Loton uusiminen on hankalaa.

Pakko kertoa lähiaikoina tapahtunut asiakaskohtaaminen. Te jotka osaatte käyttää veikkauskonetta niin voitte kuvitella mielessänne tilanteen.

Asiakas tuli infopisteelle tekemään veikkausta. Antoi minulle 2kpl veikkauslappusia, toinen kesto lotto ja toinen kesto keno ja toki veikkauskortin. Automaattisesti uusin siis kupongin kyselemättä erikoisemmin mitään, kunnes asiakas tajuaa….

(A= asiakas, M=Minä)

A: Miten voi olla näin kallis lotto? Tänhän pitäisi maksaa paljon vähemmän, yhteensä 55euroa eikä noin paljoa.


M
: Mitenniin? Uusin nämä samat kupongit mitkä annoit.

Tähän väliin keskusteltiin pitkästi miten voi olla niin kallis plaaplaa. Lopputulos oli siis se, että asiakas olisi halunnut vain 5viikkoa eikä 10 viikkoa mitä oli kupongeissä.

Uusin asiakkaalle kupongit viideksi viikoksi kuten (oli?!?!?!) sanonut heti aluksi, sitten…

A: Nämä ei kyllä ole tällä kortilla nyt. (Oli aikaisemmin laittanut veikkauskortin takaisin lompakkoon.)


M
: No niin näköjään, annatkos sitä korttia vielä nii laitan vielä uusiksi nämä, samoin ne vanhat kupongit vielä.


A
: No, ompahan sulle vähän harjotusta tämäkin, annatkos mulle noi toiset kupongit mukaan? (tarkoittaen mitätöityjä kuponkeja.)


M
: En kyllä voi sulle kuponkeja antaa, jäävät meille selvitykseen.


A
: No, ompa harjotusta sulle, hyvä vaan että opit käyttämään tota konetta. (Olen siis käyttänyt veikkauskonetta yli vuoden, ei harjotusta tarvita enää). Yleensä jos on vaa semmonen tarjous et se yks viikko kuuluu hintaan nii sillo otan näin pitkäksi aikaa, en mä muuten kyllä ota ku vaa perus 5 viikkoa.


M
: Noh, ei tota harjotusta kyllä tarvitse. Muistakaa ensikerralla katsoa nuo kupongit et pitääkö niitä muokata, tässä tosiaan tuli nyt aika iso paperisota vaan kun piti mitätöidä noita kuitteja. Kone antaa automaattisesti samanlaisen kupongit mitkä entinenki ollut.


A
: Harjotusta sulle vaan, ei se iso homma ole vaikka näin nyt kävi, osaatpa ensikerralla sitten.


M
: Tämä tekee xx verran.


A
: Maksan kortilla. Harjoittele vielä vähän ton koneen käyttöä niin ei tule tällaista sekaannusta enää sulle.


M
: juu nii kai pitää, mukavat päivänjatkot.

SIIS MITÄ V*TTUA!! Asiakas ei MISSÄÄN välissä sanonut että pitää olla vain 5viikkoa kestävät kestot ja sitten vielä herjaa päälle että harjoittele vielä koneen käyttöä. Minen tajua miten oikeesti asiakkaalla voi olla pokkaa toistaa tota samaa lausetta oman virheensä vuoksi, ei voi lukea ajatuksia! Kiitos tälle asiakkaalle, todella hyvä päiväni meni pilalle… Niin ihania aaseja taas liikenteessä. Lähdempäs harjottelemaan veikkauskoneen käyttöä vielä —>

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Maija sanoo:

  Itsellä 7 vuotta takana kassan käyttöä, eikä ainakaan 4 vuoteen enää ole saanut meidän ketjun kassajärjestelmästä nostettua kortilta rahaa. Tuli sitten tänään aasiakas kinaamaan, että ennenkin on saanut, multa vaan puuttuu osaaminen sen koneen käytöstä kun en pysty hänelle pankkiautomaattina toimimaan. Käski soittaa pomolle, joka ainakin osaa homman. No, soitin ja tarjosin jopa puhelinta asiakkaalle, että kuulee pomolta itseltään, että ihan tosi on, ei meiltä rahaa saa nostettua vaikka kuinka yrittäisi. Uskoi kuitenkin, mutta alkoi sitten vänkäämään, että niin, meillähän on se pomokin tässä puolen vuoden sisällä vaihtunut… Sehän tokin vaikuttaakin asiaan ratkaisevasti. Tuli sama asiakas vielä kaksi kertaa uudestaankin saman päivän aikana, mutta enää ei rahaa pyytänyt nostaa. Pisteet hänelle tosin siitä, että pysyi rauhallisena koko tilanteen ajan, joten ei jonossa muutkaan olleet asiakkaat päässeet enempää pahastumaan viivytyksestä. Osaa ne jotkin aasit vinkumisensa hoitaa käytöstapojen kanssakin, onneksi.

 2. myyjä vaan hei sanoo:

  Näitä aaseja riittää, kun tajutaan oma virhe niin se yritetään silti kääntää sen myyjän syyksi. Minullekin tuli kerran aivan uskomaton aasi joka ei osannut päättää mitä tuotteita ostaa ja sitten niitä venkslattiin edestakaisin koko ajan tyylillä ”ota tää pois, laita tää tilalle” jne. Meidän kassa oli sen verran hankala että ei antanut poistaa kuin yhden tuotteen kuitilta ja sitten piti tehdä uusi kuitti ja aloittaa alusta jos halusi poistaa enemmän. Tämä aasi sitten rupesi ohjeistamaan minua että ”ehkä sä et vaan osaa tehdä sitä, kyllä muissa kaupoissa pystyy! Tää on tosi hidas tapa sulla!”.. sanoin aasille kyllä tyynesti että eiköhän tämä kassa ole tutuksi tullut tässä viimeisen puolentoistavuoden aikana mutta ei silti pitänyt suutaan kiinni vaan jatkoi että ”..kyllä nyt muissakin kaupoissa pystyy, sä et vaan osaa” ja ”ei voi noin vaikeeta olla!”.. siinä vaiheessa teki mieli sanoa aasille että samat sanat kun varmaan viisi kertaa oli ottanut ja poistanut tuotteita ostoksista…

  • Alkuperäinen kirjoittaja sanoo:

   Joo näitäki kykl on vaikka mite paljo. Varsinki jos on jonoa ja asiakas valittaa jonottaessa että on hidasta palvelua. Häne vuoro ku tulee nii sit ruvetaa ite niit miljoonaa veikkausta miettimää mitkä uusitaan ja mitkä ei ja latetaanko jotain uutta. Sit onki ostosten seassa jotain mitä ei halunnutkaan ja on hinnat väärin jnejne, jopas sit on myyjän syy ku kaikki hidasta vaikka itse hidastelee 😀

 3. Teme sanoo:

  Vuoden asiakaspalvelukokemuksen jälkeen on vielä paljon opittavaa. Varsinkin siitä asiakaspalvelusta. Itselläni sitä takana sellaiset 30 vuotta ja silti joka päivä opin jotain uutta. Tsemppiä, kyllä se siitä.

  • Moricha sanoo:

   Samalla kun opettelet asiakaspalvelua, kannattaisi harjoitella luetunymmärtämistä. Jutun kertojahan ei missään vaiheessa kertonut miten monen vuoden kokemus hänellä on asiakaspalvelutyöstä. Ainoastaan että on käyttänyt veikkauskonetta reilun vuoden verran.

 4. Karhu sanoo:

  Toiset ei vaan osaa olla korrekteja, pitää päästä neuvomaan/opettamaan/sortamaan muita. Aspa-hommissa riittää aasikohtaamisia, eikä kaikkea tarvitsekaan sietää. Jos vaan kykenee, niin ajattelee itsekseen että fiksut noraa urpojen ujellukset niin johan alkaa hymyilyttää. 😉

 5. Cassie sanoo:

  Ne loton jättäjät ja uusijat on muutenkin ärsyttäviä. Ne onnistuvat AINA parkkeeraamaan itsensä kassalle juuri silloin, kun on kiire bussiin tai jonnekin muualle ja pitäisi itse saada asiat hoidettua mahdollisimman nopeasti. Tiedän, kiire on omaa syytä, mutta ei sinne kassalle tarvitse kuitenkaan jäädä asumaan ja pohtimaan tyyliin: ”Nooooh… laittaisko tuon uusiksi… eeieieiei kun heitä menee… tässä ois vielä tämmönen… tuo ja tuo uusiksi… näistä tarkistat voitot ja heität pois… mitenkäs tuo Keno tänään… ja otetaan vielä muutama kuponki sitä lottoa… mitähän numeroita pistäis?”

 6. Laboratoriosta päivää sanoo:

  ”Neuvojia” ja ”opastajia” tulee vastaan ihan kaikkialla. Se, että on omaan ammattiin useamman vuoden koulutus ja useamman vuoden työkokemus eivät ole mitään esteitä asiakkaille ”neuvoa” miten työ pitäisi tehdä tai vängätä vastaan, vaikka heille esittää ihan tieteellisiä faktoja. Aasiakkaat eivät maailmasta lop ennenkuin ihmiskunta lopulta kuolee sukupuuttoon.

 7. S_B sanoo:

  Työskentelen osa aikaisena ja työpaikallani käy paljon vakio asiakkaita. Osaan kyllä veikkaus konetta käyttää mutta eräs vakioasiakas pappa jonka lottoa tms en ulkoa muista sanoi minulle kerran suoraan laput annettuaan että pyydä apua vanhemmalta työntekijältä. Yksinkertainen helppo asia olisi pitänyt tehdä jos asiakas olisi sanonut ääneen mitä haluaa. Kyllä ärsytti että aasiakas luuli minun olevan osaamaton pikkulikka koska en osannut lukea ajatuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *