Kaksi kossua

Tänään asiakkaaksi tupsahti vanhempi herra, joka halusi kaksi kossua yhteen lasiin. Sanoin, että en myy tuplia. No, otetaan sitten kahteen lasiin. Joo, sehän onki aivan eri asia kuin tupla… Siihen totesin, että voin toki rahastaa saman tien molemmat juomat, mutta tarjoilen vain yhden kerrallaan. Mies sanoo, että anna vaan ne molemmat saman tien, kun hänellä on tuo kaverikin tuossa. Tyyppi tuli yksin, näin sen jo kauempaa, kun käveli hotellia kohti. Nauroin, että anteeksi, jos kyselen tyhmiä, mutta missä se teidän kaveri on..? ”Se tulee kohta”. Aha, sanopas kaverille sitten, kun tulee, että hakee juomansa itse tiskiltä jahka saapuu.

Äijä poistuu ulos terassille, on siellä pienen hetken ja tulee takaisin tiskille. ”Nyt kävi niin, että kaveri ehtikin mennä menojaan, kai minun on se toinenkin juotava” (no, oho…). Annoin miehelle toisen juoman, mutta arvasin kyllä, ettei se ensimmäistään ollut vielä juonut. Menin samalla oven avauksella ulos ”hakemaan tyhjää lasia tiskiin” ja kuinka ollakaan, eka juoma oli koskemattomana pöydässä. Nappasin sen käteeni ja sanoin, että enkö jo sanonut, ettei meillä myydä asiakkaalle kuin yksi juoma kerrallaan ja näin ollen vien tämän drinkin nyt mukanani ja kun kädessänne oleva lasi on tyhjä, voitte hakea tämän toisen takaisin. Äijä ärähtää, että et nyt s**tana vie sitä mihinkään! Minä hymyilen ja sanon, että kyllä vaan vien.

Tovin päästä äijä tulee tyhjän lasinsa kanssa ja murahtaa, että ”nyt mä sen toisen varmaan saan”. Juuri näin, kyllä saat. Siinä se alkoi sitten avautua, miten p*ska paikka meidän lafka on, ja kotona hän laittaa heti nettiin että tänne ei kannata tulla. Kuule, laitapa! Ei sille mitään olisi tarvinnut selitellä, mutta sanoin silti, että en minä omasta päästäni näitä sääntöjä keksi, vaan noudatan ihan Suomen lakia. Työtäni vain teen, yritä ymmärtää. Sieltä tulee ärräpäätä ja kyllä vaan itse silkkaa ilkeyttäni keksin hänen harmikseen näitä juttuja. Totesin siihen, että luuleeko herra tosiaan, että minulla ei sunnuntai-iltapäivänä olisi mitään muuta tekemistä kuin tulla tänne juuri sinulle ilkeilemään???

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. Jaanis sanoo:

  Joopa joo,
  On totta, että Suomen kehitysmaatasoinen alkoholilaki kieltää tuplien myymisen, mut pitäisi kyl olla asiakaspalvelijallakin vähän ns. pelisilmää. Lähinnä tuosta ”hauskahkosta” episodista nyt välittyi sellainen vitutus omaan työhön ja turha päteminen. Baareissa itse työskennelleenä, voin sanoa et vähän huumoria siihen työhön mukaan ja lopputilanne olisi ollut kaikille win-win. Jos on annettu vähän valtaa, niin pitää sitä osata oikealla tavalla käyttää.

  • Aapeli sanoo:

   Joo, ja sit voi samalla hymyillen kertoa esimiehelle kuinka puljusta lähti anniskeluluvat kun vähän käytti pelisilmää.

 2. lambi sanoo:

  Toivottavasti meni Facebookkiin nolaamaan itsensä 🙂

 3. teppo42 sanoo:

  Onko jollakulla tietoa, että miksi joku haluaisi nimenomaan tuplakossun, tai vaihtoehtoisesti kaksi kossua? Eli miksi ei vaan käy niin että joisi sen yhden ja sitten ostaisi ja joisi sen toisen?

  • Aapeli sanoo:

   Veikkaan että halusi alunperin tuplakossun, muttei halunnut ymmärtää miksei se käy, ja loput tarinasta olikin vain venkslailua jotta ”voittaisi”. Itse tuppaan aloittamaan illan shotilla ja pitkällä. Eka shotti huiviin jo tiskillä ja pitkä samoin tein mukaan, ei ole sen vaikeampaa.

   • teppo42 sanoo:

    Jaa niin ihan totta joo, tuollaisia ihmisiä taitaa olla olemassa. Veikkaan että ne pösilöt jotka eivät pysäköi parkkiruutuihin vaan ihan niiden lähelle johonkin tien varteen, ovat juurikin noita jotka kokevat voittavansa systeemin kun tekevät jotain muuta kuin mitä kuuluu tehdä. Taitaa olla aika paljonkin näitä idiootteja?

 4. pokemon sanoo:

  on tuo nyt jo aikamoista pelleilyä.
  laki sanoo mitä sanoo. eipä se yleensä ketään ole pilkulleen kiinostanut.
  Terv. ravintolan poke

 5. Jeppe sanoo:

  Ei tarvitse olla tuollainen tiukkapipo. Itse ainakin tuplia olen kaadellut. 😀 Muutenkin iso osa näistä ”asiakaspalvelijoiden” avautumisista on täyttä hevonkukkua, eivät käy yksinyhteen minun asiakaspalvelija-asenteeni kanssa. Kannattaa harkita vaikkapa alan vaihtoa.

 6. Pussivieköön sanoo:

  Joka baarista olen tuplana juomat saanut. Harvinaisen elämäänsä kyllästynyt myyjä….

 7. Hohhoijaa sanoo:

  Aika jännä että täällä niin moni tuomitsee tämä tarinan kertojan toiminnan, vaikka hän nimenomaan vain ja ainoastaan noudatti suomen lakia. Lakia joka on muuttumassa mutta vasta ensivuonna eli nyt sitä tulee noudattaa tai ravintola saattaa menettää anniskeluluvat. Varmaan nämä ihmiset on saaa porukkaa jotka pitää nopeusrajoituksia suosituksina ja itkee poliisin ”rahankeruupäivistä” kun kerrotaan tulevista tehoratsioista. Jos noudattaa lakia ja ajaa nopeusrajoitusten mukaan niin ei kenelläkään pitäisi olla mitään ongelmaa. Jos ”vahingossa vähän” ajaa ylinopeutta ja siitä tulee sakko, niin silloin ei varmaan kannattaisi ajaa ollenkaan jos ei osaa autoa hallita.

 8. Anniskelupassipoliisi sanoo:

  Baareissa saa toki olla omat käytännöt kerralla anniskeltavien määrien suhteen, mutta laissa ei kielletä useampien annosten myyntiä mitenkään – on ainoastaan määritelty että juomia pitää saada joka tapauksessa myös yhden annoksen verran, eli esim sitä kossua 4cl, että juomat tulee tarjoilla avattuina tai lasiin kaadettuna (eli ei voi myydä suljettuja juomia). Mutta periaatteessa voi myydä vaikka tuopissa puoli litraa kossua kerralla.

  Pointtina siis että ei ole kielletty laissa tuplien myyminen, mutta yritys ja lopulta myös kyyppari on se joka päättää, kuinka paljon kerralla voidaan anniskella. Esim. jokseenkin huppelissa olevalle asiakkaalle en kyllä lähtisi tuplakossua myymään, vaikka ei vielä erityisen häiritsevästi käyttäytyisikään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *