Isokin pomo

Olen töissä erään valtion firman respassa ja vahdin siellä yleistä kulunvalvontaa, kameroita, pysäköintiä ja siinä samalla otan vastaan puheluita, postia sekä teen kulkutunnisteita työntekijöille.

Meillä on ohje, että kulkutunnisteita ei tehdä ulkopuolisille henkilöille kuin jonkun talon henkilökunnan pyynnöstä. Pyyntö tulee esittää joko sähköisesti tai paikan päällä käymällä. Soittaminen tai toisen tietolähteen käyttö ei kelpaa.
Myöskin toiselta paikkakunnalta tulleet pyynnöt evätään. Jos meille esimerkiksi tulee käymään väkeä Rovaniemen konttorista ja heidän esimiehensä Rovaniemeltä pyytää kulkutunnistetta, evätään tunnisteen teko vedoten siihen, että tarvitsemme täältä olevan henkilön pyynnön ja kuittauksen.

Eräänä päivänä sattuikin meille sitten tulemaan päätalosta olevinaan iso naispuolinen pomo, joka tätä käytäntöä ei joko tiennyt tai halunnut toteuttaa.

A: Tulin tuolta päätalosta, haluaisin avaimen.
M: Onko joku lähettänyt etukäteen puolestanne avaimentekopyynnön?
A: Ei, minähän tässä sinulta sitä juuri pyysin.
M: Ikävä kyllä se ei riitä. Tarvitsemme jonkun tämän toimitalon henkilön pyynnön, että voimme tehdä talon ulkopuolisille avaimia.
A: Meillä ei tarvitse.
M: Asiat voivat olla teillä eri tavalla järjestettyjä, mutta ikävä kyllä meillä on tällainen käytäntö enkä saa poiketa siitä.
A: Etkö tiedä, mistä minä tulen?! Minulla on iso virka päätalolla!
M: Tiedän kyllä mistä tulette, mutta en ikävä kyllä osaa yhdistää nimeänne, että tietäisin virkaanne siellä.
A: ANNA MINULLE SE AVAIN!
M: Ikävä kyllä en voi tehdä teille avainta ilman talon henkilökunnan edustajan pyyntöä. Onko teillä ketään isäntää, jolle voisi soittaa ja pyytää tulemaan selvittämään asiaa?
A: Ei minulla ole mitään isäntää, ihan itse itseni isäntä olen, olen tulossa tänne haastattelemaan uusia ihmisiä! En minä mitään esimiestä kaipaa!
M: Siinä tapauksessa joudun ikävä kyllä saattamaan teidät perille, oletteko minne päin menossa?
A: MINÄ HALUAN OMAN AVAIMEN! En todellakaan jouda koko päivää SINUN aikataulujesi mukaan menemään, minä VAADIN OMAN AVAIMEN!
M: Siinä tapauksessa meidän täytyy soittaa joku tämän talon henkilökunnan edustaja paikalle. Oletteko miltä puolelta?
A: It. No kellehän minä nyt sitten voin oikein soittaa täällä?!
M: no esimerkiksi It-puolen osastolle voitte soittaa rouva y:lle tai vaikka herra x:lle.
A: *oikein ivallinen äänensävy* Jaa, että herra X:lle?! Että pitäisi paikan isoimmalle pomolle soittaa tämän takia muka?! ETTÄ IHAN POMOLLE ASTI JONKUN *PIIP* AVAIMEN TAKIA?
M: Rouva hyvä minä vain ehdotin mahdollisia henkilöitä jotka ovat samalla osastolla täällä kuin te! Ja jos olette korkeassa asemassa päätalossa, ei ole varmaankaan ongelma soittaa talomme esimiehelle ja pyytää häneltä tai hänen sihteeriltään avainta.
A: MINÄHÄN EN ALA SOITTAMAAN HERRA X:LLE TAI SIHTEERI Y:LLE! MINÄ EN HEITÄ TÄLLAISEN ASIAN TAKIA VAIVAA MINUN TÄYTYY SAADA AVAIN OMALLA NIMELLÄ!

Tätä jatkui lähes puoli tuntia ja loppuvaiheessa alkoi hermoni olla niin kireällä, että oli vähällä, etten olisi kiivennyt respan luukusta potkaisemaan naisen takaisin ulos.

Kumminkin isoimman pomon sihteeri sattui juuri tulemaan tauolta ja kuuli huudon, jolloin tuli kyselemään, missä on ongelma. Nainen esitti sihteerille asian huutamalla (ei sitten ilmeisesti tunnistanut, että kyseessä nyt oli tämän talon isoimman pomon sihteeri jota ei halunnut häiritä) joka hieman loukkaantuneena sitten totesi, että hän voi todeta rouvan olevan päätalosta ja tehdä avainpyynnön.

Rouva sitten sai vaikeimman kautta avaimensa toimitaloon. Avain oli tehty yhtä päivää varten, mutta rouva ei ole vieläkään avaimia takaisin palauttanut, vaikka tapahtumasta on jo nelisen kuukautta. Mukava yllätys ensi kerralle, sillä yhdeksi päiväksi lainatut avaimet kuolletetaan jollei niitä palauteta, eli ensi kerralla rouva ei pääse edelleenkään avaimillaan sisälle…

– Avainkaappi –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Tyypiliistä sanoo:

  Taas kyseessä oli nainen, joka oil korkeassa asemassa eli valta noussut päähän. Näin käy yleensä, jos nainen pääsee korkeaan johtotehtävään.

  • Anssi sanoo:

   Näin kommentoi mies, jolla on paska duuni (jos ollenkaan) ja suuri kateus siitä että naisella on korkeampi ja parempi asema. Vaikka hänhän on MIES.

 2. Suokalmu sanoo:

  No no, kyllä näihin ”etsä -keleen juippi tiiä kuka mä olen” löytyy ihan korkeassa asemassa olevista miehistäkin. Ja olenpa samanlaisissa hommissa törmännyt ihan ns. ”toteuttavaan” porukkaan, joka riehuu ihan samalla tavalla kun joku ei nyt satu just heidän naamaansa kaikkien satojen ihmisten seasta muistamaan. Vaikka firmassakin on oltu mapittamo-osasto ö:llä kaksytä vuotta. No voi kamala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *