Lääkäriasemalla nähtyä

Olen töissä suurehkossa yksityisessä lääkärikeskuksessa. Olen vastaanottovirkailija, joten teen monenlaista toimisto- ja kassatyötä. Suurimmaksi osaksi asiakkaat ovat mukavia, mutta tietyt seikat aiheuttavat jatkuvasti ongelmia.

1. Mikäli tulet noutamaan jotain lääkärin sinulle jättämää paperia, kuten reseptiä tai lääkärintodistusta, minun tarvitsee nähdä henkilöllisyystodistus. En voi antaa sinulle minkään näköistä dokumenttia ilman virallista henkilöllisyystodistusta, sillä kaikki lääkärien kirjoittamat paperit ovat hyvin henkilökohtaisia, ja vääriin käsiin joutuneina voivat mahdollistaa esimerkiksi lääkkeiden väärinkäytön tai henkilökohtaisten tervystietojen päätymisen asianosattomien tietoon. Minulle on siis turha kiroilla ja huutaa kun en suostu antamaan reseptiäsi ilman henkkareita. Kela-kortti ei myöskään kelpaa henkilöllisyystodistuksesta, ei vaikka siinä olisi kuva. Nämä säännöt ovat lakeja, ja jos niitä kierrän, olen henkilökohtaisesti vastuussa mikäli olen antanut paperisi väärälle ihmiselle.

2. Edelliseen liittyen, en voi antaa sinulle myöskään isäsi/äitisi/puolisosi/täysi-ikäisen lapsesi nimellä noudettavaksi jätettyä kirjekuorta. Jotta voisin niin tehdä, sinulla tulee olla virallinen valtakirja ja oma henkilöllisyystodistus mukana. Jälleen kerran rikon lakia jos toimin näitä sääntöjä vastaan, joten haukkuminen, tytöttely tai toiselle kassalle meneminen ei auta asiaa.

3. Mikäli sinulla on jokin maksutapahtumaan vaikuttava dokumentti mukanasi, kerro siitä minulle ennen kun olet jo maksanut koko summan itse. Ymmärrän että esimerkiksi kuntien ostopalvelut ovat monimutkaisia, mutta arvostaisin kovin, jos mainitsisit asiasta edes jotain ennen maksutapahtumaa, jotta voin selvittää mistä on kyse. En valitettavasti ole ajatustenlukija, joten jos et asiasta sanallakaan mainitse, en voi tietää että sinulla on laukussasi maksusitoumus vakuutusyhtiöltä. Jälleen kerran huutaminen ja kiroaminen ei edistä asian korjaamista. Maksutapahtumat ovat minullekin monimutkaisia, joten olethan yhteistyökykyinen, jotta saamme laskusi maksettua oiken. Olemme tekemisissä satojen erilaisten sopimusten kanssa liittyeen vakuutuksiin, sairauskassoihin, kuntien ostopalveluihin ja työterveyshuoltoihin, joten en pysty hoitamaan maksutapahtumaa oikein, mikäli tulet kassalle ja urahdat partaasi ”Mulla on sit vakuutus” suostumatta kertomaan asiasta mitään muuta.

4. Välillä lääkärit unohtavat tulla paikalle tai esimerkiksi sairastuvat. Tämä on toki ikävää, ja ymmärrän oikein hyvin, että olet asiasta pahoillasi. En kuitenkaan voi sille mitään, että lääkäri X on vatsataudssa, etkä sinä vastannut puhelimeen kun koitimme tavoittaa sinua asian tiimoilta.

5. Lääkärit laskuttavat palveluistaan, eikö tämän pitäisi olla itsestään selvää? Jos siis varaat soittoajan lääkärille, pääsääntö on se, että se maksaa. Jotkut lääkärit eivät hyvää hyvyyttän laskuta soittoajoista tutuilta asiakkailta, mutta minulle on turha raivota jos sait laskun soittoajasta, kun perhelääkäri Sykerökään ei laskuta.

Näiden seikkojen ohella nautin työstäni kovin, ja onneksi suurin osa asiakkaista on oikein hyvin käyttäytyviä. Koitan myös aina muistaa sen, että asiakkaamme ovat usein sairaita, mikä saattaa vaikuttaa heidän käytökseensä. Silti jonkilaiset käytöstavat palvelutilanteessa olisivat mukavia, ja nopeuttaisivat taatusti asiasi hoitamista. Se että olen nuorehko nainen ei tee minusta ammattitaidotonta tyttöstä, ole kiltti äläkä kohtele minua niin. En tee edellä mainuttuja asioita kiusallani, ja palvelen sinua aina parhaan taitoni mukaan, hymyillen ja ilolla. Kohdellaan toisiamme ihmisinä, näin kaikilla on mukavmpaa! 🙂

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. myyjä vaan hei sanoo:

  Jostain kumman syystä jotkut aasit tytöttelee ja olettavat pelkän ulkonäön perusteella että kyseessä on nuori asiakaspalvelija joka puolestaan antaa oikeuden haukkumiseen koska kuka kokematon nuori aspa nyt muka voisi sanoa mitään vastaan. Olen itsekin kohdannut näitä urpoja. Olen 27v mutta näytän lähinnä 19 -vuotiaalta ja sekös välillä hämää aasiakkaita niin että voivat luulevansa käyttäytyä minua kohtaan miten tahansa. Yllätys on suuri kun hoidan tilanteen asiallisesti häkeltymättä yhtään ja kuuntelematta asiakkaan henkilökohtaisuuksiin meneviä haukkuja. Yleensä aasiakkaat itse häkeltyvät siinä vaiheessa kun tämä ”tyttö” ei otakaan nöyränä vastaan huutoja 😀

 2. G\'Kar sanoo:

  Missähän tässä oli se tarina aasiakkaasta?

  • Minä vain sanoo:

   Et siis lukenut juttua lainkaa. Kyllä siinä ne aasit mainittiin,

   • G\'Kar sanoo:

    Aasit kyllä mainittiin, mutta ei ollut mitään tarinaa. Vain luettelointia asioista, mitä asiakkaan ei tule tehdä. Käsittääkseni tänne pyydetään tarinoita, ei marinoita,

  • Pääsit tarinaan sanoo:

   Se oli ns. aasitesti. Teksti oli normaali hyvä tarina, ja aasit tulee tarinaan mukaan vasta kommenttiviesteissä, joissa ne uikuttaa ja ulisee miten tarina oli huono. Eli olihan siinä aaseja mukana, kun ne tekstin luettua ujuttautuivat kommenttikentän myötä tarinaan mukaan.

 3. Joopa joo sanoo:

  Kommenttina ykköskohtaan: jaa että pitää olla ”virallinen henkilöllisyystodistus”. Veikkaan kuitenkin että hyväksyt ajokortinkin…

 4. Marina sanoo:

  Kyllä se on lääräri se aasi eikä asiakas, jos lääkäri unohtaa tulla paikalle. Eipä kai muutkaan työssäkäyvät voi unohtaa tulla töihin. Ei uskoisi lääkäreilläkään olevan tällaisia etuisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *