Minä olen tärkeä

Työskentelen asiakaspalvelussa eräässä kotimaisessa verkkokaupassa ja toisinaan puhelinasiakaspalveluun soittaa tietyntyyppisiä henkilöitä, jotka tuntuvat kokevan jotain suurta ylemmyyden tunnetta soittaessaan asiakaspalveluun.

Oi, miten monta kertaa olenkaan saanut kuulla seuraavia lausahduksia…

”Minä olen insinööri.”
”Minä olen pankinjohtaja.”
”Minä olen Firma X:n toimitusjohtaja.”
”Olen sen ja sen päällikkö.”
”Olen opiskellut tätä alaa.”
”Olen itsekin asiakaspalvelussa.”
”Minulla on oma yritys ja…”
”Äitini / isäni / siskoni / veljeni on hallituksessa / jossain komissiossa / televisiossa / jne”

Hieno homma, mutta miten se liittyy mihinkään? Palvelu on kaikille sama, ammatista/koulutuksesta/julkisuudesta riippumatta. Palvelu on mahdollisimman hyvää, tietenkin. Vaikka olisitkin pönkittämässä egoasi puhelimitse.

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Merkonomi sanoo:

  Kun ei saa tittelillä kotona eikä kaveripiirissä respectiä, niin pitää sitten yrittää asiakaspalvelunumerosta sitä saada.

 2. Mascewi sanoo:

  tuolla tittelijutulla halutaan arvovaltaa, kun asiakaspalvelun kanssa asiointi tuntuu alentavalta. Käytännössähän asiakas pelkää jäävänsä alakynteen ja olettaa, että saa parempaa palvelua tai että häneen edes suhtauduttaisiin paremmin, kun hän kertoo olevansa ties mikä isokiho. Pelko ja epävarmuus pienellä ihmisellä, ei siinä sen kummempia.

 3. MrT sanoo:

  Ainakin teknisessä tuessa on aika tärkeää tietää kenelle puhuu, niin voi asiakkaalle puhua sellaisin termein joita hän ymmärtää. Insinööri tai alaa opiskellut henkilö ymmärtää luultavasti paremmin teknisiä termejä kuin pankinjohtaja.

  En sitten tiedä onko se teidän asiakaspalvelussa tärkeää.. kyllä noi verkkokaupan palvelut monelle aika teknisiä voi olla.

 4. hihh sanoo:

  Hauskoja on myös nämä johtajan kaverit/sukulaiset, jotka on niin tärkeitä ja hienoja ja rikkaita mutta silti alennuksia pummaamassa 😀
  Varsinkin meillä on usein ”isopomo” tuuraamassa työntekijöitä, siis pukee vaikka paikan alimman tason tehtävän työvaatteet päälle jos sattuu ettei löydy sijaista, on hauska seurata kun hän ihan pokalla pitkän matkaa kuuntelee näiden ”pomon läheisten ystävien” tarinoita ennen kuin huomaa esitellä itsensä 🙂

 5. Snobit kitiisee sanoo:

  Ei niitä insinöörivitsejä ole turhaan keksitty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *