Kuullun ymmärtämisen hankaluus

Aasiakas soittaa, kertoo tarvitsevansa uuden hihnan ajettavaan ruohonleikkuriin ja että on soitellut moniin liikkeisiin saamatta hihnaa. Kysyn koneen merkkiä ja mallia, johon aasiakas vastaa että hänellä on varaosanumero. Ehdin jo ajatella että ompa valveutunut asiakas. Pyydän numeroa, joka osoittautuu vääräksi, eli ei ole kyseisen merkin varaosanumero. Kysyn uudelleen koneen merkkiä ja mallia. Aasiakas vaan tolkuttaa että hänellä on osanumero.
Kysyn häneltä, mistä hän on numeron saanut. Kertoi lukeneensa vanhasta hihnasta. Selitän että sillä numerolla ei voi löytää oikeaa hihnaa, koka se numero ei ole varaosanumero, vaan jokin hihnan valmistajan numerosarja.
Siitä alkaa hermostunut tuhina ja valitus, että on se kumma kun ei mistään löydä hihnaa, vaikka on numero valmiina ja on soittanut jo moneen paikkaan. Yritän taas selittää ettei sillä numerolla hihnaa löydä mistään, vaan tarvitaan koneen merkki ym tiedot. Vielä aasiakas luettelee sen väärän numeron ja lopuksi sanoo, että pitää alkaa soittelemaan toiselle puolelle suomea, että saa tarvitsemansa osan, kun täälläpäin ei osata.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. minä sanoo:

  Jotkut ihmiset ovat niin puupäisiä. Luulisi muutaman yrityksen jälkeen ymmärtävän, mutta ei.

 2. joka päivä samaa pastaa sanoo:

  Niin tuttua, myös pienkonevaraosamyyjänä osaan samaistua tilanteeseen täysin. On se vaan niin hankala tietää mitä omistaa (ja varsinkin jos aikoo kyseistä omaisuuttaan ”korjata”).

 3. Timon sanoo:

  Ei ensimmäinen eikä taatusti viimeinen kerta, kun hänelle asia selitetään… Adia voisiselvitä vähä googlaamallakin, mutta siihen vaadittaisiin luetun ymmärtämistäkin.

 4. Make sanoo:

  Niin, tai valveutunut myyjä olisis kysynyt minkä merkkinen hihna (Gates, Pirelli…) on kyseessä ja sen jälkeen tulkannut siitä oikean hihnan omaan edustamaansa merkkiin. Mutta sehän olisikin ollut liian työlästä. Huomattavasti paremmin osuu kohdalle kun se asiakas ei kuitenkaan tiedä / löydä sen laitteen oikeaa tyyppiä. Sama juttu vaikkapa sytytystulpissa.

 5. Kari Sainio sanoo:

  Hihnassa oleva merkintä riittää asiasta jotain vähänkin ymmärtävälle. Se ei ole varaosanumero vaan tyyppimerkintä, joka kertoo hihnan tyypin. Tässä tapauksessa on aspan moka.

 6. Jalmari sanoo:

  Kari ja Make on molemmat väärässä kun puhutaan pienkonehihnoista. Auto/työkonepuolella voi käyttää vaihtonumeroita, koska niissä todellakin numero kertoo hinan tyypin+mitat. Pienkonehihnat myydään merkin varaosanumerolla, millä ei ole mitään tekemistä sen kanssa minkämittainen tai tyyppinen hihna käytännössä on.

 7. A b sanoo:

  No jos sulla ei ollut sitä osaa niin mitä sää tänne valitat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *