”Siitähän sulle palkka maksetaan!”

Taas päivän parhaimmistoa, tilitysvaroitus!

Olin kassavuorossa, ja samana päivänä oli alkanut tarjouslehti-kampanja.

Kauppaan saapastelee mies, joka oli aiemmin samana päivänä käynyt kassallani. Mies mesoaa kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan (esim. myymälässä olleelle kempparin edustajalle) että ”Kahdeksan tavaraa ostin ja neljästä otettiin väärä hinta!!”.

Mies asettui jononi päähän ja osasin onneksi jo hieman varautua tulevaan…

Vuoronsa tullessa mies aloitti saman ”Kahdeksan tavaraa ostin ja neljässä väärä hinta!”.

M: ”Olisiko näyttää sitä kuittia? Mistäs näistä on tullut väärä hinta? Toki hyvitämme jos on veloitettu liikaa.”

A: ”JA SE EI OLE MINUN VELVOLLISUUTENI SINULLE SELVITELLÄ, MISTÄ TULEE VÄÄRÄ HINTA! KATO ITTE SIITÄ KONEELTA JA ETI, SIITÄHÄN SULLE PALKKA MAKSETAAN!”

M: ”Valitettavasti kun en tästä koneelta näe muuta kuin ne hinnat, kun mitkä näkyy kuitissa, eli ne väärät…”

A: ”No, siinähän etsit sitten!”

Tutkailin siinä sitten asiakkaan kuittia ja pläräilin mainoslehtisiä ja yritin arvailla, mistähän tuotteista ne väärät hinnat olivat tulleet…

Huomasin sitten tarjoustuotteen, jonka tarjoushinta ei ollut tullut koneelta (yleinen ongelma meidän putiikissa). Niitä aasilla oli kaksi kappaletta. Lopulta mies suostui paljastamaan yhden tavaran, jossa oli ollut 30snt halvempi hintalappu osastolla (”VAIMOKIN SANOI, ETTÄ VARMANA OLI HALVEMPI HINTA LAPUSSA!”).

Sain sitten hieman asiakasta rauhoiteltua, ja mies sanoikin että ”Eihän tämä nyt sinun vikasi ole” ja KUITENKIN JATKAA ”PAAPAAAPAAAA…”.

Loput keskustelusta meni suunnilleen näin:

A: ”Puolissa tavaroista väärä hinta! Aina väärät hinnat joka paikassa!” (Etkä vieläkään ole oppinut tarkistamaan kuittia paikan päällä?)

”Kuka täällä on tästä vastuussa?! Ketä tästä saa syyttää?”

M: ”Valitettavasti tästä myymälästä ei oikein sellaista henkilöä löydy. Meidän ketjun atk-henkilöt, jotka hinnat koneelle laittavat, istuvat n. 400 km päässä. Mutta nettisivuilla on palautelomake, sinne kannattaa laittaa.”

A: ”Mutta bensakin on on niin kallista, ja sinä pistät ajamaan edestakaisin! Arvaa kuinka kalliiksi tuli taas tämäkin reissu!?”

M: ”No kuinkas kaukana asutte, tuliko pitkäkin ajomatka?” (Sain käsityksen että asiakas asuu esim. Kiinassa)

A (hieman vaivautuneena): ”No, no, oiskohan tästä joku kolme kilsaa…” (Oi aasi, mikset voinut soittaa myymälään ja ottaa hyvitystä sitten kun tulet seuraavaksi asioimaan?)

Lopulta kävin hakemassa asiakkaalle suklaalevyn hyvitykseksi, ja aspa-hymy naamalla sanoin: ”No eihän tätä oikein bensatankkiin voi laittaa, mutta saatte vaimon kanssa ainakin suut makiaksi!”.

Neljättä tavaraa ei sitten loppupeleissä löytynytkään, ja sain sympatiat jonon seuraavalta asiakkaalta, joka totesi: ”Näinköhän nyt tässä vääryyden maailmassa olisi kannattanut parista eurosta noin suuttua”. 🙂

Tiedän, että meillä hinnat ovat välillä päin p*rsettä, mutta minkä minä sille mahdan. Tulikin mieleeni, että jos asiakas olisi siitä möykännyt (mitä ei ihme kyllä tehnyt) että minun olisi pitänyt muistaa tarjoushinnat, olisin lainannut tältä sivustolta kommenttia: Jos muistaisin kauppamme kaikki tavarat, niiden hinnat ja tarjoukset, minun pitäisi olla töissä esimerkiksi sotilastiedustelussa eikä kaupan kassalla. 🙂

Ja huomio, hyvitettävä summa oli 2,30e. Rahaa se on sekin, mutta mikä himpura siinä on niin vaikeaa että esittäisi asiansa nätisti?? Itsestäni olen silti ylpeä, kerrankin piti aspa-naama täysin, vaikka asiakas huusi ja raivosi minkä ehti. Raivari tuli vasta jälkikäteen. 😀

Joo, ja vaihdan alaa heti kun valmistun. Kiitos.

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. aspa myös sanoo:

  Juu, asiakkaan mielestä kun meidän myyjien pitäisi muistaa koko puljun tuotteet ja hinnat ulkoa missä töissä ollaan. Itse olen saanut kuulla kommenttia ”mut sähän oot töissä täällä” kun olen kertonut etten juurikaan tiedä jostain kyseisestä tuotteesta ja ohjannut sitten kollegan luo joka tietää. Juu, muistaako arvon aasiakas 10,000 tuotteesta hinnan ja tuotteen sisällön… tekis mieli välillä kysästä. Ja ainakin meidän kaupassa myyjät on erikoistuneet aina tietylle osastolla… kas kummaa jos arvon aasiakas raahaa kosmetiikkapuolen myyjän alkoholipuolelle niin tulee yllätyksenä ettei myyjä välttämättä tiedä mitä olet etsimässä ja mitä tuote sisältää… että näitä urpoja välillä 😀

 2. asiakas sanoo:

  Räyhätään koska kai siinä on pelko, ettei uskota tai ettei hyvitetä. Sanotaan vaan parhaimmillaan tutkimatta asiaa tyyliin että kyllä ne oli oikein, eikä edes tutkita asiaa. Jossain missä asiakaspalvelua ei tunneta..

  • AvP sanoo:

   Pikkulasten tasolla nämä räyhääjät. Ihan sama miten yrität toimintaa(si) puolustella, tuollainen ei vaan kuulu aikuisten ihmisten tapoihin. Jotain vikaa päänupissa.

 3. nämä kuriin sanoo:

  Minusta nämä aasit pitää laittaa kuriin. Jos joskus tulevaisuudessa päädyn kaupan esimiesasemaan, sanoin alaisilleni, että tällaisia huutajia ei tarvitse palvella, vaan että niitä pitää käskeä poistumaan. Jos eivät lähde, voi soittaa vartijat auttamaan poistumisessa.

 4. mrT sanoo:

  Yleensä vielä nämä räyhääjät palkitaan sillä suklaalevyllä. Jos käyttäydyt fiksusti ja kärsivällisesti saat pelkän korjauksen.

  • oikeassa sanoo:

   Olet täysin oikeassa. Suomessa huonosta käytöksestä palkitaan, mutta hyvästä ei.

 5. Arttu sanoo:

  Jos jotain pitäisi laittaa kuriin, niin tuollaiset liikkeet, joissa jatkuvasti on väärät hinnat koneessa. Minä lasken tuon jo huijaukseksi, jos tuo on säännöllisetä toimintaa. Ei, anteeksi, oikea termihän on petos.
  Eihän se myyjän vika ole, muttei tuosta asiasta metelin nostava asiakas mikään aasi ole. Niin kauan kun asiakkaat hiljaisesti vain hyväksyvät tuollaisen huijauksen, yritys jatkaa sitä.
  Inhimillisestä erehdyksestä ei voida enää puhua, jos väärät hinnat ovat täysin normaali juttu. Vastuuta ei myöskään voi asiakkaalle sysätä.

 6. Alx sanoo:

  itse aina mahdollisuuksien mukaan yritän kiittää ja palkita hyväkätöksiset ja maltilliset asiakkaat ja vastavuoroisesti ne nihkeimmät kyykyttäjät saavat ”tavallista” palvelua . Positiivinen vahvistaminen toimii muidenkin eläinten kanssa. 😛

 7. huolestunut sanoo:

  Jo yksikin tavara, jonka hinta on kassalla päin seiniä, on liikaa. Puhumattakaan sitten muutamasta väärähintaisesta tavarasta enemmän. Ei kai sellaisesta tarvitse nätteillä. Ilmoittaa vain selkokielisesti, että kassa on rahastanut liikaa ja vaatii rahoja takaisin. Jo parikin euroa tarkoitttaa parinkympin ostoksista kymmentä prosenttia. Jos keskustelijan aloittajan mielestä kyseessä on pikkuasia, mitäs jos kokeilet antaa sen verran alennusta loppusummasta asiakkaille. Ei kai sinun sellaisesta tarvitse esimiehellekään kertoa. Ja kuinkahan nättiä kohtelua asiakas saa, jos unohtelee maksaa ostoksia tai punnitsee väärin. Entä jos huomaa tarkastaa hinnat kassakuitista vasta kotona? Kassanako korvaat automaattisesti matkakulut vai jäikö se sinulta tässä esimerkissäkin tekemättä? Ja kun kerran jäi, olisiko sinun pitänyt maksaa bussiliput tai parhaassa tapauksessa kymmenen kilometrin kilometrikorvaukset? Jos en ole kerennyt maksaa ja kassalla alkaa mennä tavarat väärään hintaan, itse jätän koko kärryllisen tavaraa kassalle ja lähden ostamattta mitään toiseen kauppaan, jos kassa ei kykene korjaamaan hintojaan äkkiä. Ei minulla ole aikaa odotella, etttä myyjät juoksevat ympäri kauppaa selvittämässä hintalappujaan, jos ei oma puheeni vääristä hinnoista riitä.

 8. noh sanoo:

  Asiakkaalla väärä hinta ja oikeus valittaa. Te nyt olette kaupan kasvot ja voitte viedä palautteen itse atk henkilöillenne. Perusjuttuja.

 9. nipa sanoo:

  Te viimeiset kommentoijat, huomasitteko että alkuperäinen kirjoittaja pyysi vain että jos aasiakasta on veloitettu liikaa, niin siitä voi asiallisemminkin huomauttaa eikä räyhätä!? Tiedän on ihan h**n rasittavaa kun aikuiset ihmiset ei osaa käyttäytyä! Eräs naisasiakas itselleni kerran rupesi raivoamisen lisäksi itkemään asiasta! Ja asia kuitenkin lopuksi järjestyi! Hoh hoi. .

 10. kassaneiti sanoo:

  En tiedä onko nyt kyseessä samainen yritys jossa olen itse töissä, mutta tosiaan meilläkin tuo että tarjoushinnat eivät tule koneelta, ovat todella yleisiä ja sitten kun asia huomataan niin asiasta ilmoitetaan kaupantukeen joka korjaa sen.

  Itse tuossa kassalla työskentelevänä tiedän hyvin sen että kun siinä kassalla istuu sen 8h/pv ja asiakkaita ja tuotteita vilisee silmissä, niin joskus (aika useinkin) käy niin että jokin poisto/alennus hintainen tuote on jäänyt huomaamatta ja sitten tietämättään rahastanut asiakkaalta liikaa.
  Kyllä minä itsekkin asiasta huomautan jos on rahastettu liikaa MUTTA ASIALLISESTI JA YSTÄVÄLLISESTI!!
  Ei siinä tarvitse päin naamaa huutaa pää punaisena kun varsinkin yleensä ei ole kyse kuin muutamasta sentistä/eurosta! Virheitä sattuu jokaiselle ja olisi sitä aika supermies/-nainen jos pystyisi 8-10h päivässä olemaan niin skarppina ettei virheitä tekisi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *