Invalidi ainakin ajatuksen tasolla

Olen töissä aulapalvelussa ja meille kuuluu tähän samalla pihan pysäköintipaikkojen valvonta. Pihalla on kyltti jossa lukee parkkialueen säännöt:
– pysäköintiaika 8:00-16:00 ainoastaan vierasluvalla, luvan saa aulasta
– kameralla valvottu alue, väärin pysäköidyt autot sakotetaan
– pelastusteille ja kulkureiteille parkkeeratut autot hinautetaan pois

Asiakkaita tulee päivästä riippuen hyvin paljon, jolloin asiakaspaikat menevät täyteen hetkessä. Tämä on välillä ihmisten hankala käsittää.

Pihan kaikki asiakaspaikat ovat varattuja kuten myös invapaikat ja pihaan saapuu auto. Auto kiertelee hetken pihalla, kunnes päättää pysäköidä invapaikkojen viereen, etuoven eteen pelastustielle. Aasiakas tulee autosta ja marssii sisään.

M: Päivää! Anteeksi, tuohon ei saa jättää autoa parkkiin, se on pelastustie. Meillä on ikävä kyllä piha nyt täynnä, joten voin opastaa teidät lähimmälle ilmaiselle parkkipaikalle.
A: En minä sellaiseen, olen tässä vaan pari tuntia. Anna pysäköintilupa.
M: Pahoittelen, mutta pelastustielle ei sallita pysäköitävän ollenkaan. Joudun soittamaan hinausauton paikalle, jollette siirrä autoanne.

Tässä vaiheessa mies hiiltyy. Alkaa hirveä mesoaminen, minun haukkuminen ja vähättely ammattitaidostani.

A: Tulin tapaamaan Vellua, soita nyt *@$! sille!
M: Ikävä kyllä en soita kellekään, ennen kuin siirrätte autonne. Voin myös soittaa hinausauton siirtämään autonne, olette hyväksyneet pysäköintipolitiikkamme kun olette parkkeeranneet pihaamme.
A: NYT V#TTU ANNAT SEN PYSÄKÖINTILUVAN JA SOITAT SILLE VELLULLE TAI SAAT POTKUT!

Selitän – tai yritän selittää – asiakkaalle, että hänen autonsa tukkii pelastustien, joka pahimmillaan voi johtaa siihen, että avun saanti viivästyy. Miehellä on vielä iso maasturi, joten mistään pienestä kotterosta ei ole kyse. Tämä ei kuitenkaan mene jakeluun.

A: Minä en kävele kovin hyvin niin kyllä minä saat#na saan invapaikalle jättää!
M: Totta kai saatte, mutta meillä on ikävä kyllä invapaikat täynnä tällä hetkellä. En voi antaa teidän parkkeerata oven eteen PELASTUSTIELLE.

Pikaisella katsomisella tein arvion, että miehellä ei ole mitään invapysäköintiin oikeuttavaa vammaa, paitsi ylipaino ja huono kunto. Auton ikkunalla ei myöskään näy invalupaa. Eipä sillä väliäkään olisi ollut.

Aulaan saapuu toinen työntekijä, joka selittää aasiakkaalle samat asiat. Aasiakas huutaa työpaerillenikin ja lopulta lähtee ovet paukkuen ulos, hajottaen samalla ulko-oven kahvan. Mies huutaa vielä peräänsä, että “Vellu kuulee tästä!” ja uhkaa meitä potkuilla.

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *