Kuppikoko

Olen töissä eräässä pikaruokapaikassa ja ateriaan kuuluu 0.4l juoma, jonka saa itse ottaa hanasta. Hanojen vieressä kassalla on kahta eri kokoa kuppeja, 0.5l ja 0.4l ja aina kun olen ottanut tilauksen, olen ilmoittanut, että ateriaan kuuluu se pienempi juoma, niin joka kolmas asiakas kysyy mikä näistä on se pienempi koko. Siis ihan oikeasti? Sulla on kaksi eri vaihtoehtoa, isompi kuppi ja pienempi kuppi ja sä kysyt tosissasi mikä näistä on se pienempi.

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. Sköke sanoo:

  Meillä on sentään kuppeja neljää eri kokoa tarjolla asiakkaille, mutta kaikissa kupeissa lukee se koko. Silti joka päivä joku kysyy että ”onks se tää?” joo kyllä, jos mä just sanoin sulle että 0,4l juoma kuuluu sun ateriaan, niin kyllä, se on juurikin se 0,4l kuppi mikä sulla on kädessäs…

  • Riituska sanoo:

   Mä ainaki saatan olla tahtomattanikin välillä vähän muissa maailmoissa kassalla ja on voinu jäädä vaikka kuulematta se ateriaan kuuluva juoman koko niin mun mielestä kaikkien asiointia vaan nopeuttaa se että myyjä osottaa oikeaa kuppia eikä tarvii itse käydä sorkkimassa ja kääntelemässä kaikkia kuppeja kun ne kootkaan ei aina meinaa olla näkyvillä..

   • aölsirjgföaoliejföoai sanoo:

    Ja sen lisäksi numerot voi olla joskus tosi vaikea mieltää puheen seasta.

    Jos asiakkaille tuottaa ongelmia valita oikea kuppikoko, niin joissain putiikeissa kupit ojentaa myyjä tiskin takaa. Ei tämän tarttis olla niin vaikeaa.

 2. Myyry sanoo:

  Siis ihan oikeasti? Sulla on siellä kaksi lähes samankokoista kuppia ja asiakkaan pitäisi yhdellä silmäyksellä nähdä, että kumpaan mahtuu 4 desiä ja kumpaan 5. Onko käynyt mielessä, että asiakkaat kysyy asiaa siksi, että se on oikeasti vähän helvetin vaikea nähdä sitä eroa niiden purkkien koossa?

  • Tumis sanoo:

   Kyllä ne näyttääkin ihan erikokoisilta. Lisäksi niissä lukee se koko.

   • Naabi sanoo:

    Ala siinä kassalla tekemään vertailevaa tutkimusta ja ihmettelemään miksi vaivautua edes myymään lähes samankokoisia juomia erikseen. Varsinkin jos päivästä toiseen ”aasiakkaat” joutuu asiasta kysymään, niin luulisi tulevan mieleen, että niitä ei muuten erotakkaan toisistaan selvästi ja asialle voisi vaikka tehdä jotain.

   • piilokuu sanoo:

    Mä oon monesti ottanut vaan sen, mikä ensin osuu käteen, jos en oo huomannut kokoja olevan erilaisia, ja vasta kassalla alkanut pyöritellä ja etsiä sitä sentin korkuista kokonumeroa. Huomattavasti helpompaa olis kuvioda ne eritavalla — jollain huoltsikalla oli lasten ateriaan kuuluvassa 0,4l mukissa eläinkuvio, ja muihin aterioihin kuuluva 0,5l muki oli käytännössä yksivärinen. Siinä kohtaa yleensä aasikin huomaa, että näissä on nyt jotain eroa.

 3. Hästägaasi sanoo:

  Nelosen ja vitosen kupit näyttää päälle päin niin samanlaisilta että en ihmettele jos ei erota. Siksi minä aina katson kupin koon ennen kuin otan juoman. Ai niin, ja jos kuppikokoja on kolmea erilaista niin osoitapa niistä se ”pienempi”.

 4. MrT sanoo:

  Mikä idea on myydä juomia joiden kokoero on puolikas jogurttipurkki?

 5. Cassie sanoo:

  Minä taisin kerran vahingossa ottaa ärrältä liian ison kahvikupillisen mukaan – niitä kun on ainakin yhdessä tietyssä paikassa jättikokoinen, iso ja tavallinen. Niin että tarkoitukseni ei ollut varastaa – en vain oikeasti erottanut niitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *