Puhu englantia ja olet rasisti

Olen töissä kaupassa, jossa myydään kaikenlaista tavaraa vähän halvemmalla kuin muissa yleisemmissä kaupoissa. Pääosin olen kassalla ja tarinaa riittäisi aasiakkaista. Tämä jäänyt kuitenkin parhaiten mieleen:

Aasiakas tulee pienten ostosten kanssa kassalleni ja hän puhuu (ilmeisesti) lapsensa kanssa jollain muulla kielellä kuin suomella ja vastaa englanniksi kun moikkaan. Kysyn häneltä englanniksi, että tarvitseeko hän pussia. Näin teen aina, jos asiakas ei vastaa suomeksi moikkaamiseen, koska mielestäni se käy järkeen. Noh, ei kuitenkaan taida, sillä…

Minä: Moi!
Aasi: Hello!
Minä: do you need a bag?
Aasi: *vihaisesti, korottaen ääntään, hiukan huonolla suomen kielellä* Kyllä minä puhun suomea! Rasisti! Vaikka minä näytän tältä (eli ei peri suomalaiselta) ei tarkoita etten ole suomalainen! Todella rasistista!

Järkytyin ja en osannut sanoa mitään. Laitoin vaan kamat kassiin, rahat kassaan ja sanoin äkkiä moikat etten vaan missään tapauksessa aiheuta aasille lisää syitä alkaa huutaa ja haukkua.

Ärsyttää, että tosi monet heittää rasisti-kortin tiskiin ilman järkevää syytä. Tai sitten on ne, jotka ihmettelevät kun en osaa venäjää tai joitakin eksoottisempia kieliä ja he itse eivät puhu englantia sanaakaan.

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *