Linja-autolla matkustamisen vaikeus

Tämä tapahtui ollessani edellisen työnantajan leivissä. Oli helteinen heinäkuun sunnuntai ja olin lähdössä kaukoliikenteen linjalle. Noin kaksi minuuttia ennen lähtöä auton ovelle paukkaa rouva tivaamaan että ”missäs se Kukkamäen bussi oikein on?” (Paikka muutettu). Vastaan hänelle, että tässähän tämä, juuri lähdössä. Rouva siihen, erittäin nyrpeänä, ”Ai, minä luulin tätä tavalliseksi pakettiautoksi!!” Aha, miksiköhän ”tavallinen pakettiauto” olisi seissyt linja-auton lähtölaiturissa viimeiset 40min… (hox, linja-auto oli 23-paikkainen Sprinter). Rouva nousi kyytiin ja perin häneltä lipun hinnan. Seuraava valitus koski sitä ettei meillä voinut maksaa pankkikortilla. (Tiedän, nykyaikana on absurdia ettei voi maksaa kortilla, kyseessä kuitenkin hyvin pieni firma, joka ei halunnut kustannesyistä korttimaksua). Kerroin että ensimmäisellä pysähdyspaikalla voi nostaa käteistä eikä tämä ollut maatakaatava asia. Matkaa oli kulunut noin puoli tuntia kun rouva kiekuu auton puolivälistä että eikö tätä autoa saa viileämmäksi. Pahoittelin ettei saa, koska ilmastointi oli rikki. Ajoin molemmat etusivuikkunat ja kattoluukku auki, mutta se ei riittänyt, koska auto oli täynnä ihmisiä. Lopulta pysähdyin ensimmäiseen kohteeseen ja asiakas kävi nostamassa käteistä matkan maksua varten ja vaati kovaan ääneen alennusta matkasta, koska oli niin kuuma ja ilmastoinnin olisi pitänyt toimia ja olin idiootti kuljettaja kun en sitä välittömästi korjannut… tietysti perin häneltä täyden hinnan, koska minulla ei ole oikeutta antaa alennusta. Pääsimme perille kohteeseen ja asiakas poistui kiukkuisena kyydistä. Seuraavana aamuna olin taas kohdepaikassa ja sattumoisin esimieheni oli myös paikalla. Olin juuri saanut kerrottua hänelle tämän tapauksen kun ko. rouva soitti ja teki valituksen. Siinä kohtaa kun esimieheni sai suunvuoron, olin iloinen etten ollut asiakkaan tilalla, sen verran monisanaisesti ja vahvalla tekstillä hän kertoi mikä oli asioiden oikea laita. Että sellaista heinäkuun helteillä…

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Nakke sanoo:

  Tällaisia pikkufirmoja valitettavasti näkee vielä nykyäänkin joilla on hukassa koko asiakaspalvelun perusajatus; käteisellä pelataan vielä vuonna 2017, tekniikka rikki, esimiehet lyttäävät asiakkaat.. voi voi mitä touhua.

  • No mutta sanoo:

   Tipahdankohan nyt provoon… Mutta menköön.

   Jos ei kustannussyistä ole korttimaksumahdollisuutta, niin se on ihan pätevä syy. Kun ei se todellakaan ole ilmaista. Toki vaihtoehdona tuossakin lienee lippujen hinnankorotus, mutta toisaalta siinäkin menee ojasta allikkoon, kun sitten itkeä vollotetaan lippujen liian korkeasta hinnasta. 😂

   Tekniikan rikkoutumisellekaan ei sillä hetkellä voi mitään, ennen kuin se on korjattu. Tuskin siltä kuskilta löytyy osaaminen johonkin ilmastoinnin korjaamiseen, sen hoitaa ihan huoltofirma. Tuollekin on jo voitu korjaus tilata, mutta nekin sitten hoidetaan tilaus-/kiireellisyysjärjestyksessä, ei huoltofirmoillakaan ole varaa pitää loputonta määrää miehiä työvalmiudessa, ei sekään mitään hyväntekeväisyyttä ole.

   • Ensimmäinen kommentti sanoo:

    ”Tämä tapahtui ollessani edellisen työnantajan leivissä.” Kyseessä ei suinkaan ole välttämättä Heinäkuu 2017 (joka on sitä paitsi tulevaisuudessa), vaan OP saattoi puhua vaikkapa kesästä -86, jolloin korttimaksu ei ollu itsestään selvää.

   • teppo42 sanoo:

    Öh ei ole. Palveluntarjoajalla ei koskaan ole minkäänlaista oikeutettua syytä minkäänlaiseen virheeseen. Ja te itse sellaisen maailman haluatte kun hehkutatte kilpailun autuutta. Kestäkää se sitten.

    • Tosipuhetta sanoo:

     Tuossa kilpailutuksesta puhutessa on kyllä pieni totuuden itu. Kun päättäjät lupaa kilpailutuksella mannaa ja mammonaa niin juostaan sankoin joukoin ilman mitään kritiikkiä äänestämään lapsenuskoisesti. Sitten kun käy ilmi että sitä joulupukkia ei ollutkaan vaan ne rahat valuu veroparatiiseihin ja kaikki huononee niin viime kädessä ei voi syyttää ketään muuta kuin itse äänestäjiä..

  • Myyrä sanoo:

   Esim. pääkaupunki seudunlähiliikenteessä eli tuttavallisemmin HSL-liikenteessä ei pysty matkaa maksamaan pankkikortilla linja-autossa, junassa, raitiovaunussa eikä metrossa. Automaatista ostamalla kyllä. Ja tåmä on pelkästään kustannuskysymys koska pelkästään linja-autoja on 1200 siihen päälle muut vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *