Käytös on kaiken A ja O

Työskentelen autoja huoltavan firman tiskillä. Kerran rahastaessani asiakasta huomasin jonoon ilmestyneen nuoren naisen ja vanhemman miehen. Kun tiskilläni heitä ennen ollut asiakas keräsi tavaroitaan, huusi takana seisonut mies, että alappas jo kiirehtiä, onhan täällä muitakin asiakkaita. Tyttö yritti rauhoitella miestä sanomalla että eihän tässä kiire ole. Edellisen asiakkaan lähdettyä mies ja tyttö siirtyivät yhtä aikaa tiskilleni. Päättelin tästä heidän olevan samaa seuruetta, ehkä isä ja tytär kenties. Tyttö antoi huoltoselosteensa minulle, ja annoin hänelle maksupäätteen. Mies seisoi koko ajan tytön kyljessä kiinni ja kommentoi hänen autonsa huollon hintaa yms. Kun maksutapahtuma oli saatu suoritettua, tyttö lähti jatkamaan matkaa. Yllätyksekseni mies jäi tiskille ja vetäisi oman huoltoselosteensa esille. Käytiin seuraava keskustelu:
Minä: Anteeksi, ettekö olleetkaan samaa seuruetta?
Asiakas: Ai mekö vai? Ei ollenkaan, tuossa jonossa just vasta törmättiin!
Minä: Ihan seuraavaa kertaa ajatellen, jokainen asiakas voisi tulla omalla vuorollaan maksamaan.
Asiakas: No miks muka?
Minä: Maksutapahtuma on kuitenkin yksityinen tapahtuma…
Asiakas: Mitä sinä tyttö oot muka mua opettamaan!
Minä: Jotkut asiakkaat voivat kokea kiusalliseksi kun vieras ihminen on lähellä..
Asiakas: Kuule tyttö se ei oo sun tehtäväs opettaa mulle käytöstapoja! Minun mielestäni teidän pitäisi kehittää asiakaspalvelua kun se on niin p****a sen sijaan että alatte meille asiakkaille käytöstapoja opettaa! Sinulle ne pitäisi opettaa!
Tätä keskustelua jatkettiin vielä tovi. Keskustelu päättyi uhkaukseen tehdä minusta ilmoitus esimiehelleni.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. Justiinsa sanoo:

    Kyseinen herra varmaan tunkee viereen seurustelemaan silloin kun muut käyvät pankkiautomaatillakin.

  2. myyjä vaan hei sanoo:

    Minä sain kerran viisi minuuttia kuunnella naama punaisena huutavaa aasiakasta kun pyysin häntä menemään takaisin jonoon koska tiskilläni oli vielä edellinen asiakas maksamassa.. tuli kaikki ”tämä on p*ska pulju” -jutut ja osoitteli minua ja huusi että ei ihme että palvelu on p*skaa kun on tollasia töissä. Vielä lopuksi ennen lähtöään kassalta kehtasi sanoa minulle ”jos sulla on huono päivä niin mulle ei tarvii rupeen vittuilee” (olin koko ajan vastaillut aasille normaaliin sävyyn joskin tiukasti koska haukkui koko ajan).. tämän kuultuani mulla meinas mennä vati nurin mutta päädyin sanomaan aasille ”kiitos samoin. Kuulossani ei muuten ole mitään vikaa että kuulen ihan normaalillakin äänellä ja palautteen voi antaa asiallisestikin.” Tämä aasi vielä jupisi että jos näkee esimiehen niin hommaa mulle potkut kun on niin p*skaa palvelua. Ja kaikki lähti siitä että pyysin menemään vielä jonoon takaisin 😀

  3. Nicor sanoo:

    Kun tulee ensimmäinen ”tytöttely”, niin sinulla on oikeus kutsua kyseistä henkilöä ”pojaksi” tai ”pojuksi” ja se ei ole huonoa asiakaspalvelua. Asiakas on jo toimillaan ilmaissut tuon olevan sopivat puhuttelutapa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *