Laput silmillä

On se kumma että kun ihmisille tulee pakettikortteja ym niin niitä ei lueta ennen kuin rynnätään sokeina postiin. Näitä aaseja tulee jatkuvalla syötöllä. Pari esimerkkiä.

a) tulli-pulli aasi: jos kotiisi tulee lappu joka on erilainen kuin normaalit postin lipukkeet ja siinä lukee tulli niin luulisi olevan riittävästi tietoja että osaisit raahata ruhosi tulliin tai nykypäivänä pääasiassa nettiin tekemään tulliselvitystä. Onneksi usea tulliselvitys menee netissä, aiemmin saattoi itseltäkin mennä tovi ennen kuin tajusi että on aasi iiiiha(-ha-haa)n väärässä paikassa.

b) aikainen-paikainen penapetteri-aasi: posti on tehnyt palveluksen aasikunnalleen ja kertoo toisinaan jo etukäteen, että lähipostiin tulee iso kirje, joka ei varmana mahdu postiluukustasi. Jakamissamme lapuissa kerrotaan ihan tarkalleen PÄIVÄ ja jopa KELLONAIKA milloin rakas lähetyksesi on postissa. Mutta eikös aasiystävämme hyppyytä ruhonsa heti lähipostiin, jossa minä sitten ympyröin isolla tussilla tiedon että milloin se paketti tulee kun ei silmääsi osunut!

Hyvää aasipäivää kaikille, jokainen päivä on aasipäivä!

– Hilda –

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. Timon sanoo:

  Puhumattakaan näistä sankareista, jotka saapuvat noutamaan pakettejaan ilman minkäänlaista lähestysnumeroa tai lippusia saati lappusia – sitten kuvitellaan, että se sinun lähetyksesi maagisesti löytyy (tai saadaan edes luovuttaa) sieltä mahdollisesti satojen muiden lähetysten keskeltä… Tai sitten jätät henkkarit kotiin ja raivoat sitten suupielet vaahdoten aspalle, kuinka huonoa on palvelu, kun ei tunnistamatta a(a)siakasta anneta pakettia.

 2. Miss Piggy sanoo:

  Kyllä on postissa vihaista väkeä töissä!

 3. Chrisu sanoo:

  No ompa kamalia erehdyksiä joita ei saisi sattua!

 4. aasiakas sanoo:

  Öööö.. Kyllä aina ennen se ilmoitus on tullu VASTA kun se lähetys on postissa. Taidat olla itse aikamoinen pelle ja idiootti, jos jaat niitä lappuja liian aikaisin. Ja ai niin, mistä edes tiedät, kenelle menee mitäkin ennen kuin se on sinulla käsissäsi? Terveisin postikonttorin päällikkö

  • Vee sanoo:

   Itselleni on tullut pakettikortti, jossa luki, että pakettini voisi hakea jo samana päivänä lähipostista. Mutta kappas vaan, oli tapahtunut virhe, ja pakettikortti oli lähetetty jakelukeskuksesta, mutta pakettia ei.
   Ja postin virkailijahan ne omin kätösin jakaa asiakkaiden postiluukkuihin…

  • ella sanoo:

   Postikonttorin päällikkö on vähän hakoteillä. Ei ilmeisesti ole ammattiosaaminen ihan ajantasalla. Sen ”teille on isokokoinen kirje”-lapun voi postinjakaja kirjoittaa joko rapussa kun kirje ei mene luukusta päiväten sen seuraavalle päivälle tai sitten vasta jakeluterminaalissa, jolloin se lähtee asiakkaalle vasta seuraavan päivän postien mukana. Itse pidän ensimmäistä vaihtoehtoa näin paljon tilaavana kätevänä, koska lapun voi ottaa mukaansa duuniin lähtiessä eikä tarvitse tehdä uutta reissua jos isokokoisen kirjeensä samana päivänä haluaa.

  • mörkö sanoo:

   Olen saanut parikin kertaa lapun luukusta, jossa on kerrottu, että paketti on haettavissa postista samana päivänä klo 16 jälkeen tms.

 5. kirjeaasiko? sanoo:

  Ne liian isoista kirjeistä jeattavat laput jätetään (yleensä) samalla postikierroksella kun muukin posti jaetaan.
  Ja itse ainakin, vaikka lapussa lukeekin kellonaika, käyn kysymässä ko. kirjettä aiemmin jos satun olemaan liikkeellä postin suunnalla muilla asioilla. Ja viimeksi kun tällainen saapui niin sain kirjeeni . 1,5 tuntia ennen lappuun merkittyä aikaa…

 6. Posti-Torsti sanoo:

  Se onkin jännä juttu postilla, että kirjeet ja muut kotiovelle tuotava menee perille osoitteen ja nimen avulla, mutta noudettavaan lähetykseen tarvitsetkin jonkun maagisen pitkän koodin.
  Miksei posti ole tähänkään päivään mennessä oppinut arkistoimaan asiakkaan nimeä sen koodin mukaan koneelle?
  Matkahuollossa kun tuo onnistuu, niin luulisi postissakin onnistuvan?
  Tuskin vie montaa sekuntia enempää kun lähetys kirjataan koneelle, niin täytettäisiin nimi omalle sarakkeelle, jota voisi käyttää paketin etsimiseen, jos ei tullut lähetystunnusta mukaan.

  Itselle kävi kerran niin, että paketti oli monta päivää postin laatikossa, mutta sitä ei ollut kirjattu koneelle, joten ei löytynyt laatikosta vaikka kävin kysymässä kun ei osannut nimellä etsiä.
  Sitten viikon kuluttua saivat selvitettyä, että siellähän se oli mutta ei oltu jostain syystä laitettu koneelle.

 7. "Aasi iiiiha(-ha-haa)" sitten täälläkin sanoo:

  Ennen vanhaan, siis silloin, kun hiihdettiin kouluun kesät talvet, oli vain postikonttori, josta postit noudettiin. Nykyään posteja on harvassa ja asiamiespostit toimivat kauppojen tai R-kioskin yhteydessä. Joitakin paketteja jaetaan esimerkiksi myös Siwa-kauppojen kautta. Minäkin tässä taannoin olin jo menossa hakemaan postipakettiani R-kioskilta, mutta matkalla sinne huomasin, että paketti olikin Siwassa. En ollut edes tiennyt, että sinnekin joitakin paketteja lähetetään. En siis ihmettele, että erehdyksiä sattuu. Oma virhe ei tietenkään oikeuta kiukuttelemaan kenellekään – eikä mielestäni toisenkaan tekemä virhe – mutta ainakaan alkuperäisen viestistä ei käynyt ilmi, että väärään paikkaan tai väärään aikaan tulleet olisivat kiukutelleet.

 8. sarc sanoo:

  Posti-Torsti, paketit skannataan koodeista, nimi tarvitsisi aina syöttää käsin. Toki varmasti koodille pystyisi lähettäjä syöttämään nimitiedot jotka sitten skannatessa ilmaantuisi omaan ruutuunsa, mutta se vaatisi luultavimmin oman ohjelmiston jokaiselle lähettäjälle ja siihen tuskin kenelläkään on resursseja saati kiinnostusta. Täytetään se nimi koska tahansa, syö se silti tajuttoman määrän aikaa jos miettii että maailmanlaajuisesti päivittäin postien välillä liikkuu kymmeniä (ellei satoja) miljoonia paketteja. Mulle ei ole kertaakaan ollut tän 30-vuotisen elämäni aikana ongelma viedä lähetystunnusta mukanani postiin, ja aina olen pakettini saanut ajallaan. Ai että miten sielua korventaa kaikenmaailman pellehermannit ja idiootit jotka kuvittelevat että juuri heidän nimellään löytyy vaikka jeesuksen käärinliinat ja alkeellisimpienkin ohjeiden noudattaminen on sama asia kuin mennä teloituskomppanian eteen. TÄMÄ on syy miksi ei voi kyllä aspaa suositella kenellekään ammatiksi, jos ei ole jatkuvasti kunnolla diapameissa niin mielisairaaksihan siinä tulee kuunnellessa ääliöiden juttuja, Onneksi siellä täällä on muutama mukava asiakas joiden voimalla jaksaa taas seuraavaan kusipäähän.

 9. jooseppi-kaaleppi sanoo:

  No, toimii se toisinkin päin tuo hölmöily. Jakelun keskeyttämiseen vaadittiin kaikkien asukkaiden henkilötunnukset, mutta talteen otettuja lähetyksiä ennen sovittua aikaa hakiessa ei kysytty minkään maailman henkkareita vaan pelkkä osoite, eli kuka tahansa olisi saanut postini.

 10. virheitä sattuu sanoo:

  Itsellenikin monesti sattunut niin, että innoissaan lähtee pakettia hakemaan ja paikan päällä käy ilmi, että se ei vielä ole perillä. Eikös sinulle makseta asiakaspalvelusta? Minun puolestani sinut voisi korvata vaikka jollain automaatilla.

 11. jtr sanoo:

  Onneksi ulkomailta tilatessa voi valita ihan oikeankin kuljetusliikkeen hoitamaan asian. Hoitavat tullaamisen ja tuovat paketin ihan kotiin asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *