Leivän tilaamisen ABC

Koska leivän tilaaminen eräästä pikaruokalasta tuntuu olevan joillekin vaikeampaa kuin ydinfysiikka, annetaan seuraavassa hieman vinkkejä miten saat varmasti aasin maineen ja työtekijät taistelevat siitä, kuka sinulle joutuu tekemään sen sämpylän.

 

 1. Kävele suoraan jonon ohi kassalle ja vaadi leipää (Meillähän ei ole jonoa ja tuolla toisessa päässä ei suinkaan lue kissankokoisilla kirjaimilla “tilaa tässä”.)
 2. Jonota 5min ja kun tulee vuorosi, ryhdy miettimään mitäs minä nyt haluaisin (Niin et sitten voinut katsoa niitä menutauluja aikaisemmin ja miettiä mitähän haluaisit tänään puputtaa?)
 3. Luettele täyte ja juustot ja paahto mutta älä suinkaan kerro minkä tyyppisen leivän haluat (Niin että laitettaisko kaikki vaan tähän paperille? HUOM: kerro ensin leivän laatu ja pituus, sitten täyte. Odota että kysytään lisää.)
 4. Luettele ihan kaikki täytteet kasviksia ja kastikkeita myöden heti tilausvaiheessa. (Koska olen töissä täällä, minulla pitää olla supermuisti?)
 5.  Tilaa kaverisi kanssa eri aikaan koska “maksatte erikseen” (Niin siis… kaveri odottaa leipäänsä vähän enemmän kun ei voi tehdä samalla kertaa?)
 6. Älä missään nimessä sano jos leipään meneekin väärä kasvis nähdessäsi vaan odota kotiin asti ja laita palaute. (Niin sitä leipäähän ei toki tehdä nenäsi edessä ja ainoa mitä haluat on olla kusipää ja hyötyä tilanteesta hyvityksellä? Harmi kun se ei aina tuota tulosta).
 7. Kysy suosituksia mutta älä suinkaan ota niitä (Okei, kullakin makunsa mutta miksi kysyit jos pitäydyt sun tutussa ja turvallisessa kastikkeessa?)
 8. Lauo ne miljoonaan kertaan kuullut vitsit kysyttäessä laitetaanko kaikki kasvikset/tuleeko kuittia jne. (Koomikko vai? Voi hitsin harmi kun justnyt ei naurata).
 9. Ryhdy raivoamaan hinnoista ja siitä jos jokin tuote on loppu (Me työntekijäthän voidaan ihan hirveesti asiaan vaikuttaa niin…)
 10. Lue lehteä, puhu puhelimeen tai puhu kaverin kanssa koko toimituksen ajan (Kieltämättä tekisi mieli vaan lähteä tekemään seuraavalle asiakkaalle ruokaa kun sua ei taida kiinnostaa. Tai heittää sulle sinne jotain ihan muita vihanneksia. Oikeesti, keskity nyt vähän.)
 11. Hidastele, jos ei ole jonoa (Tiesitkö että 80% meidän työstämme tapahtuu takatiloissa, jossa muunmuassa valmistamme lisää tuotteita jotta sä saisit just sitä mitä haluat. Ei jonoa ei tarkota etteikö meillä olisi tekemistä, joten yritäpä nyt miettiä äläkä vatkutella niin että yhden leivän tekeminen kestää sen 10 minuuttia meistä johtumattomista syistä)
 12. Jätä tarjotin pöytään. (Ja sun oli pakko olla roskaava aasi koska? Oliko liian pitkä noin (parin) metrin mittanen kävelymatka? Joo, ymmärretään jos roskis näyttää olevan täynnä mutta meillä ei oo pöytiintarjoilua, joten vie itse tarjotin ja roskat pois).
 13. Tule ateroinnin jälkeen sanomaan että ruuassasi oli jotain vikaa. (Silti maistui? News flash, siinä kohtaa ei paljon mitään oo enää tehtävissä).
 14. Kun tulet isolla porukalla, siirrä pöydät yhteen ja jätä ne ruokailun jälkeen niin. (Siis… ihan oikeesti, ootko koskaan kuullut et jos siirrät jotain niin laita se takaisin?)
 15. Kun tilaat, puhu mahdollisimman hiljaa mumisemalla. (Siis… montako kertaa pitää kysyä ja sanoa että nyt en kuullut ennen kuin hiffaat että siinä on lasi välissä?)
 16. Kun tulet lapsen kanssa, keskustele Pirjo-Petterin kanssa vähintään kaksi minuuttia laitetaanko sinne nyt kinkkua vai kanaa vai mitä ja että laitetaanko nyt kurkkua ja salaattia ja odota että Pirjo-Petteri päättää itse ja synnyttää taakseen jonon. (Haluaisin muistuttaa että sinä olet se aikuinen joka lopulta päättää mitä Pirjo-Petteri ottaa jos ei meinaa päätöstä syntyä).
 17. Ja sitten kun Pirjo-Petteri pahoittaa mielensä ja ryhtyy uhmailemaan, älä reagoi mitenkään vaan anna kirkua ja painiskella maassa. (Mun pitäis ryhtyä saamaan työstäni kasvatustyön lisää koska niin monesti joudun itse tilanteeseen puuttumaan kun vanhemmat eivät selkeästi ole kiinnostuneita tai uskalla käskeä lasta koska onhan se nyt hellantelttu.)
 18. Saavu ravintolaan 15min ennen ja oleta, että ehdit syömään paikan päällä, etenkin jos ravintola on vaikkapa kauppakeskuksessa tai kaupan sisällä tmv. ja suuremmalla syyllä voit tehdä tämän ravintolassa, joka sijaitsee ihan itsenäisenä ravintolana jossakin. (Sulkemisaikaanhan ei voi olla jonoa ja tottakai saat jäädä syömään vaikka ollaan menty jo kiinni, eihän me toki koskaan haluta päästä kotiin. Et sitte voinu ajoissa lähteä liikkeelle?).
 19. Saavu ravintolaan 5min-1min ennen sulkemista (Siis oikeesti… toistan vielä kertaalleen… ei sun järki sanonu että olis voinut lähtee aiemmin liikkeelle?)
 20. Tule yllättäen tilaamaan paljon keksejä (etenkin illalla) ja loukkaannu kun niitä ei ole juuri nyt niin paljoa saatavilla ja paistamiseen menee noin 30minuuttia tai enemmän. (Olis varmaan järkeä tilata pari tuntia etukäteen niin saisit ihan kaikkia laatujakin mitä haluaisit?)
 21. Tule tilaamaan yli 5 leipää kerralla (Ootko ajatellut että voisit soittaa liikkeeseen ja tilata etukäteen? How bou dah?)
 22. Valita siitä kun saat leipäsi nopeasti ja sitä tekemässä on useampi henkilö (Siis… oikeesti sait leipäsi liian nopeasti? Mitähän mahdoit odottaa kun tulit PIKAruokalaan?)
 23. Käytä “asiakas on aina oikeassa”-kortti kiistellessäsi jostain asiasta henkilökunnan kanssa tai vaadi puhua esimiehelle. (Tiedätkö montako kertaa asia muuten ei tosiaan ole näin :’D)

Jos tunnistit itsesi, onnittelut, olet aasi! 😀

35 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *