Kuitti tänne!

Tapahtuipa tässä taannoin.

Meidän kauppa sai uudet kassat ihan näyttöjä ja skannereita myöten. Kuittitulostinkin oli uusi, hieno ja hieman hiljaisempi kuin vanha malli. Kävi ilmi pian, että uudet kuittitulostimet kävivät vähän hitaalla ja ne lakkasi yhtäkkiä toimimasta.

Ensimmäisen kerran, kun tämä toimimattomuus huomattiin sain kassavastaavana soiton kassalta. “Mä en saa kuittia”, myyjä sanoi. Kuulin miesasiakkaan sanovan taustalla “tarvitsen kuitin”. Oletin, että tulostin oli ehkä mennyt pois päältä tai sieltä oli irronnut johto, joten lähdin kassalle tarkastamaan asiaa, sillä myyjä oli hieman pihalla uudesta kuittiulostimesta.

Miesasiakas pakkasi maksettuja ostoksiaan, mutta sanoi heti mulle kassalle tultuani, että hän tarvitsee kuitin ja nyökkäilin ymmärtäväisenä ja pahoittelin tilannetta. Kuittitulostin näytti päällisin puolin normaalilta, johdot oli ok ja valo paloi ym. Kokeilin tavanomaista “sammuta ja käynnistä uudelleen” -tekniikkaa ja tadaa, kuittitulostin lähti toimimaan!

Tässä vaiheessa miesasiakas oli pakannut ostoksensa ja edelleen vauhkasi kuitista. “Kyllä, se on tulossa, olemme pahoillamme, uudet laitteet, kuitti tulee kyllä, pieni hetki, olemme pahoillamme”, tätä perus pahoittelua ja selittelyä siinä kassalla sitten annoimme myyjän kanssa tälle asiakkaalle.

Kuitti tulostui ja ojensin kuitin asiakkalle vielä pahoitteluiden kera ja toivotin vielä mukavat päivän jatkot. Mitä tekikään asiakas? Ei vilkaissutkaan kuittia ja heitti sen lattialle, ei edes roskiin. Lähti sanomatta sanaakaan.

Nykyään kun se kuitti on annettava asiakkaalle, se kyllä annetaan näistä teknisistä ongelmista huolimatta. Tämä oli nyt vain hieman huvittava tapaus.

Ja kyllä, nyt kaikki kuittitulostimet toimivat.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *