Baarielämää

Ihanaa työskennellä baarissa, silloin kun saa itsekin jonkinlaista vastakaikua.. Mutta muutama asia erottaa asiakkaan AASIAKKAASTA..

1. Tämä on baari, joten kyllä, täällä voi olla kovakin meteli. Jos haluat hiljaisuutta, mene kirkkoon.

2. Tervehtiminen voi olla molemminpuoleista. Jos minä tervehtisin sinua ynseällä äänellä sanomalla ’yks bisse ja äkkii’ kiukkuaisit siitä, kuinka v*tuttaa, ettei henkilökunta osaa edes tervehtiä

3. Hinnat ei ole noin-hintoja. Tinkaaminen kuuluu Turkin torikojuille. Jos sulla ei ole varaa siihen bissees, pysy himassas.

4. Työskentelen täällä, saatan siis osatakin jotain. Joten ei, sinun ei tarvitse kertoa minulle mitä siihen iänikuiseen Valko-venäläiseen saatikka sitten kossu-batteryyn tulee.

5. Vaikka työskentelenkin alalla, johon ei juurikaan lahjoja tai älykkyyttä tarvita, on minunkin äo:ni 134. Pystytkö sinä dille kolmelta aamuyöllä vastaamaan yksinkertaisinkaan kysymyksiin?!

6. Jos sinä huorittelet, homottelet tai muuten vain haukut minua tai työtovereitani, voit olla varma, että saat samalla mitalla takaisin. Ei meille sentään pellejen perseennuolennasta makseta.

7. Jos olet kantakuppilassasi syyllistynyt edelliseen kohtaan, suosittelen anteeksipyyntöä. Niin ne fiksut tekee. Välikohtaus voi vaikuttaa tulevien kertojen kohteluun, jos et tajua dorkailujasi anteeksi pyytää.

8. Meille maksetaan siitä, että kaadamme juomaa sinulle, siivoamme sinun jälkesi, varmistamme sinun turvallisuutesi yms.. Mutta ei, palkkaukseemme ei kuulu seksuaalisten tarpeidesi tyydyttäminen. Pidä siis puutteesi omana tietonasi.

9. Palvelu EI TULE sen mukaan kuka huutaa kuuluvimmin, pikemminkin päoin vastoin. Myös napsuttelu, viheltely ja tiskin hakkaaminen hidastaa palvelunsaantiasi.

10. Itse luokittelen asiakkaat kolmeen kategoriaan:
A- luokka: mukavat, aina tervetulleet asiakkaat ovat kohteliaita, katsovat silmiin, odottavat kiltisti vuoroaan ja tippaavatkin silloin tällöin. Heidät muistaa ja heitä tahtoo palvella

B- luokka: ihan kivat asiakkaat. Eivät ole erityisen kohteliaita, mutta eivät törkeitäkään. Eivät jää mieleen.

Ö- luokka: ne paskiaiset, jotka laskevat työmotivaatiota nopeammin kuin palkan alennus. En jaksa edes luetella niitä ominaisuuksia, joita näillä yöelämän antisankareilla on.. Mutta heitä ei halua palvella, he eivät ole koskaan tervetulleita ja yksikin pieni virhe heiltä johtaa välittömään ulosheittoon.

Mutta silti pidän työstäni ja kehityn tässä joka päivä. 96% ajasta olen oikeinkin tyytyväinen baarielämään 🙂

– Turhasta vinkuja –

Jaa tämä tarina:

25 kommenttia

 1. Vastarannan kiiski sanoo:

  Juu, harvoin baarissa käyvänä voin todeta, että ilman nimittelyä, seksuaalisten tarpeiden esiintuontia ja muutoinkin siististi pukeutuneena ja käyttäytyvänä saa kyllä niin tympeää palvelua, että en tiedä millä sitä hyvää palvelua saa.

  Tiskillä saat seistä kohteliaasti omaa vuoroa odotaen, kun baarityöntekijä palvelee (ilmeisesti sitten tahtotilastaan välittämättä) kaikki ne äänekkäät, eniten tönivät, tutut ja puolitutut jne. Kuinka vaikeaa se voi oikeasti olla huomioda ihmisten tiskilletulojärjestys, edes viiden ihmisen tarkkuudella?

  Jutun kirjoittaja vaikuttaa kirjoituksensa perusteella juuri sellaiselta valmiiksi naama norsunv***lla baarityötään tekevältä ”ammattilaiselta”, joita omalle kohdalle on osunut joka kerran kun baarissa olen käynyt.

  Toki poikkeuksiakin löytyy. Mutta kirjoittaja voisi miettiä, mistä nuo nimittelyt jne. johtuvat. Ettei vaan olisi peiliin katsomisen paikka.

 2. ex-Baarimaija sanoo:

  Vastarannan kiiski, henkilökohtaisuuksiin menevät nimittelyt eivät kuulu asiaan missään vaiheessa, ikinä. Jos on huonoa palvelua, siitä voi laittaa reklamaation. Nekin ovat tosin kokeneet melko suurta inflaatiota, koska tuntuvat nykyään olevan aikuisten ihmisten värityskirjoja. Totuus pilkottaa siellä jossain oikein pienenä, kaiken bullshitin välissä. Asenneongelmaisina pidän suurta osaa täällä narisevista asiakaspalvelijoista, jollaiseksi myönnän itsenikin. Juuri siksi vaihdoin alaa. Ravintolassa on toki edelleen mukava käydä, uskoisin myös kuuluvani tähän hyvinkäyttäytyvään A-kastiin.

  • lemon sanoo:

   Kannattaa yrittää katsoa asiakaspalvelijoita silmiin/kasvoihin. Puhelinta räpelöimällä tai olutvalikoimaa pällistelemällä baarimaija tai -mikko yleensä olettaa että herra tarvii vielä harkinta-aikaa.

 3. Asiakas sanoo:

  En tiedä missä baareissa edellinen kommentoija on käynyt, mutta itse olen täysin eri mieltä. Kyllä itse ainakin olen saanut hyvää ja ystävällistä palvelua baarista riippumatta. Hieman alkaa tuntumaan siltä, että ehkä tuon edellisen kommentoijan kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä onko se oma asenne sittenkään ihan täysin kohdallaan 😉

 4. asiakas sanoo:

  Tuolla äo:lla luulisi osaavan kirjoittaa suomen kieltä oikein.

  ”vastaamaan yksinkertaisinkaan kysymyksiin”

  En usko, että tämä on suomea.

  • riesa sanoo:

   No hah hah, kirjoitusvirhe, yksi i jäänyt matkan varrelle. Nyt kyllä asiakas marisee niin turhasta kuin vain voi. Mutta ymmärrän, olethan asiakas.

 5. mesu sanoo:

  Sinähän voisit joskus tulla kokeilemaan kuinka vaikeaa se voi olla. Kyllä se työ on hieman helpompaa kun liikut vaan yhteen suuntaa etkä bongaile asiakkaita sieltä täältä ”ehkä” tulojärjestyksessä. Vaikutat juuri sellaiselta idiootilta kun tässä kuvailtiin…

 6. Putkimies sanoo:

  Kohta 4.

  Entä jos itse kysyt mitä siihen tulee, saako silloin kertoa? Vai kuuluuko sanoa että pitäishän sun tietää, kun työskentelet täällä?

 7. Ilmaveijari sanoo:

  Juottoloihin valikoituu tietynlainen porukka asiakkaiksi. Kun paikan tarkoitus on tarjota päihteitä, niin se on aika no-win aspalle. Vältän itse alkoholiakin, mutta voisi olla mielenkiintoinen kokeilu sallia kannabiksen maltillinen käyttö baareissa. Käsittääkseni aine pääasiassa rauhoittaa ihmisiä. Toki puutteesta kärsivät ja keille ei syystä tai toisesta tarjoilla voivat olla aggressiviisia suuressakin määrin. Ja toimisi vain suurissa kaupungeissa, koska autolla ajaminen käytännössä kolmiolääkkeen vaikutuksen alaisena ei ole hyvä, lisäksi kun aine silyy veressä hyvin pitkään ja voi johtaa ikäviin kokemuksiin virkavallan kanssa, vaikka pää olisi selkeäkin. Mutta voisi ruokkia turismiakin isolla kädellä.

 8. battery batterynä sanoo:

  Kyllä joskus tarttis kertoo tai ainaki kysyä, että mitä siihen niin tuttuun kossubatteryyn tulee.
  Se kun on useimmiten ihan jotain muuta ku kossua + batteryä, vaan on ES:ää, Megaforcea, ED:iä, Redbullia ja viinaksena millon mitäki kirkasta viruvalgeesta lähtien.
  Ei se niin itseä haittaa, mutta periaatteessa jos maksat batterystä, niin olettaisi sitä saavan eikä mitään halpis tavaraa.

 9. 007 sanoo:

  Minusta tuo ensimmäinen kohta kuvaa jo asennettasi eli että baarissa pitää olla aina ja automaattisesti lähes kuulovaurion aiheuttava meteli, joka tulee musiikiksi kutsuttavasta äänisaasteesta ja että sen ainoa vaihtoehto on kirkko.

  Itse on käy koskaan tuonkaltaisissa baareissa vaan enemmänkin sellaisissa ”oluttupa”-tyyppisissä paikoissa, joissa onnistuu juttelu kavereiden kanssa miellyttävissä tuoleissa istuen ja olutta välillä siemaillen ilman että tarvitsee karjua asiansa toisen korvaan ääni käheänä.

 10. baarityöntekijä sanoo:

  ^ jos baarissa olisi Batteryä vaihtoehtona, saattaisi juoman hinta nousta sen verran korkeaksi ettei sitä kukaan juo (Battery kallein noista energiajuomista). Sama tuon viinan kanssa, usealla ketjulla on oma ”peruskirkas” mitä käytetään. Kansa tottunut tilaamaan kossubatteryn, mikä on viina+energiajuoma. Kerro selkeästi jos haluat nimenomaan koskenkorva + batteryn, mutta veikkaan että harvasta baarista saat nimenomaan tuon yhdistelmän.

 11. ex-Baarimaija sanoo:

  battery batteryna:

  ”jos maksat batterysta” TÄH? Ethän sä batterysta maksa, vaan siitä edistä, tehosta, bullista ym mitä siihen juomaan tulikaan. Kuitissa tuskin lukee battery, jos talosta ei löydy kuin ediä. Kyseinen ”kossubattery” on yhtä vakiintunut ilmaisu kuin vaikka valkovenäläinen. Oletetaan vaikka että alkuperäisen valkovenäläisen reseptiikassa on käytetty bollsin kahvilikööriä, niin sun väitteen mukaisesti kyypparin laittaessa siihen dekuyperin tms kahvilikööriä, sua on huijattu. Kossubattery = kaatokirkas + energiajuoma. Helpompi kuin ”kirkasta ja energiajuomaa”.

  • ei-baarikärpänen sanoo:

   Tuo nyt ei pidä alkuunkaan paikkaansa näin asiakkaan näkökulmasta. Vertauskin ontuu. Valkovenäläiseen kun tulee maitoa, kahvilikööriä ja vodkaa, merkkejä sen tarkemmin erottelematta (joskin kahvilikööri on yleensä Kahluaa). Sen sijaan jos paukun nimi on ”Kossubattery” niin TODELLAKIN odotan saavani lasiin Koskenkorvaa ja Batterya, en mitään geneeristä kirkasta viinaa ja halpisenergiajuomaa. Enpä tuota kylläkään koskaan tilaisi kun en kummastakaan pidä, mutta periaate pätee silti. Aivan samoin kuin jos tilaan jallukolan tai bacardikolan, niin odotan saavani Jaloviinaa + kolajuomaa (huom. ei tarvi olla Coca-Colaa, missään ei niin sanota!) tai jälkimmäisessä tapauksessa Bacardia + kolajuomaa, en minkään muun merkkistä rommia. Jos tilaan rommikolan, niin silloin ei ole väliä minkä merkkistä drinkkiin laitettava rommi on. Kossubatteryn tapauksessa, jos ko. anniskeluliikkeessä ei ole Koskenkorvaa (!) ja/tai Batterya, odotan viinankaatajan kertovan minulle, että ”meillä ei oo Batterya, vaan Red Bullia, käykö se?” tjsp. Ymmärrätte varmaan nyt asian? Eli jos ”kossubatteryn” nimellä myydään Viru Valgeeta ja Euroshopperia, niin kyseessä on petos.

 12. Chrisu sanoo:

  Olen myös kyllästynyt huonoon palveluun suomalaisissa baareissa ja lopettanut niissä käymisen. Itseäni ärsyttää muka tärkeät ovimihet ja jatkuva jonottaminen. Tarjoilijatkin osaavat olla joskus niin ilkeitä että en viitsi heille muuta sanoa kuin sen ”jallukola kiitos” lauseen. Minulla on yleensä se tunne että olen tullut nyt toisten työpaikalle häiritsemään ja parempi olisi kaikkien osalta kun en olisi tullut ollenkaan. Onneksi vielä kertyy sen verran sukan varteen että pääsee vuosittain käymään ulkomailla baareissa joissa käyttäydytään kohteliaasti puolin ja toisin.

 13. Putkimies sanoo:

  Sikäli sama kokemus kuin Vastarannan Kiiskellä, että itse baarissa käydessäni käyttäydyn aina ihan samoin kuin kaikissa muissakin aspatilanteissa, eli siis normaalien hyvien tapojen puitteissa.

  Tällä saa useimmiten ihan normaalia asiakaspalvelua, mutta silloin tällöin myös joko oikein hyvää palvelua tai sitten tympeää palvelua.

  Tästä olen tullut siihen johtopäätökseen, että saamani palvelun taso ei ole niinkään kiinni siitä miten itse käyttäydyn, vaan siitä millainen päivä baarimikolla tai -maijalla sattuu olemaan.

 14. vodkabattery sanoo:

  Mun mielestä kossubattery tai vodkabattery on juurikin sitä mitä pyydetään, eli Batteryä kossulla tai vodkalla, ei misaviinaa, alkuviinaa, dieseliä tai vastaavaa. Jos ei ole kossua niin monessa paikassa tuntuu olevan kamalan vaikea kysyä käykö vaikka leijona. Joskus menee jopa niin että kuitilla lukee vodka ja lasissa on jotain misaviinaa. Jos tilaat ihansamamitäviina ihansamamilläenergiajuomalla niin tilaa Virtanen.

 15. ex-Baarimaija sanoo:

  Vodkabattery: Väitätkö sä todella maistavas sieltä energialitkun alta, mitä viinaa siellä on? Mä väitän 99,9% varmuudella että et maista. Kirkkaiden makuerot on niin häilyvät jo pelkästään raakana (kyllä, sokkotestejä olen niin itse ollut järjestämässä, kuin maistellutkin), että on mahdoton sanoa blandiksen seasta mitä siellä on. Toki, kun olet nähnyt sen alkuviinan yms, asenteesi kertoo sulle että nyt on pahaa ja väärää. Niinkuin ylhäällä jo todettu, halvempi se juoma on sillä alkuviinalla kuin kossulla, eikö se ole asiakkaan kannalta vain parempi? Makuhan on joka tapauksessa sama.

 16. Meh sanoo:

  Kohta 4, joo kun ei ihan oikeasti osata tehdä mansikkaeskimoa edes, ja sitten kiukkuisena tivataan, että no mitä siihen tulee.. Pitää vissiin tästedes vastata, että sunhan se pitäis tietää, kun olet kerta töissä täällä, ja kyseessä suht suosittu drinkki kuitenkin.

  • SH-K sanoo:

   Hmm, mansikkaeskimo???? Mulle se on jädepuikkko. Ja kyllä, jokusen drinkin jokusen vuoden
   aikana tehnyt… mutta on mun edessäni (aikanaan) istunut asiakkaita kehumassa että ” hyvää tää jallucola – mitä tähän oikein tulee…”

 17. TeePee sanoo:

  Kohta 6: ”Ei meille sentään pellejen perseennuolennasta makseta.”
  Hassua, kun mun mielestä pellejen perseennuoleminen nimenomaan kiteyttää koko asiakaspalveluammatin. Mutta baareissa käydessäni olen huomannut, että moni baarimikko ei tosiaan miellä itseään asiakaspalvelijaksi, vaan he pitävät työnään nimenomaan vain sitä juomien kaatelua. Ja sen huomaa asenteesta. Ei osata alkeellisiakaan käytöstapoja.

  • AvP sanoo:

   Varsinkin seduloissa olen huomannut että miesbaarimikot palvelevat aina ensin naisia. Mukava ruuhka-aikaan jonottaa tunnin ajan yhtä kaljaa kun naiset lappaa jonojen ohi suoraan tiskille. Vain yksi niistä syistä minkä takia en ole baareihin enää vuosiin astunut.

 18. yuyuyuyuyu sanoo:

  Olenpa itsekkin pariin otteeseen törmännyt tiskillä tilanteeseen jossa baarimikko/maija ei tosiaankaan ole tietänyt mitä juomaan tulee. Lamppu kummasti on kirkastunut kun olen kertonut ainesosat…. Molemmilla kerroilla kyse on ollut suht yleisestä drinkistä (pina colada ja kelkka)….

  • Anssi sanoo:

   Bullshit. Näihin löytyy reseptit tiskin alta/takahuoneesta/keittiöstä.

 19. huono sanoo:

  niinhän se menee. asenne puolilla ja ja toisin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *