Katsastusasemalla

Työskentelen katsastusaseman toimistossa.
Tässä työssä kuulee ja näkee kaikenlaista ja nyt haluaisinkin avautua muutamista asioista jotka erityisesti eivät enää 6 vuoden jälkeen jaksa naurattaa.

Arvoisa asiakas:
1. Jos kysyn auton rekisteritunnusta, en kysy väriä, merkkiä tai kengän numeroa, vaan sitä rekisteritunnusta. Näet sen joko auton etu- tai takarekisterikilvestä, vakuutusmaksulapusta, rekisteröintitodistuksesta tai muusta ko. autoon liittyvästä dokumentista. Jos kysyn tätä puhelimessa tehdessäsi ajanvarausta tai kyselyä, niin älä pistä pahaksesi kertoa sitä minulle tyylillä A=Aapeli, B=Bertta jne. sillä puhelin vääristää P:n kuulostamaan helposti T:ltä, toivottavasti ymmärrät.

2. Kun tulet katsastamaan autoasi, otathan mukaasi edes jotain dokumenttia tai osaat kertoa sen rekisteritunnuksen minulle tiskillä. Tämä ei ole hyväntekeväisyyttä, eli joudut myös kaivamaan kuvetta. Meillä ei myöskään ole tiskattavia astioita, niinkuin moni ehdottaa tiskaamista maksuksi toimenpiteistä, eikä myöskään meille kaikki ole veloituksetonta, joten ethän pahastu mikäli pyydän sinulta maksua myös jälkitarkastuksesta.
Paperihommia hoitaessasi varaudu todistamaan henkilöllisyytesi virallisella Suomen viranomaisen myöntämällä ajokortilla, passilla tai henkilökortilla. Ethän myöskään pahastu jos sitä pyydän, en tirkistele muita tietojasi, varmistan tiedot vain Sinun parhaaksesi.

3. Jos maksat kortilla ostoksesi, ethän pahastu jos pyydän sinua itseäsi näpytelemään tunnuslukusi ja opastan sinua maksamaan sillä yhdistelmäkortilla. En myöskään turhaan selosta asiaa kymmeniä kertoja päivässä että mistä ja minne ja mitä pitää painaa. Kuuntelisitkohan minua ensimmäisellä kerralla?

4. Ethän pahastu jollen naura jokapäivä samoille jutuille ”ehjien autojen hakkaamisesta”, ”Onpas tämä kallista, naapurikaupungissa ainakin puolet halvempaa”, ”Eikö nyt mitenkään vois jossain välissä, tämähän on vaan tarkastus” ja muut vastaavat…

5. Jos olet tyytymätön palveluun hallissa, kerrothan sen suoraan asianomaiselle etkä tule purkamaan kiukkuasi minulle toimistoon, ethän pahastu ellen osaa auttaa sinua asiassa vaan ohjaan asianomaisen luo.

6. Ethän pahastu, ellen pidä siitä jos minua tytötellään, vaikka olisinkin sinua nuorempi. Ethän myöskään pahastu siitä, mikäli neuvon ja opastan sinua asioissa jotka kuuluvat minun työnkuvaani ja olen alani ammattilainen. Ethän myöskään pahastu, mikäli katsastajat eivät osaa vastata sinulle vakuutusta koskeviin asioihin vaan ohjaavat minun luokseni, kun et uskonut mitä sinulle 15min aiemmin kerroin.

7. Ethän pahastu, mutta tässä on kyse sellaisesta alasta, jossa asiakas EI ole aina oikeassa. Ethän pahastu jos autossasi on vikaa, joka vaikuttaa sinun, kyydissäsi olevien sekä muiden liikenteessä liikkuvien henkilöiden ja eläimien turvallisuuteen.

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. teuro sanoo:

  ”Ethän myöskään pahastu jos sitä pyydän, en tirkistele muita tietojasi, varmistan tiedot vain Sinun parhaaksesi.”

  Mitä tietoja voit tarkastaa Minun parhaakseni?

  • SartsaN sanoo:

   Virke ei ollut nyt parhaassa mahdollisessa muodossa, mutta tarkoitin sitä, että jos pyydän henkkareita, en todellakaan pyydä niitä vain siksi että haluan tietää milloin ja missä hlö on syntynyt tai että käyttäisin väärin hänen henkilöllisyyttään muussa tarkoituksessa. Tämä valitettavasti ei kaikille vaan mene jakeluun. että henkkarit kysytään siksi, että voidaan varmistua kuka on asiaa hoitamassa ja ettei matti meikäläinen tee petosta toisen hlö nimissä.

  • minä sanoo:

   Tiedot jotka voi tarkastaa SINUN parhaaksesi ovat mm. että sinä olet sinä

 2. Ethän pahastu, mutta... sanoo:

  ”4. Ethän pahastu jollen naura jokapäivä samoille jutuille”
  Itsekin asiakaspalvelutyötä tehneenä voin sanoa, että (osa) asiakkaista, jotka heittävät näitä ’hauskoja’ juttuja ovat ns satunnaisia kävijöitä, jotka haluavat heittää läppää (en tiedä, tarkoititko tekstilläsi kantiksia, jotka sanovat samat jutut päivittäin..?). Mutta asiakkaat eivät sitä tiedä, että monet muutkin asiakkaat yrittävät olla vitsikkäitä, jonka takia aspat kuulevat näitä samoja juttuja päivittäin. Se vaan on aspan tehtävä naurahdella näille kulutetuille vitseille ja kuunnella valitusvirsiä siitä, että sielläjatuolla on halvempaa. Itse en ole kyseisellä alalla työskennellyt, enkä siksi tiedä, mitkä ovat ne jutut, joita päivittäin kuulette. Mutta voisin sanoa, ettet sinäkään tiedä niitä samoja lauseita, joille minä joudun työssäni ”naureskelemaan” harvasen päivä. Mahdollista on myös se, että saatat jopa olla yksi niistä vitsiniekoista, joka heittää näitä kulutettuja juttuja toisen alan aspoille!

 3. A b sanoo:

  Nyt monen vuoden katsastelun jälkeen nää on just niitä asioita mitä en haluaisi netistä lukea. Mikä olikaan työpaikkasi nimi niin en vahingossa tule sinne asioimaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *