Käytöstapoja kiitos!

Kymmenen kioskimyyjää eniten ketuttavaa juttua:

1. Kahvittelijat (pääasiassa +40 v herrasmiehet ja -naiset) ottavat kahvinsa termarista ja hups, tulikin liikaa maitoa ja sitten kaahdetaan se koko kahvi sellaiseen n. 2,5 dl laariin siinä termarin hanan alla. Ei muuta kun koko viritys pesuun. Monet myös eivät jaksa juoda kahviaan ja sitten heitetään se puolikas kuppi paperiroskikseen ja koko roskis lainehtii vuoron lopussa kahvista. Onko niin vaikeaa pyytää myyjää kaatamaan se kahvi pois tai edes jättää se siihen pöydälle?

2. Pelikoneiden hakkaajat ärsyttivät ennen mutta nyt on jo 4 kosketusnäyttöä mennyt yhdestä koneesta raivopelaajien takia.

3. Ala-asteen pikkuriiviöt eivät millään osaa olla huutamatta ja levittäytymättä ympäri kioskia tukkien kaikki paikat. Osa myöskin näpistelee, mikä meneekin sitten jo oikeasti vakavammaksi.

4. Porukkapelien ostajat monesti ottavat kaikki haluamansa mallitositteet matkaansa ja sitten niitä saa laitella takaisin monta kertaa päivässä.

5. Juttelijat ja väliin tilaajat kun on kiire. Jonoa saattaa olla ovelle asti ja tyyppi haluaa keskustella eilisen jalkapallotuloksista tai iltapäivälehden otsikoista jokaisen asiakkaan välissä. Sitten vielä ne jotka älyävät haluavansa jonkun pelin tai tulitikut tms. vaikka eivät ole jonossa ja huutelevat sitten sivusta.

6. Aamuvirkut ovella ennen aukeamista. Kerran eräs mies repi ovea sellaisella antaumuksella että oli pakko mennä kysymään onko jotain hätänä, olihan kello vielä n. 30 ennen avaamisaikaa. Mies halusi kympillä jäätelöä sekä päivän lehden ja tarjosi 20 euron seteliä “pidä loput” -asenteella. Vieressä tietysti kauppa joka oli ollut jo tunnin auki. Kioskin vihdoin auetessa ulkopuolella onkin välillä sitten jonoa ja koko jengi ryntää sisään ennen kuin saat roskista tai katupuhuttelijoita ulos.

7. Kiroilijat, rasistit sun muut varsinkin kun kioskissa on lapsia. Eskarilaiset ostelevat karkkia ja vieressä setä huutelee v*ttua ja höröttelee jonkun homoparin ongelmille tai maahanmuuttajille. Hyvää esimerkkiä jne.

8. Tuotteiden levittelijät eivät niinkään ole pienessä kioskissa ongelma paitsi kun kyse on kylmätuotteista. Kiireisenä iltana porukka jättää maidot pöydille, leivät ja lihat sipsihyllyyn ja niinpä välillä osa tavarasta jopa joutuu hävikkiin tuon takia.

9. Pullia ja pasteijoita ei ikinä voi ottaa pihdeillä, vaan varsinkin raksamiesten täytyy tonkia ne mahdollisimman hankalasti paljain pesemättömin käsin sieltä takarivistä.

10. Tiedottomat tupakoitsijat: “Voisitsä pliis avata sen kaapin kun en mää saa tästä listasta selvää!”.

Veikkauksista en edes aloita koska sieltä löytyy aivan liikaa aasiakkaita, osa jo ihan puhtaasti törkeitä ihmisinä. Viihdyn toki työssäni mutta kaiken maailman tumpeloita ja röyhkimyksiä löytyy meiltäkin.

– kioskilla –

21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *