Revitty lippu.

Työskentelen siis lipunmyyjänä paikallisen jääkiekkojoukkueemme kotipeleissä, nyt toista kautta. Meiltä(kin) löytyy usein muutama aasiakas illan aikana, varsinkin kun suomalaiseen jääkiekkokulttuuriin kuuluu monelta osin alkoholi, usein jopa ennen peliä nautittuna. Voisin kertoa moniakin hupaisia tarinoita siitä, kuinka kaikki tuntuu olevan lipunmyyjien vika, mutta yksi esimerkki riittäköön kattamaan kaiken:

Keski-ikäinen, täydessä tuiskeessa oleva miespuolinen aasiakas käveli tiskilleni maailmanomistajan elkein, ja heti ensimmäiseksi rojahti tiskin päälle tullen niin lähelle naamaani, että saatoin haistaa viskin hänen hengityksessään.

A: HEI TYTTÖ!
M: Moi, mitä saisi olla? (meillä on erilaisia seisoma-, istuma-, ja vip-lippuja, joten tällainen kysymys on ihan tavallinen esitettäväksi asiakkaalle)
A: No kun mulla on nyt tällainen ongelma. Että mun k*sipää-vaimoni repi mun liput yhden riidan aikana ja nyt mun pitäis päästä sisään tonne.
M: Ai, no sehän on sääli. Näytäs niitä lippuja niin katsotaan että mitä voidaan tehdä.
A: No ei kun se mun vamo repi ne eks sää nyt kuuntele mua?!
M: Joo, kuulin, tarkotin että jos näytät niitä lipun palasia, niin voidaan katsoa että jos sille asialle voidaan jotain tehdä. (Tässä vaiheessa totesin aasiakkaan olevan melko hidasta sorttia, mutta pidin kuitenkin urheasti hymyn huulillani)
A: No ei mulla niitä nyt enää ole, se hukkas ne.
M: ….?
A: Mut muistan kyllä ne paikat, ne oli katsomosta B4 ja paikat 1 ja 2, et paas tulostaen mulle ne liput, mää oon ne maksanutkin!!
M: Joo valitettavasti sellanen käytäntö on mulla tässä mahdoton. En voi tulostaa jo ostettuja lippuja, kun tää meidän kone ei näytä niitä vapaiksi..
A: No älä nyt rupee viisasteleen siinä! Nyt v*ttu tulostat mun liput sieltä! B4, paikat 1 ja 2. HOPIHOPI ETTÄ PÄÄSEN KATSOMAAN PELIÄ, TYTTÖ!
M: No sä voit vaikka itse katsoa tästä näytöltä… (normaalisti meillä ei ole tapana näyttää asiakkaille näytöltä mitään, koska näytöt sijaitsevat meidän puolella tiskiä, ja näin asiakas joutuu kumartumaan tosi lähelle, kuitenkin tässä tilanteessa totesin sen olevan fiksuinta, jotta saisin tuon kamalan aasiakkaan häipymään) … Eli tästä sä näät, että ne paikat ei ole enää vapaina, en voi tulostaa niitä täältä koneelta.
*aasiakas nojautuu tosi lähelle, tahraa näytön sormillaan ja jää sitten siihen asentoon, alle 10cm päähän naamastani huutamaan*
A: NO VOI JUMALA*TA KUN MÄ OLEN MAKSANUT NE LIPUT JO, ETTÄ TULOSTA NE NYT SITTEN!!
M: Eli se ei nyt kyllä valitettavasti onnistu. Mitäs jos näyttäisit kuitin, että olet ostanut ne, niin mä voin ostaa sulle täältä jotkut toiset liput ja yrittää sitten järjestää sen sitä kautta?
A: No ei mulla sitä kuittia oo, mut tosta Sokoksesta mää ne ostin. Mut jumala*ta nyt saa*ana.
M: Öh, no siinä tapauksessa mä en kyllä voi tehdä yhtään mitään, kun ei lippu ole edes meiltä ostettu. Kannattaa käydä näyttämässä kuitti ja lipunpalaset sinne Sokokseen, niin saat sitten ainakin rahat takaisin.. *kuvittele tähän hirveää huutoa aasiakkaalta, jossa hän selittää samat asiat uudestaan ja uudestaan ja haukkuu minua ja vaimoaan*
M: Joo, valitettavasti mä en nyt voi auttaa että teidän kannattaisi nyt poistua.
A: SELVÄ SITTEN, MEENKIN TÄSTÄ AMPUMAAN MUN VAIMON! *poistuu ovet paukkuen*

.. Onneksi tällaisia aasiakkaita sattuu suhteellisen harvoin, useimmat on vaan niitä perus-pissapäitä, jotka heittää ”hyvää” läppää:

(Meillä saa OP-omistajajäsenyyskortilla 2e alennusta lipusta)
A: Laitas tyttö alennukset kun mää omistan katsos tän pankin hehheh!
tai
A: Saako näillä muillakin mun korteilla alennusta? Tääl olis plussakortti ja
boonuskortti ja.. Hehheh!

… Ei tiedä yhtään mistään mitään:

A: Yks istumalippu!
M: Selvä, eli minnekkäs päin?
A: No jonnekkin hyville paikoille, aika keskelle.
M: Joo eli meillä on tässä nää A-, B-, C- ja D-katsomot ja lisäksi VIP-katsomo, eli auttais paljon jos tietäis edes mihin katsomoon haluaa..

… Tai on vaan muuten vaan hel*etin rasittavia/kännissä/tyhmiä. Suoraan sanottuna aasiakkaita.

Tietty myös mukavia asiakkaita löytyy ja heidän avullaan kestetään nää vaikeimmatkin tapaukset. Kiitos teille ! 🙂

– m1tsuka –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *