Tapahtunut vuosien saatossa

Olen ollut monta vuotta aasialaisessa ravintolassa töissä ja monta aasia tullut tavattua. Olen keskikokoisella paikkakunnalla työssä. Meillä ei ole myöskään tilalla pilattua ravintolaa.

Lounas-(a)asiakkaat:
– Ei tervehditä tai sanota mitä laitetaan. Ei voi ole vaikeeta tulla kassalle ja sanoa; “Moikka, yks buffetti.”
-Puhutaan puhelimeen samaan aikaan ja puheun välistä sanotaan mitä otetaan
-Tullaan isolla porukalla syömään ja kaikki tulevat siih, esen kassalle tungeksimaan (kun sitä tilaa ei tolkuttomasti kuitenkaan ole)
-Tullaan ruuhka-aikaan ja nähdään selkeesti että on kiirettä ja täyttä ja silti tullaan kovaan ääneen valittamaan kun ei työseurueelle ole puhdasta pöytää
-Tullaan syömään ja koko ravintolasta otetaan se ainoo likainen/ ei vielä katettu pöytä ja taas sitten huudellaan että tuuppa nopsaa siivoomaan heille se tietty pöytä… mikä nissä viehättää??!
-Samat vitsit joka päivä, meiltä saa sushia myös lounaalla:
(A: asiakas, M: minä):
M: -Morjens
A: -Terve, otetaan kaks buffettia
M: -Haluutteko sushia myös?
A: -Ei mitää susia, eikös ne kuulu metsään?/Me pelätään susia/Eiks ne sudet oo villieläimiä? Ei me sellasta haluta.

Haahaa, nää vitsit on ollu kuluneita jo sen 3 kerran jälkeen.

Nämä koskee sekä lounas- että päivällisasiakkaita:

-Tullaan perheen kanssa syömään muttei sitten katsota pienten perään/annetaan vauvan huutaa vaikka kuinka kauan kun itse syö ja juoruaa sen kaverin kanssa/ kun lapset on syönyt niitä rasvasia kanoja sormin nii annetaan juosta vapaana ja läämiä niitä rasvasia tassun jälkiä joka paikkaan / annetaan kullannuppujen heittää ruoat ja haarukat lattialle, kerran on äiti jopa sanonut: “Nyt voi sotkea kun ei olla kotona. Kyllä tarjoilijat siivoaa.”

Pöytävaraukset:

-EI OLE MAAILMAN ISOIN ASIA SOITTAA JA PERUUTTAA VARAUSTA! Ärsyttää ihmiset jotka tekee varauksen ravintolaan mutteivät koskaan ilmsety paikalle.

– Tehdään varaus vaikka 5 hengelle mutta tuodaankin vaikka 12 henkeä ja sitten valitetaan kun joudutaan odottamaan että saadaan lisäpöydät laitettua tai sitten etteivät mahdukaan. Jälleen kerran, sen puhelimen olis voinut kaivaa ja soittaa vaikka pari tuntia etukäteen että “Hei, meillä oli X määrälle pöytävaraus mutta meitä onkin Y määrä. Onnistuuko vielä?” No aivan varmanana onnistuu kun ilmottaa ajoissa, mutta jos vaan ilmaantuu isommalla porukalla voi olla että ravintola on jo täynnä ja kaikki ei sitten mahdukaan.

– Kyllä, olemme aasialainen ravintola. Se tarkoittaa et ruoissa on osterikastiketta, chiliä, kalakastiketta, inkivääriä, valkosipulia, katkarapuja tms. mereneläviä. Ei tietenkään kaikissa ruoissa mutta monissa. Aasiassa ei myöskään niin hyvin tunneta laktoosi-intoleranssia, maitoallergiaa, keliakaa yms. Joten, jos olet vakavasti allerginen mereneläville, suosittelen kuuntelemaan tarjoilijan suosituksia, me nimittäin osataan ruokalista. Jos haluat sen annoksen missä on myös katkarapuja ja kalakastiketta, voin totta kyllä pyytää tekemään sen ilman edellä mainittuja ruoka-aineita MUTTA. Meidän kokit ei ole suomalaisia, joten vaikka puhelimesta kaivan Google Translaten ja yritän näyttää mitä ei saa olla, en voi taata 100% että he ymmärtävät. Siksi suosittelin alunperin niitä ruokia missä tiedän ettei ole sinulle allergiakohtausta aiheuttavia aineita.

Sama juttu gluteenittoman ruokavalion kanssa, suosittelen sinulle kyllä ne gluteenittomat ruoat ja tuon gluteenitonta soijaa pyynnöstä pöytään, mutten usko tarinaasi keliakiasta jos juot ruoan kanssa 2 pulloa olutta tai tilaat friteerattuja ruokia.

– Turistit on oma lukunsa, suurimmaksi osaksi ovat mukavaa porukkaa. Tietty aaseja heissäkin on.

-Joskus pari vuotta sitten meillä kävi pariskunta joka oli aina tietyssä pöydässä (jotenkin se oli aina vapaana). Kerran kävikin niin, että heidän “vakiopöydässä” olikin muita ihmisiä syömässä. He sitten tulivat tiskille:

A: Hei kuules, voitko käydä poistamassa ihmiset tosta pöydästä
M: Tuota… en minä kyllä voi, se kun ei ollut varattuna…
A: Mutta kun me aina ollaan istuttu tossa pöydässä!
M: Olen pahoillani, mutten valitettavasti voi käydä heitä kesken ruokailun pyytämässä poistumaan, enkä muutenkaan.
A: No johan, aina ollaan tossa pöydässä istuttu! Ehkä meidän pitää sitten muualle mennä jossei kerran vakioasiakkata edes tämän vertaa arvosteta!

Minun mielestä heitä ei voinut vakioasiakkaiksi edes sanoa, olivat käyneet muutaman kuukauden aikana noin 5-10 kertaa. Meidän vakioasiakkaat käy 3-5 kertaa viikossa.

Huh, nyt on purettu hieman tuskaa. Kyllä tarjoilijan työ on välillä raskasta mutta kivat asiakkaat korvaa hyvin aasit.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *