Lukeminen on vaikeaa

Sain viime kesänä muutaman satasen palkkanauhaan ekstraa siitä että olin puhelinpäivystäjänä. Työpuhelin kulki siis minulla mukana ja vastailin siihen aina kun oli mahdollista. Eräänä aamuna heräsin työpuhelimen sointiin ja vastasin.
A: Moi, mä olen täs oven takana mut tiskillä ei oo ketään.
M: Aa, se johtuu siitä että emme ole vielä auki (ovesta pystyi kurkistamaan sisälle ja pimeä liiketila ja lukittu ovi eivät vihjanneet mitään?)
A: Ai jaa, millon te avaatte?
M: Me avataan kahdelta mutta siinä ovessa pitäisi kyllä olla lappu missä lukee meidän kesän aukioloajat.
A: No katos niin lukeekin.

Tietty elin nousi otsalle koska aasiakas oli osannut lukea lapusta puhelinnumeron mutta ei kissan kokoisilla kirjaimilla kirjoitettuja aukioloaikoja. Ihmiset, lukekaa ne laput ja sisäistäkää teksti, pliis!

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. TMT sanoo:

  Itsekin useamman kerran huomannut asiakkaan lukevan ääneen kyltin jossa lukee: VARASTOALUE! PÄÄSY KIELLETTY! ja jatkaa iloisesti muoviläpysköjen läpi varastoon. Sieltä sitten ystävällisesti ohjaan takaisin liikkeen puolelle. ”Ai tää oli varasto? En huomannutkaan…” Argh!

 2. Nicor sanoo:

  Esim. pyhäpäivinä kun kauppa aukeaa hieman normaalia myöhemmin, niin meille tulee 1-3 soittoa ulko-ovelta missä ihmetellään miksei kauppa ole auki. Jos esim. täytät tupakkatelineitä tai teet jotain muuta mistä näkee ulko-ovelle, niin voit samalla seurata kuinka ihmiset meinaavat törmätä liukuovia päin ja välillä kuuluu pieni tömähdys kun joku törmää päin. Sitten nämä sankarit hakkaavat ovea vihaisen näköisinä ja yrittävät vääntää liukuovia auki.

  Ulko-oven kummassakin osassa + sisääntuloportin yhteydessä kaupan sisällä on ollut viikon ajan A3-kokoinen juliste missä lähes kissan kokoisin kirjaimin ilmaistaan poikkeavista aukioloajoista.

 3. Pliippluup sanoo:

  Musta taas ihmiset nyt ei vaan yksinkertaisesti nykyaikana ehdi bongata kuin itselleen oleellisen tiedon: jos olettaa, että tietysti tähän aikaan liike on jo auki, miksi ei ole, no tuossa on puh. numero, mäpäs soitan, niin ei siinä jää näpsäkkä ihminen sen kummempia märehtimään. Meitä tykitetään nykyään niin paljolla datalla, että on ihan luonnollista, ettei siitä suurin osa edes koskaan saavuta aivosolukkoa. En mä näe nettisivuillakaan ikään mitään mainoksia kun niissä ei ole se oleellisin asia jota tartten just nyt. 🙂

  Mulla on sulle paljon oleellisempi kysymys: miksi sää otat vastaan puhelinpäivystysduunia, jos et ole sitten valmis heräämään aamulla tekeen sitä mistä sulle maksetaan extraa? Asiakas ei edes käyttäytynyt röyhkeästi, olipahan vaan itseään nopeampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *