Ravintola-asiakkaiden aatelia

Työskentelin aikoinaan ruokaravintolassa, joka oli erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Useamman vuoden kestäneen urani aikana en koskaan ymmärtänyt seuraavia aasiakastyyppejä:

1. Aasiakkaat, jotka norkoilevat ravintelin ovella jo 15min ennen avaamista ja yrittävät raivolla tunkea ovesta samalla, kun itse astelen työvuoroon omilla avaimillani. Ei, et pääse sisälle ennen ravintolan aukeamista. Aivan sama vaikka olet tullut kävellen Pomarkusta saakka, et silti pääse ja piste.

2. Aasiakkaat, jotka säntäävät istumaan ravintolan ainoaan likaiseen pöytään ja nyrpistelevät nenäänsä kun en pääsekään heti siivoamaan pöydästä edellisen lapsiperheen sotkuja.

3. Aasiakkaat, jotka tuovat sormiruokailua harjoittelevan pikkupilttinsä ravintolaan syömään, pilkkovat tälle hampurilaista ja ranskalaisia pitkin pöytää ja antavat lapsen sotkea juuri niin paljon (ellei enemmänkin) kuin kotona. Pöytä, tuolit ja lattia täynnä kuolaista ruokamössöä ja kädenjälkiä. Sitten kakkoskohdan aasiakkaat istuu juuri tähän pöytään, eikä väistä kun yritän siivota. Jes.

4. Aasiakkaat, jotka vaatii tarjoilijan paikalle heti, ja sitten käydäänkin tällainen keskustelu:
Minä: Noniin ilmeisesti olitte valmiita tilaamaan?
Asiakas: Kyllä.
M: No, mitäs saisi olla sitten?
A: Joo.. (alkaa lukea listaa aivan vimmatusti tässä vaiheessa.)
M: Ahaa, ette siis olleetkaan vielä päättäneet, jos tulen kohta takaisin.
A: EI! OOTA! (jatkaa vimmattua lukemista)
Ja tällä aikaa 10 muuta pöytääni repeää liitoksistaan, ruuat seisoo luukulla, yksi huutelee laskun perään, toinen tahtoisi jälkkäriä ja kolmas tahtoisi oikeasti tilata. Mut ei hei, tääki on kiva että saan katsoa kun luet listaa.

5. Aasiakkaat, jotka tulevat lauantai-iltana pahimpaan ruuhka-aikaan, ja alkavat ulisemaan, kun ruokajono onkin noin 45min. “Muttaku meidän leffa alkaa puolen tunnin päästä” – Jaa, ajattelitko tosissaan, että saat alle puolessa tunnissa ruuat eteesi ja ehdit syödä sekä maksaa murkinasi?

6. Aasiakkaat, jotka eivät sattuimoisin “muista”, etteivät pidä esimerkiksi tomaatista. Sitten käydään keskustelu siitä, onko aihetta hyvityksiin silloin, kun asiakas on itse tilannut tomaatti-mozzarellasalaatin, ja muistaa vasta syödessään vihaavansa tomaattia.

7. Aasiakkaat, jotka kertovat ruoka-aineallergioista vasta syömisen jälkeen. Nice.

8. Nirsoilijat, joiden hampurilaisessa saa olla pelkkä pihvi. Kannattaisko sitten jäädä vaikka himaan syömään mikrohampparia?

9. Aasiakkaat, jotka ihan pokkana huutelee viereisestä pöydästä tarjoilijalle, joka on palvelemassa toista pöytää. Tyylikästä.

10. Sormia napsuttelevat, viheltelevät, kortteja pöytään naputtelevat idiootit: Vain *uorille ja koirille vihelletään, ja tietääkseni ravintoloissa suht harvoin on kumpiakaan töissä. Äänimerkit pois. Kiitos.

Näitä riittää. Ihmiset on vaan aaseja.

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *