Kyllä pitäis tietää/muistaa/nähdä…

Olen töissä eräässä lähikaupassa ja siellä sattuu kohtaamaan jos jonkinmoista aasiakasta.

1. Heti aamusta tullaan jo kysymään jotain erikoisempaa tuotetta, joka on sattumoisin loppunut. Jos kyseinen tuote on liha-eines-osastolla ja rullakoita on tullut viisi tälle osastolle, on lähes mahdotonta lähteä näistä viidestä hakemaan ylipäätänsä mitään kielileikettä tj. mitä saapuu 1-2 pakettia, koska tuotetta ei sen enempää kulje muutenkaan.. Tällaisesta tilanteesta olen saanut haukut.. Röntgenenkatsetta siis olisi tarvittu.

2. Eräs pappa kysyi 1-oluen ostettuaan, että tiedänkös, mitä erikoista siinä oluessa oli? Vastasin hetken mietittyäni, että ”Olisiko se, kun se on mietoa?” No ei, pappa haukkui minut siltä istumalta, koska minun pitäisi tietää kaikesta tuotteista kaikki, mitä myyn. (Mitäpä tähän sitten vastaamaan..) Suutuspäissään antoi kumminkin vastauksen, että ks. olut on gluteenitonta. Tiedänpä seuraavan kerran..

3. Jos maksutilanteessa kortti ei menekkään läpi, aika moni on sanonut, että kyllä siellä tilillä pitäisi olla sitä katetta, kato nyt vielä uudestaan. Siis minähän näen jokaisen tilin saldon päätteeltäni 😀

4. Veikkausta ostettaessa tietty asiakaskunta kuvittelee, että heidän sanelemansa peli jää mieleeni ja varmistaessani peliä näpytellessäni, että tulee oikein, on tämäkin väärin.. ”Etkö sinä kuunnellut ollenkaan” jne..

5. ”pari askia sitä mun tupakkaa” Olen ehkä huono asiakaspalvelija, sillä kaikkien merkit eivät jää mieleen ja loukkaannutaan kun kysyn, että mitäs merkkiä ja kokoo se olikaan. (meillä käy kumminkin tuhannen asiakasta päivässä ja työvuorot ovat vaihtuvia)

6. Pakettien noutaminen, jotenkin osalla näiden noutajilla on käsitys, ettei heidän tarvitse jonottaa ollenkaan tai että paketit voidaan antaa suoraa ilman sen kummempia toimenpiteitä. Tai vastaavasti paketin palauttaminen, pari kertaa on paketti tuotu kassalle ja lähdetty pois, ennen kuin ollaan ehditty edes reagoimaan..

Tässä oli nyt muutamia ja lisääkin tapauksia on varmasti, mutta nämä ovat mieleenpainuvimpia. Tsemppiä kaikille kassoille 🙂

– KylläPitäisiTietää… –

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. lindu sanoo:

  Joo kyllä tupakkatuoteille ja Veikkauksen peleille tarvitsisi oman myyntipaikan, sillä monesti saa myyjänä manata sitä kun tietyt ihmiset sanelevat esim. keno -kuponkinsa numeroita myöten jossakin 5 sekunnissa ja siinä pitäis sitten osata kopioida suoraan sama Veikkaus -koneelle ilman kysymistä/varmistamista… Monta kertaa meinaa sanoa, että tuuppas kuule ite tekee tänne se kuponkis ku on niin vaikeaa sanoa se hitaasti ja sitten kun on itse päässyt veikkaus-koneen eteen, sillä siihen menee jo jonkin aikaa kun saa valittua oikean pelin ja ohitettua veikkauskortti -kohdan :(( Tupakoista taas pitäs tuntea kaikki mahdolliset sikari- ja erikoistupakkamerkit ja asiakas ei itse edes kunnolla tiedä mitä tupakkaa haluaa.. osa myös tulee suoraan kassalle, että ”maxi asti smarttia” no niin varmaan maxi smart mutta mikä väri 😀 Lisäks osa luulee myyjien tuntevan kaikki tupakkamerkit ja maut, vaikka itse en edes polta niin hieman vaikeaa on ruveta neuvomaan asiakasta. Mä oon vaan töissä siellä!! Kyllä vakkariasiakkaiden tupakkamerkit ja värit tuntee hyvin, kun ne tyyliin ostaa sitä joka maanantai klo 18 😀

 2. Tipu sanoo:

  Siis me kassahenkilöthän ollaa kaikkitietäviä ylijumalia joiden alter ego on h**r*kus*pääv*t*nidiootti… Tämä on tullut monesti todettua eikä varmaan tule koskaan muuttumaan. Onneksi on niitä mukaviakin asiakkaita. 😀

 3. kassa sanoo:

  Justiin näin et kaikki pitää tietää ulkoa ja sitten kun tupakkalaki kiristy et just mitään niistä ei sais kertoo, eikä varsinkaan avata kalusteita, niin aasilla menee hermo kahdessa sekunnissa kun ei palvella.

 4. Gluten-Free sanoo:

  Huhhuh… Näin keliaakikkona välillä nolottaa kysellä tuotteiden gluteenittomuuden perään, kun tietää osan gluteenittomien tuotteiden käyttäjistä käyttäytyvän noin idioottimaisesti.

 5. Tidtabell sanoo:

  Kohta 3
  En tiedä teidän kassajärjestelmästä, mutta ainakin suurimmassa osassa S-ryhmää ja K-ryhmää myyjälle tulee joko ihan suoraan teksti ”Tilillä ei katetta” tai vaihtoehtoisesti koodi, (esim. F49), jonka kyllä pidempään töissä olleet tietävät tarkoittavan samaa.

  Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että tilillä ei välttämättä olisi rahaa vaan esimerkiksi monille teineille ja vähän vanhemmillekin on asetettu päivittäinen ostoraja, jonka täyttyessä tulee sama herjaus. Useinmiten kortti Visa Electron.

  Nämä tilanteet ovat erittäin ikäviä ja itsekin olen kokenut nöytyyttävän tilanteen, jossa kassa on ilmoittanut koko jonolle ettei minulla ole rahaa. Tämän vuoksi itse koitan lähinnä kierrellä asian mm. kysymällä käteistä tai toista korttia tai jos huomaan Electronin, kysymällä ostorajasta.

 6. pullava sanoo:

  eipä ne kassamyyjätkään aina mukavia oo, näkee monilla naama norsunvitulla

  • Nanna sanoo:

   Ehkä juuri siksi, että viimesimmät kolme ovat olleet aasiakkaita isolla A:lla. ”Sinä löit väärän hinnan siihen kassaan, etkö muista sen olevan 3,99e”…”taas on kassoilla väärää tietoa, on se kumma kun te laitatte aina eri hinnan kuin hyllynreunassa”..”miten voi olla 5e? Sehän oli viime viikolla 1,99e tarjouksessa?! En minä sitä osta”…”minä en tässä kaupassa muovipusseista maksa”…..

 7. Brix sanoo:

  Kohta 3.
  Asiakkaana itselle käynyt aika usein juurikin niin että,
  kortti ei mene läpi –> Pitäis siellä olla katetta, kokeile uudelleen –> menee läpi.
  Johtuu siitä että varmennus ei onnistunut. Jos taas tietää että, nostorajat tai saldo on vähissä, niin sitten vaan seuraava kortti tiskiin.

  • Anssi sanoo:

   Tottakai niitä virheitä sattuu. Ärsyttävää taitaa olla sanavalinta ”katso”. Sen sijaan ”pitäisi kyllä olla katetta, voiko kokeilla uudestaan?” on lause joka on ainakin minulla toiminut sen kolme-neljä kertaa kun on tarvinnut.

  • Aaseihin tottunut sanoo:

   Mulla kävi kerran citymarketin kassalla niin, että tarkistin saldoni lounastauolla ennen kauppaan lähtöä. Kassalla kortti alkoi sitten kiukkuilemaan ja jonon kasvaessa niin alkoi myyjäkin. Kokeilin korttia kolmesti normaalilla tapaa, ja myyjä ärähti ”Ei siellä ole rahaa, mä voin pitää nää sun ostokset tässä.” (Ei kysynyt käteistä, ei toista korttia).
   Kaivoin nettipankin esille kännykällä, näytin tilin saldon ja hymyillen kysyin että ”Saanko vielä kokeilla lähimaksua?”
   Lähimaksu onnekseni toimi ja vaikka yleensä sympatiani ovat kassahenkilöiden puolella, tässä tilanteessa olin kyllä erittäin iloinen, että kyseinen aasiakaspalvelija jäi kassalle punastelemaan.

 8. Koo sanoo:

  Tai kun ylipäätään pitäisi tietää kaikista 26000 myytävästä artikkelista kaikki nippelitieto..

 9. elina sanoo:

  Itselle kävi kerran autohuollon asiakkaana niin, että vajaan 400€:n laskussa kortti ei mennyt läpi. Sanoin ystävällisesti kassahenkilölle, että juuri mieheni tilille laittoi riittävästi rahaa ja kysyin voisiko hän kenties katsoa, mitä koodia kone tarjoaa, jos onkin yhteyshäiriö ruuhka-aikana tms. Tiuskaisi takaisin todella halveksuen, että ”ei me nyt ihmisten tilin saldoa täällä nähdä”. Vastasin, etten sitä kysynytkään, vaan tarkoitin, että koodi kertoo mistä kyse.. Kovaan ääneen vaan kailotti, että ”sun tilillä ei oo rahaa” ym. mukavaa. Kun kerroin, että todellakin on, niin hän totesi, ettei ei auta kuin lähteä pankkiin. Autoni oli heidän hallussaan, joten pyysin avaimia, että sinne pankkiin pääsen käymään. Taas riittävän suureen ääneen: ”et sinä sinne yksin lähde, vaan johtajan kyydissä!” Siinä sitten haettiin täynnä olevan liikkeen toisesta päästä johtajaa ja tehdään suurta numeroa siitä, että tämä maksukyvytön asiakas viedään nyt pankkiin. Automaatista sitten kävin rahan nostamassa. Saattaa olla, että tililläni oli korttimaksuissa raja (en ole tarkistanut), mutta ei silti tainnut ihan nappiin mennä tiskin toisellakaan puolella..

 10. Niin tuttua sanoo:

  Tyypillinen tapaus tuo gluteeniton pappa. Halutaan näyttää kaikille miten ollaan muodikkaalla gluteenittomalla ruokavaliolla. Kaupassakin kun myyjä ei huomannut miten muodikas pappa on glueenittomine oluineen niin möykättiin että mahdollisimman moni kuulisi miten erinomainen ihminen tämä pappa on erikoisruokavalionsa kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *