lapselle ei maistu

Olen tarjoilija erään hotellin yhteydessä olevassa itsepalvelu ravintolassa. Rouvas henkilö tuli pienen lapsensa kanssa tilaamaan burgerin ilman salaattia sekä majoneesia (tätä oli tosiaan kuuntelemassa minun lisäkseni toinen työntekijä). Noh, vein ruuat pöytään ja äiti alkoi valittamaan siitä, että hampurilaisessa oli juustoa. Minä ja työkaverini olimme molemmat kuulleet, että hampurilaisesta pois majoneesi ja salaatti, juustosta ei oltu puhuttu mitään… Hetken päästä äiti tuli kassalle ja sanoi ettei juustoinen hampurilainen maistu lapselle ja vaati puolet kalliimman annoksen ilmaiseksi lapsellensa…Ravintolassa oli kiirettä joten suostuin vaatimukseen ajan säästämiseksi, mutta pistää kyllä ärsyttämään aasiakkaat jotka vaativat hyvityksenä kalliimpia annoksia, sekä käyttävät kiirettämme hyväksi! Mikäli olisi ollut hiljaisempi aika en todellakaan olisi suostunut vaateeseen…

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Mami sanoo:

  Ja nyt se oppi saakeli et toi onnistuu. Asiakkaana kun oon tilannu annoksen niin että allergian takia sipuli, tomaatti pois ja saanu sitä silti oon tietty reklamoinu mut jos oon unohtanu ite ne sanoa pois -tiöaa vaan uuden ja maksaa tuplat. Tosin monesti on saanut armoa, kun on niin hyvii ravintoloita. Sit pitää jättää tippiä ehottomasti.

  • Putkimies sanoo:

   Näinpä. Ap teki nyt melkoisen karhunpalveluksen ravintolalle ja työtovereilleen. Seuraavaksi aasi toistaa saman hiljaisena aikana, sanotaan ettei onnistu, alkaa kauhea ragetus siitä että kun ennenkin on. Sitten otetaan selvää että onko tosiaan, ja huomataan että kylläpä onkin, joten pakko suostua. Aasille kätevä tapa saada aina 2 ateriaa yhden hinnalla, ravintolalle ja sen työntekijöille lisätyötä, tappiota ja harmia.

 2. Ms Piggy sanoo:

  Äiti ei siis voinut ottaa sitä juustoa vaan pois?? Ymmärrän, jos olisi sinapista tai ketsupista kyse, sillä niistä voi jäädä makua, mutta juusto??

  • jepjou sanoo:

   Voi olla että se juusto oli lämästy siihen lämmitettäväks ja oli puoliks sulanu.

 3. kappare sanoo:

  Ei pidä antaa tuollaisille periksi. Mieluummin niin että kun on kiire niin sanoo että nyt on kiirusta, ei ehdi. Vilunkipellejä ei pidä palkita!

  • Karhu sanoo:

   Oikein, kitisijöille ja vaatijoille ei kannata antaa periksi. Heille voi hyvitysten sijaan ilmoittaa minne voivat valittaa: kirjallisesti johdolle. 😉

 4. Ems sanoo:

  Nyt kyllä tapahtui paha petkuhuiputus tässä. Sori vaan, AP. Eihän noita aina tajua, varsinkaan kiireisellä hetkellä, jota selvästi kyseinen rouva käytti häikäilemättömästi hyväksi.

  Muutenkin luettuani tässä perätysten kaksi tarinaa ihmisistä, jotka luulevat voivansa tunkea kauppaan tai ravintolaan vaikka on vielä hetkisen suljettuna, niin kyllä ihmiset osaa olla niin röyhkeitä ja törkeitä. Ei välitetä mistään rajoituksista ja aukioloajoista. ”Kyllähän ne nyt MEIDÄT voi tänne päästää, kun kaukaa tultiin ja ei tiedetty aukioloaikaa”.

  Nykyään on muuten ihan nettikin olemassa mm. sitä varten, että voi tarkistaa milloin jokin paikka on auki. Monella se on jopa siellä omassa puhelimessakin. Mulle on tätä nykyä ihan turha tulla selittään, että kun ei oo huomattu aukioloaikoja, koska ne paitsi lukee ovessa kissankokoisilla kirjaimilla, mutta myös netissä hyvin selkeästi. Siellä lukee usein jopa poikkeusaukiolot.

 5. Huoh sanoo:

  Älä ikinä suostu aasien kohtuuttomiin ja sääntöjenvastaisiin pyyntöihin, muuten ne oppivat, että mariseminen ja nillitys kannattaa vaikka olisi väärässä. Jos urpo ei muuten tajua, jätä hänet huomiotta. Käännä selkäsi ja jatka muihin tehtäviin. Tämä kulttuuri pitäisi ottaa Suomessa käyttöön. Asiakaspalvelijan ei tarvitse sietää epäasiallisuutta. Jos aasi käyttäytyy huonosti, ignoroi. Jos aasi pyytää kuuta taivaalta, ignoroi. Jos aasi uhkailee, soita poliisit. Loppuisi tämäkin sirkus. Ihmettelen tosiaan, miten urpoja on tässä maassa niin että oikein sivusto pyhitetty heille. Itselläni ole koskaan ongelmia missään asiassa. Jos tulee väärinkäsityksiä tai virheitä puolin ja toisin, asiat on aina hoidettu asiallisesti. Mistä näitä megaurpoja sikiää?

 6. Ei suolaa sanoo:

  Sattuipa tänään itselleni samanmoinen hampurilaisravintolassa, jossa olen töissä. Äiti tilaa lapselle hampurilaisen mistä otetaan muut pois paitsi ketsuppi ja majoneesi. Kysyn ”saako olla pihvi JA grillimauste kuitenkin?” Tähän aasi vastaa ettei laiteta. No siinä sitten ateriaa kerätessäni tämä äiti toteaa kuittia katsottuaan että hei miksi tässä lukee ilman pihviä? Sanoin, että tilasitte sen niin. ”Eihän sentään, kyllä siinä pihvi saa olla! Tarkoitin grillimaustetta! Ei turhaa suolaa lapselle.” No joo kannattaakin tulla hampurilaisia ja suolaisia ranskalaisia syömään kunhan ottaa liiat suolat pois ettei mamin pikku esko-mirjamille tule liikaa kiloja.
  Keittiö oli jo valmistanut hampurilaisen ilman pihviä ja vein sen takaisin keittiöön ja totesin kovaan ääneen, että laitatko pihvin siihen väliin sittenkin ja annoin asiakkaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *