Maksamisen vaikeus

Olen töissä eräässä kahvilassa ison kaupungin ydinkeskustassa. Olemme pieni paikka take away periaatteella ja tila on avoin ja ohitsemme kulkee päivittäin satoja ihmisiä.

Minua on alkanut ärsyttää (näin lievästi sanottuna koska en viitsi kiroilla) se kuinka törkeitä jotkut ihmiset ovat. Kävellään ohitse ja napataan kasa servettejä telineestä/pari mukia/pilliä/aterimia.. Ihan melkein mitä vaan sattuu olemaan siinä kassan edustalla koska ajatellaan niiden olevan Ilmaisia! Ymmärtäisin jos nämä ihmiset olisivat asiakkaitamme mutta kun he ovat vain satunnaisia ohikulkijoita joilla ei ole aikomuksenakaan ostaa mitään.

Jos huomautat asiasta niin monesti saat takaisin vaan tylyjä kommentteja kuten “en mä osta mitään, otan vaa pari mukii tästä”. “otan vaa lasin vettä, eihän se ny maksa mitään!” jne. Idioottimaisin kommentti on et “mä lainaan tästä pari servettiä”. Oikeesti. Meinasitko muka pestä ja palauttaakin vielä ne takaisin!? Äly hoi!

Tiedoksi että en minäkään mene esim. kauppaan ja sano et moi, en mä mitään osta, otan vaa pari mukii täst hyllystä. Tai hei, otan vaa vettä mut en mä siitäkään maksa! On se kumma että kun ihmiset jaksaa naputtaa siitäkin monta kertaa kun vesilasilllinen maksaa 0,50€ JOS ei muuta osta! Mikä siinä on outoa? Ja ne pahvimukit maksaa meillekin kun tilataan ne tavarantoimittajalta joten ei kai niitä nyt noin vaa ilmasiks jaella huoh..

Joka päivä jaksan kyllä yllättyä ihmisten tyhmyydestä.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *