Kellaritarinoita

Useampia vuosia sitten olin töissä suuren marketin pullonpalautuksessa. Pullopalautuspiste sijaitsi rakennuksen kellarissa hissien ja rulölaportaiden luona tilassa johon pääsi kaupan parkkihallista.

Puolentoista vuoden aikana tuli nähtyä monenlaista sankaria aina ojanpohjien tonkijoista huijareihin ja muun sortin aasiakkaisiin. Kerrottakoon tässä muutamia helmiä lyhyeltä mutta kaivatulta pullotytön uraltani.

Ensimmäisenä asiakas joka koki oikeudekseen ilman invatunnuksia pysäköidä suoraan parrkihallin ovien eteen. Kukaan ei siis päässyt eteistilasta halliin tai hallista myymälän puolelle koska auto oli aivan ovien edessä.

Hallissamme oli (ja on edelleen) pysäköintikiekkopakko jota valvovat kaupungin pysäköinninvalvojat. Myymälällämme ei ole mitään vastuuta mahdollisista sakoista. Eräs asiakas silti myönsi aivan suoraan että oli tiennyt kiekon käyttöpakosta ja tarkoituksella jättänyt noudattamatta sitä. Sakon saatuaan vaati kaupalta hyvitystä ja lahjakortteja.

Eräs mies yritti palauttaa kahta jätesäkillistä virolaisia tölkkejä ja kovaäänisesti muiden jonottajien kanssa vaati niistä panttia. Edes suora selitys miksi Virosta ostetuista tölkeistä ei Suomessa saa panttia ei auttanut. Lähti kuitenkin viimein ilman rahoja. Jos niin kovasti haluaa niistä pantit voi aivan hyvin palauttaa Viroon minun puolestani. Palpa on aivan eri firma kuin myymälämme, pullonpalautuksen henkilökunta on siellä vain huolehtimassa koneiden toiminnasta ja säiliöiden vaihdosta eikä ole missään tekemisissä ko. firman kanssa eikä heidän palkkalistoillaan.

Pullokone ei myöskään ole kierrätysautomaatti. Lasol-pullot, vauvanruokapurkit, fleshlightit (kyllä, meille on sellainenkin palautettu) tai ulkomailta kannetut erikoismuotoillut pullot eivät ole pantillisia. Eivät vaikka kuinka valittaisi tai jauhaisi kierrätyksestä. Rakennuksen parkkipaikalla on kierrätyspiste. Vie sinne ihan itse.

Lämpimät muistot silti jäi ja näillekin tapauksille on monet kerrat kahvihuoneessa naurettu. Muutamia vakiasiakkaita on toisinaan jopa ikävä (onnittelut vaan siitä pullorahoilla ostetusta Kiasta).

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Putkimies sanoo:

  Invatunnuksilla ei tuossa asiassa olisi edes merkitystä, koska vaikka niillä saakin pysäköidä esim. tavalliselle pysäköintikieltoalueelle niin sellainen pysäköinti ei silti saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa.

 2. piatro sanoo:

  aivan samaan automaattiin palautan pantittomatkin pullot ja tölkit,pitäis niiden sitäkin kautta kulkeutua kierrätykseen niin ainakin jonkun koneen ohjeista luin…

  • jepjou sanoo:

   Niin, mutta turha niistä on panttia vinkua.

  • pullotyttö81 sanoo:

   Kone ei useimmiten ”ymmärrä” lajitella niitä koiranruokapurkkeja, tai ne eivät ole ko. tarkoitukseen kelpaavaa materiaalia. Pantittomia pulloja/tölkkejä on ihan Palpan kielto olla laittamatta säiliöihin. Myymälähenkilöstö joutuu ne sitten ihan itse kiikuttamaan lähimpään kierrätyspisteeseen kaupan parkkipaikan reunamille. Että hohhoijaa, olisitko voinut viedä itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *