan pakko syöksyä nauramaan hysteerisenäkeittiöön että taitaa kerrankin paha saada palkkansa =) Kun kundi palasi ulkoa pöytään hän oli kovin nöyrää poikaa ja söi kiltisti kaikki loput mitä eteen kannettiin =)

– Liina –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *