Kaupan jo sulkeuduttua sisään

Työskentelin taannoin keskustan kivijalka-rättikaupassa ja siellähän niitä hauskoja tilanteita sattui yhtenään. Aloitetaan tästä. Kaikki asiakkaat olivat yllättäen poistuneet lauantaina liikkeestä juuri ennen sulkemisaikaa ja pääsin sulkemaan oven klo 17. Menin laskemaan kassaa ja muutaman minuutin päästä (klo 17:05) kuulen kuinka ikkunaa koputetaan voimakkaasti. Vilkaisen ja huomaan, että siellä onkin pariskunta, jotka viittoilevat minua ovelle. Näytän tiskin takaa kelloa ilmaistakseni, että olen sulkenut liikkeen. He viittoilevat ja koputtavat lisää ja päätän kävellä ovelle. Siellä ilmoitan kohteliaasti, että olen sulkenut liikkeen ja tervetuloa maanantaina uudelleen jne. Yritän olla mahdollisimman pahoitteleva ja kohtelias. Pariskunnan miespuolinen osapuoli ilmoittaa, että heidän on vielä päästävä asioimaan liikkeessä, koska joku tuote on ehdottomasti saatava juuri nyt. Pahoittelen tilannetta ja kerron, että olen jo laskenut kassan ja liike on suljettu. Poistun takahuoneeseen ja matkalla kuulen miehen huutavan, että hän aikoo valittaa minusta omistajalle.

Näinhän tuo ääliö sitten tietysti oli tehnyt, koska seuraavalla viikolla liikkeen omistaja avautui asiasta ja kehotti olemaan kohteliaampi asiakkaille. Yritin kysyä, että miten, mutta eihän tuo siihen osannut vastata. Vaihdoin sitten mieluummin työpaikkaa, koska en tosiaan tiennyt, miten olisin voinut olla kohteliaampi henkilölle, joka ei ymmärrä, että kaupoilla on aukioloajat.

Palautukset olivat toinen hauska aihe. Yllättävän paljon ihmiset yrittivät tuoda takaisin vaatteita, joita oli selvästi käytetty ja hirveä kitinä alkoi, kun en ottanut niitä takaisin.

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *