Lastenateria aikuisille

Olen työskennellyt huoltoasemalla useita vuosia ja kaikkea on ehtinyt nähdä, mutta eräs tapaus jäi mieleen raivostuttavan kirkkaasti.

Kesäisin huoltamolla oli reilu kesäale, jolloin lastenaterian sai todella edullisesti. Kerran olin keittiön puolella töissä, mutta käymässä kassan lähettyvillä, ja kuulin kuinka eräs yksin tullut nainen tilasi lastenaterian. Myyjä sanoi hänelle, että ateria on tarkoitettu alle 12-vuotiaille. Tällöin asiakas ”muisti” että hänen lapsensa on autossa ja se tulee kotipakettiin. No, mitä kassa siihen voi sanoa, pakkohan hänen oli myydä ja katsoa kun asiakas lappaa isot salaattiannokset sun muut mukaansa. Itseäni asia häiritsi, joten sieppasin kastelukannun ja lähdin muka kastelemaan kukkia ulos, samalla näin kuinka nainen meni autoonsa jossa odotti mies, ja he jakoivat ruuan ja söivät molemmat puoleksi reilunkokoisen lastenaterian. Tuli muuten maksamaan ateria euron per nuppi.

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. mörkö sanoo:

  Ja mitä sitten? Voivoi, yksi halpa roskaruoka-ateria kahdelle aikuiselle puoliksi, kyllä maailma on sitten epäreilu.
  Kaupan alalla kuulee päivittäin ”saanko pikkupussin kun meen vielä toiseen kauppaan?” ja ne ketaleet eivät edes mene muualle kuin suoraan kotiinsa! Halusivat vain ilmaisia hedelmäpusseja, retkut!

 2. penddi sanoo:

  Lastenateria tarkoitettu alle 12-vuotiaalle? Tapahtuiko tämä Porvoon huoltoasemalla. Tällaiset keksityt jutut pilaavat koko sivuston maineen.

 3. jepjou sanoo:

  Ei kai varsinaisesti varastamista, mutta veemäistä silti.

 4. Pohdiskelija sanoo:

  No tämä tapaus oli kyllä törkeää vedättämistä. Kommenttini ei nyt ehkä varsinaisesti liity tähän, mutta tuli tästä mieleen omat pohdintani ravintoloiden jättiannoksista. Itselläni vatsa täyttyy jo hyvin nopesti ja jos annos on kovin suuri niin siinä menee sitten hyvää ruokaa surutta roskiin, jos ei ole dogibägin mahdollisuutta. Haluaisin kyl useasti ravintolassa tilata juuri lastenannoksen, jolla pieni vatsani tulisi jo täyteen. Voisivatko ravintolat harkita menuihinsa annoskokoja muillekin kuin vain pizzoille?

  Mut joo, vähän meni sivuraiteille. Jutun paruskunta ei ees luultavasti ollut kovinkaan vähävaraista (koska auto, ei sekään tosin aina kaikkea tarkoita), mikä olisi vielä pitkin hampain ”hyväksyttävä” motiivi teolle. Huijareita on kaikkialla. :/

 5. Temmi sanoo:

  Jatkoa ajatellen, tarjous voimassa vain paikan päällä syötynä.

  Jää nuo köyhät tuomasta hiekkaa lattioille

  • jepjou sanoo:

   Tai kysytään paperit, yli 12-vuotiaille ei myydä!

  • Zetor sanoo:

   Tai kuten kaikkialla muualla, lastenateria tarjoushintaan vain normihintaisen aikuisten aterian yhteydessä.

 6. Kalle sanoo:

  Ei millään pahalla, mutta eikös ne ”lastenateriat” ole pienempiä kuin ”normaalit”?
  Vai perustuuko matalampi hinta siihen, että lapsilla on vähemmän rahaa?
  Miksei sitten ole myynnissä ”työttömien, köyhien, varattomien, orpojen, matalapalkkaisten, jne. aterioita”?

 7. huuhaa sanoo:

  Nyt kyllä meni puotipuksulla tunteisiin.

  • Vieras sanoo:

   Ole hiljaa. Tämä paikka ei ole tarkoitettu aasiakkaille. Sinulla taitaa löytyä lompakostasi SuperAasiakas-kortti, joten ymmärrän että silloin on kusi hatussa niin tiukassa ettei itselle mahda mitään ja käyttäytyy kuin porsas. Otan osaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *