Lapset ovat vanhempiensa vastuulla, myös kaupassa!

Olen kaupan kassalla töissä, ja liikkeemme on kovin pieni. Kassojen lähellä on tosiaan nautintoaineiden hyllykkö, joka on kielletty toki alle 18-vuotiailta.

Juhannuksena liikkeeseen saapuu kiireiseen hetkeen perhe, johon kuuluu noin 45v. isä, sekä kolme noin 4-6 vuotiasta lasta. Lapset juoksevat liikkeessä, ja pyydän perheen päätä toki katsomaan lastensa perään mahdollisimman ystävällisesti.

M: Anteeksi, voisitteko rauhoittaa lapsianne, ettei sattuisi mitään haavereita.
A: Ai puhuksä mulle? Kuule katso sä niitten perään tyttö, sun hommaahan se on!
M: Ei valitettavasti ole, tämä ei ole lasten hoitopaikka. Minulla on muita asiakkaita tässä joita pitäisi auttaa.
A: Älä sä mulle siinä ala läksyttää!

Minulla oli pitkä jono asiakkaita odottamassa pääsyä kassalle, joten jatkoin työtäni kohauttamalla olkapäitäni. Valitettavasti kyseisen aasiakkaan lapset häiritsivät jonossa olevia, ja pyysin toistamiseen miestä jos lapset odottaisivat liikkeen ulkopuolella. Sain kuulla samat haistattelut. Kassojen lähellä oleva nautintoainehylly kiinnitti lopulta lasten huomion, ja pulloja alkoi tippumaan lattialle.

M: Herra, minun on pyydettävä teitä korvaamaan lastenne rikkomat tuotteet.
A: Kuka sä olet mua käskemään? Miksi h***** minun pitäisi maksaa, lapset ovat lapsia, mun ei tarvi maksaa mitään! Missä sun esimies on, p*** palvelua täälläki ku pitää kuunnella tuommoisen käskytystä!

Tässä vaiheessa toinen asiakas (A2) jonosta tulee väliin.

A2: Kuulkaas, lapset ovat teidän vastuullanne ja heidän paikkansa ei tosiaankaan ole kaljahyllyjen läheisyydessäkään. Sekä mitä he rikkovat myymälässä, teidän kuuluu korvata ne. Jos seuraisitte lastenne käytöstä ja tekemisiä, niin en syyttäisi sinua nyt lastesi laiminlyönnistä. Suoraan sanottuna v*** sinunkaltaiset ihmiset.

Tässä vaiheessa Aasiakas ja Asiakas2 aloittavat nujakoinnin, ja hälytän vartijat paikalle. Aasi maksaa ostoksensa, lasten rikkomat pullot sekä tappelussa hajonneet tuotteet vartijat selkänsä takana, ja poistuu kaupasta myös vartijoiden saattelemana.

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Ems sanoo:

  Hyvä Asiakas2! You the real MVP!

 2. asiakas sanoo:

  Hyvä! Kerrankin oikeus voitti!

 3. tipi sanoo:

  Uskomaton mulkvisti. Ajatellaan nyt että aasi itse olisi vaikka automekaanikko. Mitähän tykkäisi siitä, jos joku toisi autonsa huoltoon, ja jättäisi pentunsa takapenkille istumaan? Ja pyydettäessä asiakasta viemään heidät pois, vastauksena tulisi: ”No kato sä niitä samalla, sun hommaahan se on.”. Täysin verrattavissa olevia asioita.
  Ja sitten oletetaanpa vielä, että kassan työnkuvaan todella kuuluisi asiakkaitten lasten vahtiminen. Mikä järkyttävä haloo ja meteli siitä nousisi siinä vaiheessa, kun kassa todella ojentaisi lapsia ankarasti? Veikkaan että sekunnin murto-osassa tulisi jotain möykkää tyyliin: ”sähän et mun lapsia komentele noin!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *