Invalidi ainakin ajatuksen tasolla

Olen töissä aulapalvelussa ja meille kuuluu tähän samalla pihan pysäköintipaikkojen valvonta. Pihalla on kyltti jossa lukee parkkialueen säännöt:
– pysäköintiaika 8:00-16:00 ainoastaan vierasluvalla, luvan saa aulasta
– kameralla valvottu alue, väärin pysäköidyt autot sakotetaan
– pelastusteille ja kulkureiteille parkkeeratut autot hinautetaan pois

Asiakkaita tulee päivästä riippuen hyvin paljon, jolloin asiakaspaikat menevät täyteen hetkessä. Tämä on välillä ihmisten hankala käsittää.

Pihan kaikki asiakaspaikat ovat varattuja kuten myös invapaikat ja pihaan saapuu auto. Auto kiertelee hetken pihalla, kunnes päättää pysäköidä invapaikkojen viereen, etuoven eteen pelastustielle. Aasiakas tulee autosta ja marssii sisään.

M: Päivää! Anteeksi, tuohon ei saa jättää autoa parkkiin, se on pelastustie. Meillä on ikävä kyllä piha nyt täynnä, joten voin opastaa teidät lähimmälle ilmaiselle parkkipaikalle.
A: En minä sellaiseen, olen tässä vaan pari tuntia. Anna pysäköintilupa.
M: Pahoittelen, mutta pelastustielle ei sallita pysäköitävän ollenkaan. Joudun soittamaan hinausauton paikalle, jollette siirrä autoanne.

Tässä vaiheessa mies hiiltyy. Alkaa hirveä mesoaminen, minun haukkuminen ja vähättely ammattitaidostani.

A: Tulin tapaamaan Vellua, soita nyt *@$! sille!
M: Ikävä kyllä en soita kellekään, ennen kuin siirrätte autonne. Voin myös soittaa hinausauton siirtämään autonne, olette hyväksyneet pysäköintipolitiikkamme kun olette parkkeeranneet pihaamme.
A: NYT V#TTU ANNAT SEN PYSÄKÖINTILUVAN JA SOITAT SILLE VELLULLE TAI SAAT POTKUT!

Selitän – tai yritän selittää – asiakkaalle, että hänen autonsa tukkii pelastustien, joka pahimmillaan voi johtaa siihen, että avun saanti viivästyy. Miehellä on vielä iso maasturi, joten mistään pienestä kotterosta ei ole kyse. Tämä ei kuitenkaan mene jakeluun.

A: Minä en kävele kovin hyvin niin kyllä minä saat#na saan invapaikalle jättää!
M: Totta kai saatte, mutta meillä on ikävä kyllä invapaikat täynnä tällä hetkellä. En voi antaa teidän parkkeerata oven eteen PELASTUSTIELLE.

Pikaisella katsomisella tein arvion, että miehellä ei ole mitään invapysäköintiin oikeuttavaa vammaa, paitsi ylipaino ja huono kunto. Auton ikkunalla ei myöskään näy invalupaa. Eipä sillä väliäkään olisi ollut.

Aulaan saapuu toinen työntekijä, joka selittää aasiakkaalle samat asiat. Aasiakas huutaa työpaerillenikin ja lopulta lähtee ovet paukkuen ulos, hajottaen samalla ulko-oven kahvan. Mies huutaa vielä peräänsä, että ”Vellu kuulee tästä!” ja uhkaa meitä potkuilla.

Jaa tämä tarina:

16 kommenttia

 1. Jukka kkaka sanoo:

  Kuuliko Vellu sitten asiasta?

 2. Ms. Juliet sanoo:

  That man is moron

 3. Nakke sanoo:

  Olis kiva kuulla jatko, mitä Vellu totesi asiasta? Toivottavasti kyseessä ei ollut asiakas jolla olisi ollut Vellulle miljoonien tilaus takataskussa. Siinä voisi alkaa tulemaan tiukimmallekin byrokraatille houkutus myöntää se pysäköintilupa hetkeksi vaikka pelastusitelle.

  • Sarc sanoo:

   Jaa, oisko susta kiva kuolla vaikkapa miljoonakauppojen takia? Ai niin, rikkaitahan ei mitkään säännöt koske ja köyhän sietääkin kuolla pois maisemaa pilaamasta.

  • :DDD sanoo:

   Voi hyvänen aika 😂

  • Niklaus Jack sanoo:

   Taitaa olla Golf-klubi tämä paikka jossa se Vellu on jäsenenä 🙂

  • Vee sanoo:

   Nyt on jopa Nakelta säälittäviä tekosyitä asiakkaiden perseilylle.

 4. KidRock sanoo:

  Olisit antanut sille vieraspysäköintiluvan ja sitten soittanut hinausauton, koska on pelastustien tukkeena 🙂

 5. Hästägaasi sanoo:

  Tuota minä kutsuisin puhtaaksi ylimielisyydeksi parhaimmillaan! Eikös tällainen kaveri teknisesti syyllisty kuolemantuottamukseen jos apu ei pääse paikalle sitä tarvittaessa ja joku kuolee sen seurauksena?

 6. Käytä pyydettyä muotoilua sanoo:

  Nakke taisi tunnistaa itsensä, kun tuli niin kärkäs vastakommentti 😀 Toivottavasti Vellu tosiaan kuuli, millaista ääliökäytöstä kyseinen tärkeä herra harrastaa muista ja muiden turvallisuudesta välittämättä. Kokemusteni mukaan tuollaisen asenteen omaavien kanssa yhteistyö ei välttämättä ole kovin rakentavaa ja siten tuottavaakaan. Oikeasti, näille ylimielisille ”minä ensin, muista viis”-tyypeille pitää olla tiukkana ja tässä oltiin, hyvä. 🙂

 7. Selkäydinvammaisen vaimo sanoo:

  ”Pikaisella katsomisella tein arvion, että miehellä ei ole mitään invapysäköintiin oikeuttavaa vammaa”
  Niinpä niin, kun aina se vamma ei näy ulospäin. Ei ihmisen tarvitse olla pyörätuolissa tai jalka amputoitu jotta saa invaluvan. Pikaisella katsomisella ei voi tehdä arviota vammoista, invaluvan saamiseksi tarvitaan kyllä lääkäriä, vakuutusyhtiötä ja Trafia.

  • Vellu sanoo:

   ”…Auton ikkunalla ei myöskään näy invalupaa. Eipä sillä väliäkään olisi ollut.”
   Se laput on juuri tätä varten, pikainen vilkaisu tuulilasiin kertoo onko lupaa invapaikkaan. Eikä sekään oikeuta pelastustielle auton lykkäämiseen.

   Ei mulla muuta.

  • Aivovammaisten ihmisten parissa työskentelevä sanoo:

   Ihmettelen, että miksi tämä on saanut miinuksia, sillä kommentti on ihan täyttä asiaa. Itse työskentelen aivovamman saaneiden parissa ja koska valtaosalla heistä vamma ei näy päälle päin, ovat monet invaluvalliset saaneet – näkyvillä olevasta invaluvasta huolimatta – tulikivenkatkuista palautetta siitä, että eihän sinulla ole mitään näkyvää vammaa. Eli vamman olemassaoloa ei voi päätellä pikaisella, eikä edes vähän pidempäänkään, katsomalla.

   Sen sijaan kirjoituksen henkilö oli täysi aasi, mutta siitä varmasti myös nimimerkki ”Selkäydinvammaisen vaimo” on samaa mieltä, eihän hän sitä kyseenalaistanutkaan.

 8. Vellu sanoo:

  Ois se mun puolesta voiny pysäköidä..

 9. äijä sanoo:

  Kumpa tälläinen ”tunnen sun pomos” äijä joskus oikeesti tuntis sen pomon ja hommais asiakaspalvelijalle potkut niin olis kyllä naurussa pidättelemistä, että olis kerrankin kannattanut uskoa asiakasta!

  • L.A sanoo:

   Siinä vasta olisi naurussa pidättelemistä, kun kyseinen pomo joutuisi laittoman erottamisen takia pulaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *