Seikkailuja kaupan kassalla

Olen ollut kaupan kassalla töissä kohta kaksi vuotta (sitä ennen vuosikausia erinäisissä asiakaspalvelutöissä kuten tarjoilijana, grillimyyjänä jne.). Päivittäin saan palvella myös aasiakkaita, ja tässä muutama tapaus ihan parin viime viikon ajalta.

1. Asiakas (keski-ikäinen nainen) kysyy, että saisiko hän maksaa kolikoilla kun on kertynyt niin paljon pikkurahaa. Vastaan että toki, mielelläni otan vähän lisää vaihtorahaa kassaan. Yleensä otan mieluusti kolikot joko suoraan käsiini tai lasken ne siltä pieneltä “pöydältä” joka kassan yhteydessä on. Tälläkin kertaa (huomattuani että kolikoita oli tosiaan paljon) asetin käteni kupin muotoon. Asiakas päättikin kipata kolikkokasan kassahihnalle, joka tietysti alkoi liikkua. Sain juuri pysäytettyä hihnan ajoissa. Asiakas siinä päivitteli jotain että “ohhoh, hupsista”, ja vastasin ystävällisesti hymyillen että “olisi tosiaan tosi hyvä ettei tähän hihnalle laitettaisi rahaa tai vastaavia”. Asiakas kaivaa lisää kolikoita… ja tiputtaa ne samaan kohtaan hihnalle.

2. Olen tottunut siihen että moni asiakas on tympeä eikä sano sanaakaan tai edes katso päin koko kassatilanteen aikana. Tämä asiakas (keski-ikäinen nainen) tuijottaa minua herkeämättä alusta asti, vastaamatta tervehdykseen tai kommentoimatta mitään. Kerron loppusumman ja hän antaa minulle käteistä. Annan hänelle vaihtorahat ja kuitin asiaankuuluvien kohteliaisuuksien kera. Tämä täti paiskaa kuitin minua kohti ja alkaa huutaa suoraa huutoa, kuinka hän on sairaseläkeläinen. Kyseinen lause toistuu useasti ja joukossa on muutakin, josta en saa kunnolla selvää. Pyytelin anteeksi (tietämättä edes miksi pyysin anteeksi) aina naisen hiljennyttyä ja yritin pysyä ystävällisenä, ja huuto jatkui taas hetken aikaa kunnes täti hiljeni. Seuraavan asiakkaan tullessa kohdella nainen jatkoi matkaansa, mutta huomasin sivusilmällä että hän tuijotti minua vielä pitkään.

3. Meillä on muutama uusi työntekijä kesätyöläisinä. Yksi heistä tarvitsi kassallaan apua joten suljin oman kassani (oli todella hiljaista, vain joitakin yksittäisiä asiakkaita kaupassa ja minun kassallani ei ollut ketään) ja menin neuvomaan häntä. Hänen kassansa viereen tuli asiakas (vanhempi naisihminen) kärrynsä kanssa ja alkoi suureen ääneen mäkättää “millä kassalla täällä oikein voi maksaa, vai pitääkö asiakkaiden täällä seisoa kun te vain juttelette”. Minä sanoin työkaverilleni että hän voi palvella asiakkaan, minä hoidan sen asian jonka kanssa hän oli tarvinnut apua. Ja koko tämän ajan työkaverini selän takana oleva kassa oli auki ja jonoakaan ei ollut… Muutenkin tuntuu usein että ihmisiltä ei löydy yhtään ymmärrystä sille, että jokainen kassatyöntekijä on joskus ollut ensimmäistä päivää töissä – ja nekin meistä, jotka ovat olleet pidempään, joutuvat joskus kysymään joltain toiselta apua.

Kiitos, kyllä helpotti saada avautua hieman. 😀 Yleisesti ottaen pidän työstäni paljon ja suurin osa asiakkaistamme on hirveän kivoja!

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *