Kuitti tänne!

Tapahtuipa tässä taannoin.

Meidän kauppa sai uudet kassat ihan näyttöjä ja skannereita myöten. Kuittitulostinkin oli uusi, hieno ja hieman hiljaisempi kuin vanha malli. Kävi ilmi pian, että uudet kuittitulostimet kävivät vähän hitaalla ja ne lakkasi yhtäkkiä toimimasta.

Ensimmäisen kerran, kun tämä toimimattomuus huomattiin sain kassavastaavana soiton kassalta. “Mä en saa kuittia”, myyjä sanoi. Kuulin miesasiakkaan sanovan taustalla “tarvitsen kuitin”. Oletin, että tulostin oli ehkä mennyt pois päältä tai sieltä oli irronnut johto, joten lähdin kassalle tarkastamaan asiaa, sillä myyjä oli hieman pihalla uudesta kuittiulostimesta.

Miesasiakas pakkasi maksettuja ostoksiaan, mutta sanoi heti mulle kassalle tultuani, että hän tarvitsee kuitin ja nyökkäilin ymmärtäväisenä ja pahoittelin tilannetta. Kuittitulostin näytti päällisin puolin normaalilta, johdot oli ok ja valo paloi ym. Kokeilin tavanomaista “sammuta ja käynnistä uudelleen” -tekniikkaa ja tadaa, kuittitulostin lähti toimimaan!

Tässä vaiheessa miesasiakas oli pakannut ostoksensa ja edelleen vauhkasi kuitista. “Kyllä, se on tulossa, olemme pahoillamme, uudet laitteet, kuitti tulee kyllä, pieni hetki, olemme pahoillamme”, tätä perus pahoittelua ja selittelyä siinä kassalla sitten annoimme myyjän kanssa tälle asiakkaalle.

Kuitti tulostui ja ojensin kuitin asiakkalle vielä pahoitteluiden kera ja toivotin vielä mukavat päivän jatkot. Mitä tekikään asiakas? Ei vilkaissutkaan kuittia ja heitti sen lattialle, ei edes roskiin. Lähti sanomatta sanaakaan.

Nykyään kun se kuitti on annettava asiakkaalle, se kyllä annetaan näistä teknisistä ongelmista huolimatta. Tämä oli nyt vain hieman huvittava tapaus.

Ja kyllä, nyt kaikki kuittitulostimet toimivat.

Kirjoita kommentti

4 Kommenttia artikkelissa "Kuitti tänne!"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
L.A
Vieras

Voisiko joku valaista, mikä logikan tapainen oli aasin käytöksen takana?

Aapeli
Vieras

Veikkaan että epäili jonkinnäköistä rikosta kun ei kuittiaan heti saanut. Suomessa on ymmärtääkseni pakko antaa kuitti viimeistään pyydettäessä. Entisessä työssäni, jossa möin myös matkalippuja, tuli näitä urpoja vastaan. Vaativat kuittia eivätkä millään ymmärtäneet että se matkalippu on samalla kuitti. Väittivät rikolliseksi kun eivät saaneet erillistä kuittia.

L.A
Vieras

Ok… Ihmetyttää silti, että jos kauppa on tuttu tai osa ketjua (esim. S-market), miksi epäillä rikoksesta.
En ihmettele, että on entinen työ. Kuulostaa sellaiselta, että buranalle oli päivittäin käyttöä.

L.A
Vieras

Mistä miinukset?

wpDiscuz