Mielipahaa

Olen ollut asiakaspalvelualalla koko elämäni ja töissä erillaisissa kaupoissa/ liikkeissä. Eli kertomuksia riittäisi, mutta tämä on yksi mikä on jääny mieleeni

Työskentelin siis keskisuuressa/suuressa firmassa missä myydään myös sisustustuotteita. Pääsääntöisesti asiakkaamme ovat naisia.

Olin yksin töissä kun keski-ikäinen isokoinen mies lähestyy minua yhtäkkiä erittäin vihaisen näköisenä ja aasiakaskohtaaminen meni jotenkin näin;

aasiakas = Minä haluan kertoa sinulle että minä niin pahoitin mieleni!

Samalla hän ohjaa minua näyttämään jotain. Olin varma että nyt tulee palautetta paskasta palvelusta tai tuotteen laadusta mutta ei!
minä= ahaa, mitenkäs voin auttaa?

mies johdattaa minut alepöydän luo missä osoittaa yhdenlaisia patsaita/figuureja.

a= ”minä nii pahoitin mieleni kun tässä on tälläinen?!? ” ja samalla osoittaa alehintalappua mikä on patsaan pään/ otsan kohdalla jotta asiakkaat näkevät heti tuotteen edullisen hinnan.

Katselin aasiakasta hiukan ihmeissäni mutta vastasin rennosti että ” olemme ketjukonseptiliike, meillä kaikille on samat ohjeet esillepanoissa / hinnoittelussa ja niin myös hintalappujen sijainnissa” ( kyllä, se on rakkaat aasiakkaat niin tarkkaa)

Tästä mies vaan suivaantui enemmän ja alkoi rääkyä kuinka hän olisi ostanu tuotteen mutta nyt ei osta!!!! ja että älkää herranjumala laittako sitä tuohon!!! samalla osoittaa patsasta. Hillitsin itseni ja esittelin kiltisti aasiakkaalle kuinka hintalappu lähtee kädenkäänteessä irti ja ei jätä minkäänlaista jälkeä itse patsaaseen, sillä oletin että tämähän sen syyn täytyy olla.. ei voi keksiä mitään muuta??

Mies rääkyy ettei se ole se syy ja samalla opastaa mihin tuotteet pitäisi hinnoitella ja näyttää samalla paikan. Vastaan kiltisti että valitettavasti tämä ei meillä käy ja sepustan taas saman litaanian että olemme konsepti ja meillä on tarkat ohjeet mihin tuotteet hinnoitellaan.

aasiakkaan silmät pullistuu päästä kun hän raivoaa kuinka ei voi mittään kun paskaa tekee niin paskaa tekee! ja hän ei sitä nyt osta kun hän on nii mielensä tästä pahoittanut!!

Kiitin häntä palautteesta ja pahoittelin kun aasiakas koki mielipahaa. Lähdin poistumaan sillä en mielestäni tarvitse tälläistä riehumista katsella ja asia tuli kyllä perille, kun hän vielä huusi ovilta kuinka hän ei tätä pahalla sano?! sanoin vaan tyynesti että ihan rauhassa, jokaisella on oma mielipide ja oikeus olla ostamatta. Tästä hän tuntui suivaantuvan vielä enemmän ja kiroili ja poistui viimein liikkeestä.

että näin..

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. teppo42 sanoo:

  Jäi nyt kyllä epäselväksi, että mistä se aasiakas oikein vaahtosi.

  • Itu sanoo:

   Sepä se just olikin, ei oikein mistään oleellisesta. Ei vaan tykänny siitä mihin hintalappu oli laitettu.

 2. mörökölli minut vieköön sanoo:

  Vaikuttaa jonkinlaiselta pakkomielteeltä. Se lappu nyt vaan on OLTAVA oikeassa paikassa tai maailma kaatuu.

 3. POMA sanoo:

  Juuri tuo on järkyttävintä asiakaspalvelussa kaupan alalla: joudut tahtomatta ja kysymättä mielenterveys- tai muuksi hoitajaksi vaikka luonne tai pätevyydet eivät siihen riittäisikään.. Itse kyllästyin kassalla niihin kaikkiin avuttomiin (yleensä enemmän henkisesti kuin fyysisesti) ihmisiin joille olisi tarvinnut toimia psykologina tai voivottelevana sisarhentovalkoisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *