Netti ei toimi, palvelua!

Palstan suurena fanina pakko omakin tapahtuma, tai yksi niistä jakaa. Näitä olisi kymmeniä enemmänkin, mutta yksityiskohtaisesti noita on enää vaikeampi muistaa.

Työskentelen teleoperaattorin asiakaspalvelussa, jossa hoidamme niin asiakkaiden matkapuhelinasiat kuin kiinteän laajakaistan palvelut. Asiakaspalveluun soittaa noin 30-vuotias nuorehko mies, alkuun asiallisesti tosin edes nimeään esittämättä

M: Asiakaspalvelu, (M) puhelimessa

A:
Terve, olemme muuttaneet uuteen osoitteeseen helsinkiin ja taloyhtiön laajakaista teidän kautta ei toimi

M:
Sepäs ikävä, lähdetään ilman muuta selvittelemään asia kuntoon. Elikkä oliko kyseessä maksuton perusnopeus vai oletteko tilanneet lisänopeutta? (selvennettäköön, että taloyhtiöt tekevät usein operaattoreiden kanssa sopimuksen, jossa asukkaat saavat vastikkeeseen/vuokraan sisältyvän hitaamman ”perusnopeuden” josta operaattori ei laskuta, lisänopeuksia tilattaessa edullisempiin hintoihin)

A:
Ihan vaan se perusnopeus

M:
Selvä homma. Saisinko osoitteenne?

A:
Katu 1 A 1, 00130 Helsinki

M:
Selvä, tarkistellaampa… tietojen mukaan osoitteeseen et ole vielä rekisteröinyt yhteyttä käyttöön, eli hoidetaan asia kuntoon. Myös maksuton perusnopeus on rekisteröitävä käyttöön asukaskohtaisesti, joten luodaan teille ”asiakkuus” tietoihin ja linkitetään modeemisi niin yhteys saadaan sinulle heti toimimaan

A:
Selvä

M:
”kaikki muut tiedot käydään läpi”. Sitten tarvitsisin henkilötunnuksen.

tässä kohtaa lähtee piru irti ihan mukiinmenevän alun jälkeen

A: Mihis sä sitä tarvitset?

M:
Kuten sanoin, myös tuo maksuton perusnopeus ilmoitetaan aina operaattorille, eli asukas rekisteröi tämän käyttöönsä. Kun sinulla oli jo modeemi, niin linkitämme asiakkuudellesi modeemisi tiedot jotta yhteys tämän laitteesi kanssa toimii

A:
No mä annan modeemin tiedot

M:
Toki, katsotaan ne kohta, mutta tuo ei valitettavasti riitä. Tarvitsemme sinun tarkat tietosi että rekisteröidyt käyttäjäksi

A:
Mitä helvettiä… (mumisee ja kiroo hetken itsekseen ja kuuntelen vain). Tollasesta ei ole kerrottu yhtään mitään tää yhteys on v****u ILMANEN!! Se on kaikilla asukkailla!!!

M:
Ilmainen toki, mutta se ei toimi itsesään ennen rekisteröintiä. Tuosta lukee asukkaille esimeriksi yleensä ihan taloyhtiön ilmoitustaululla, että maksuton perusnopeus on rekisteröitävä käyttöön soittamalla aspaan

A:
MITÄ V******!!! MINÄ EN HENKILÖTIETOJANI PUHELIMESSA ANNA!! TUO ON LAITONTA KYSYÄ!!

M:
Tätä vaihetta ei vain yksinkertaisesti voi ohittaa. Olen pahoillani mutta tuo on ainot keino

A:
Millä perustelette että ilmaisessa palvelussa mun pitää teille jotain henkilötunnusta antaa!!??

M:
(perustelen asiakkaalle, saman asian eri sanoin, eli modeemi on aina linkitettävä kyseiseen huoneistoon jossa asiakas asuu ja vain asiakas voi oman yhteytensä laitetiedot ilmoittaa, jos tulee vikaa, saamme varattua hänelle koska hyvänsä omissa nimissään huoltokäynnin eli helpottaa aspan työskentelyä, voi päivittää omissa nimissään lisänopeuksia ja muita palveluita laajakaistan taakse, tämä vain on vakiomenettely eikä tarkoitus ole häntä kiusata, soitt itse aspaan joten tietää että kolmansille tahoille meiltä tiedot eivät mene yms.)

A:
Kerroppa sää s*tana mulle oma henkilötunnukses ja rekisteröi v*ttu sillä

M:
(naurahdan jo asiakkaalle hieman ja korotan ääntä). Nyt kehotan miettimään kenelle tässä sitä nettiä ollaan rekisteröimässä, minulle vai sinulle? Oman nettini olen jo tilannut omilla tiedoillani ja kaikki on sen osalta ok. Haluatko nyt itsellesi tämän palvelun tilata vai et?

A:
Tästä tuu mitään sun kanssa, yhdistä mut esimiehelles!

M:
Ei tuo nyt muuta asiaa millään tavalla. Henkilötunnuksen kysymistä ei voi ohittaa ennen minkään tuotteen tai palvelun käyttöön rekisteröintiä. En voi tästä esimiehelle yhdistää, asia ei muutu yhtään mihinkään.

A:
*kiroilee, märehtii itsekseen ja haukkuu minut ja millaista porukkaa aspaan otetaan töihin ja ei ihme että ette siellä mitään palkkaakaan saa, muistaen toki mainita myös jonoajan kuten kaikki valittajat tässä vaiheessa*

M:
*tarkistan jononäytön* no ikävä etten pysty tässä asiassa palvelemaan. Jononäytön mukaan tämänhetkinen pisin jonotusaika linjalle on alle minuutin joten en nyt millään ymmärrä miten siellä olisi noin kauan joutunut palvelua odottamaan (asiakas puhui vartista ja yritti sillä saada ”palvelua”)

A:
jatkaa haukkumista

M:
Jos henkilötunnus on tässä kohden tieto, jota ette halua puhelimitse antaa, en tilanteelle voi mitään. Voitte toki soittaa uudestaan ja asiaa miettiä mutta puhelimitse asia ei muutoin hoidu kuin tiedoillasi. Toinen vaihtoehto on asioida liikkeessämme, mutta sinnekin heidän täytyy aivan samalla tavalla lisätä tietosi eli henkkarit mukaan

A:
Tää koko naurettavuus lähtee kuluttaja-asiamiehelle kuulemiin!!!!

Kaikki tuo vain maksuttomasta perusnopeudesta, kuluttaja-asiamiestä varmasti hirveästi kiinnostaa. Ylipäänsä sitä päivittäin miettii, kuinka usein nämä taunoimmat asiakkaat lähestyvät kuluttaja-asiamiestä täysin yksipuolisissa asioisas (eivät itse maksa laskujaan ajoissa joka sulkee palvelut yms). Olisi hauskaa ja tervetullutta kuulla täällä kuluttaja-asiamiehen päivästä, huutavatko ja uhkailevatko aasiakkaat vielä heitäkin kuullessaan olevansa väärässä vai nöyrtyvätkö lopulta kuullessaan ”puolueettoman” mielipiteen.

Jos asiakas olisi antanut vain tuon yhden puuttuvan tiedon (joita hoidan työpäivän aikana noin 30kpl/päivä jokaisen asiakkaamme tunnistamiseen ilman sen kummempaa kieroilua) netti olisi saatu toimimaan kahdessa minuutissa kyseen ollessa kaapelinetistä. Mutta onhan se nyt fiksumpi rähistä ja kiroilla siitä puoli tuntia ja vielä lähteä liikkeeseen urputtamaan miksi ei toimi. Yleensä vanhemmat ihmiset ovat ylisuojelevia tiedoistaan, mutta näemmä nuoremmillakin tuota voi esiintyä.

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Seppo sanoo:

  Ainoa kysymys minulla on miksi jaksoit noin kauan kuunnella tuota idioottia? Luuri korvaan, kiitos ja hei. Tietääkseni aspankaan ei tuollaista tarvitse kovin kauaa kuunnella.

  • Karhu sanoo:

   Jep, samaa mieltä. Saisi se idioottikin selkeämpää palautetta toiminnalleen, kun ei jaksettais ymmärtää noin pitkälle.

 2. Niina H sanoo:

  Ehkä kaverilla oli luottotiedot menneet ja pelkäsi ettet avaa nettiä ollenkaan kun saat henkkarilla tarkastettua tuon tiedon?
  Asiakkaan käytöstä ei toki kyseinen juttukaan oikeuta.

 3. Pera sanoo:

  Tämä kaikki on seurausta siitä kun yhteen aikaan kaikki lehdet huusivat isolla volyymilla miten ”vaarallista” on luovuttaa oma henkilötunnus muille ja miten sitä ei ikinä saa antaa puhelimitse, eivätkä oikeat viranomaiset sitä ikinä vaadi. Jutusta unohtui tarkentaa selvästi että henktunnusta ei kysellä eikä kannata antaa mikäli sinulle SOITETAAN. Jos itse soitat niin kyllähän ihminen tietää kenelle puhelunsa yhdistää.

  • Karhu sanoo:

   Jep, ja monilta puuttuu sisälukutaito JA luetun ymmärrys, sitten muistetaan vain ”vaara vaara danger danger” aina kun kuulee sanan ”henkilötunnus”. Hohhoijaa…

 4. Araknofobia sanoo:

  Asiakashan oli ihan oikeassa, vaikka käyttäytyikin asiattomasti. Henkilötunnus on periaatteessa ihmisen ja valtion välinen asia, eikä kuulu yksityisille firmoille pätkääkään.

  • Niin, noh... sanoo:

   Mutta toisaalta… Onhan siinä sellainenkin pointti että jos joku laajakaistaan rinnastettava tuote ei olisi rekisteröity omaan henkilötunnukseen niin sitä voi käyttää melkeinpä kuka tahansa. Tiedän tapauksia joissa nimi on kahdella eri henkilöllä alusta loppuun samanlainen, joten siinä mielessä ei riitä tiedoksi että palvelimen omistaja on Jonne Virtanen, varsinkaan jos sen nimisiä on saman katon alla kolme kappaletta. Sen sijaan henkilötunnuksia ei samassa maassa voi olla kahta samanlaista.

  • Eve sanoo:

   Eihän kukaan pakota antamaan henkilötunnusta loppuosineen, mutta sitten on hyväksyttävä se, ettei saa kaikenlaisia palveluja.

 5. Aspassa minäkin sanoo:

  Niinno, laajakaistan rekisteröintihän perustuu ihan Suomen lakiin. Netin käytöstä, ja mahdollisesti sen avulla jaetusta laittomasta aineistosta, vastaa henkilö, jonka nimissä se on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *