Kaksi kossua

Tänään asiakkaaksi tupsahti vanhempi herra, joka halusi kaksi kossua yhteen lasiin. Sanoin, että en myy tuplia. No, otetaan sitten kahteen lasiin. Joo, sehän onki aivan eri asia kuin tupla… Siihen totesin, että voin toki rahastaa saman tien molemmat juomat, mutta tarjoilen vain yhden kerrallaan. Mies sanoo, että anna vaan ne molemmat saman tien, kun hänellä on tuo kaverikin tuossa. Tyyppi tuli yksin, näin sen jo kauempaa, kun käveli hotellia kohti. Nauroin, että anteeksi, jos kyselen tyhmiä, mutta missä se teidän kaveri on..? ”Se tulee kohta”. Aha, sanopas kaverille sitten, kun tulee, että hakee juomansa itse tiskiltä jahka saapuu.

Äijä poistuu ulos terassille, on siellä pienen hetken ja tulee takaisin tiskille. ”Nyt kävi niin, että kaveri ehtikin mennä menojaan, kai minun on se toinenkin juotava” (no, oho…). Annoin miehelle toisen juoman, mutta arvasin kyllä, ettei se ensimmäistään ollut vielä juonut. Menin samalla oven avauksella ulos ”hakemaan tyhjää lasia tiskiin” ja kuinka ollakaan, eka juoma oli koskemattomana pöydässä. Nappasin sen käteeni ja sanoin, että enkö jo sanonut, ettei meillä myydä asiakkaalle kuin yksi juoma kerrallaan ja näin ollen vien tämän drinkin nyt mukanani ja kun kädessänne oleva lasi on tyhjä, voitte hakea tämän toisen takaisin. Äijä ärähtää, että et nyt s**tana vie sitä mihinkään! Minä hymyilen ja sanon, että kyllä vaan vien.

Tovin päästä äijä tulee tyhjän lasinsa kanssa ja murahtaa, että ”nyt mä sen toisen varmaan saan”. Juuri näin, kyllä saat. Siinä se alkoi sitten avautua, miten p*ska paikka meidän lafka on, ja kotona hän laittaa heti nettiin että tänne ei kannata tulla. Kuule, laitapa! Ei sille mitään olisi tarvinnut selitellä, mutta sanoin silti, että en minä omasta päästäni näitä sääntöjä keksi, vaan noudatan ihan Suomen lakia. Työtäni vain teen, yritä ymmärtää. Sieltä tulee ärräpäätä ja kyllä vaan itse silkkaa ilkeyttäni keksin hänen harmikseen näitä juttuja. Totesin siihen, että luuleeko herra tosiaan, että minulla ei sunnuntai-iltapäivänä olisi mitään muuta tekemistä kuin tulla tänne juuri sinulle ilkeilemään???

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *