Baarielämää

Ihanaa työskennellä baarissa, silloin kun saa itsekin jonkinlaista vastakaikua.. Mutta muutama asia erottaa asiakkaan AASIAKKAASTA..

1. Tämä on baari, joten kyllä, täällä voi olla kovakin meteli. Jos haluat hiljaisuutta, mene kirkkoon.

2. Tervehtiminen voi olla molemminpuoleista. Jos minä tervehtisin sinua ynseällä äänellä sanomalla ‘yks bisse ja äkkii’ kiukkuaisit siitä, kuinka v*tuttaa, ettei henkilökunta osaa edes tervehtiä

3. Hinnat ei ole noin-hintoja. Tinkaaminen kuuluu Turkin torikojuille. Jos sulla ei ole varaa siihen bissees, pysy himassas.

4. Työskentelen täällä, saatan siis osatakin jotain. Joten ei, sinun ei tarvitse kertoa minulle mitä siihen iänikuiseen Valko-venäläiseen saatikka sitten kossu-batteryyn tulee.

5. Vaikka työskentelenkin alalla, johon ei juurikaan lahjoja tai älykkyyttä tarvita, on minunkin äo:ni 134. Pystytkö sinä dille kolmelta aamuyöllä vastaamaan yksinkertaisinkaan kysymyksiin?!

6. Jos sinä huorittelet, homottelet tai muuten vain haukut minua tai työtovereitani, voit olla varma, että saat samalla mitalla takaisin. Ei meille sentään pellejen perseennuolennasta makseta.

7. Jos olet kantakuppilassasi syyllistynyt edelliseen kohtaan, suosittelen anteeksipyyntöä. Niin ne fiksut tekee. Välikohtaus voi vaikuttaa tulevien kertojen kohteluun, jos et tajua dorkailujasi anteeksi pyytää.

8. Meille maksetaan siitä, että kaadamme juomaa sinulle, siivoamme sinun jälkesi, varmistamme sinun turvallisuutesi yms.. Mutta ei, palkkaukseemme ei kuulu seksuaalisten tarpeidesi tyydyttäminen. Pidä siis puutteesi omana tietonasi.

9. Palvelu EI TULE sen mukaan kuka huutaa kuuluvimmin, pikemminkin päoin vastoin. Myös napsuttelu, viheltely ja tiskin hakkaaminen hidastaa palvelunsaantiasi.

10. Itse luokittelen asiakkaat kolmeen kategoriaan:
A- luokka: mukavat, aina tervetulleet asiakkaat ovat kohteliaita, katsovat silmiin, odottavat kiltisti vuoroaan ja tippaavatkin silloin tällöin. Heidät muistaa ja heitä tahtoo palvella

B- luokka: ihan kivat asiakkaat. Eivät ole erityisen kohteliaita, mutta eivät törkeitäkään. Eivät jää mieleen.

Ö- luokka: ne paskiaiset, jotka laskevat työmotivaatiota nopeammin kuin palkan alennus. En jaksa edes luetella niitä ominaisuuksia, joita näillä yöelämän antisankareilla on.. Mutta heitä ei halua palvella, he eivät ole koskaan tervetulleita ja yksikin pieni virhe heiltä johtaa välittömään ulosheittoon.

Mutta silti pidän työstäni ja kehityn tässä joka päivä. 96% ajasta olen oikeinkin tyytyväinen baarielämään 🙂

– Turhasta vinkuja –

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *