Missä ovat asiakkaiden käytöstavat?

Olen työskennellyt kaupantätinä nyt kuusi vuotta ja edelleen saa välillä yllättyä mitä kaikkea aasiakkaat kehtaavat asiakaspalvelijoille laukoa. Ihmisiä me kaikki ollaan ja vähän pitäis ajatella kuinka kanssa ihmisille puhutaan.

Tämä sattui kolme vuotta sitten. Asiakas tuli kassalle kysymään apua kosmetiikkatuotteista. Kysyi, sattuisikohan yhtä tiettyä tuotetta olemaan varastossa, kun oli hyllystä loppu. Olin juuri hetkeä aiemmin tarkistanut ko. tuotteen saldot ja tiesin kertoa, ettei tuotetta tällä hetkellä meillä ollut. Tämä ei suinkaan asiakkaalle kelvannut vaan hän tokaisi ”olisko teillä paikalla ketään OIKEAA myyjää, sinähän olet VAIN kesätyöntekijä.” Hieman asiakkaan kasvoilla väri muuttui kun tokaisin, että olen kyllä työskennellyt täällä viimeiset kolme vuotta vakituisena..

Tämä taas sattui kun odotin toista lastani. Olin jo viimeisilläni raskaana ja työpaita alkoi käydä jälleen tiukaksi. Asiakas tulee kassalle ostosreissun kanssa ja huomaan kuinka hän katsoo työpaidan pullottava nappeja ja tokaisee ”pitäisköhän sinunkin syödä vähän vähemmän ranskanleipää.” Kyllä meni vaikeaksi kun tuumasin, että ”niin, tai synnyttää, seki saattaa auttaa..”

ihmiset ei näin!

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Niinpä sanoo:

  Mutta sehän siinä on hyvä puoli, että kaikkea sanomista ei tosiaankaan tarvitse niellä ja vain hymyillä. Kuten sinä oletkin näköjään sisäistänyt, harmi vain että kaikki eivät ole.

  Mutta ei se siltikään toki poista sitä tosiasiaa, että monilta aikuisilta on ihan ne perus käytöstavat hukassa. Mutta toisaalta, Nämä ”suorapuheiset” 😂 kyllä tykkäävät tuoda näitä mielipiteitään ihan muissakin yhteyksissä ilmi, riippumatta millaista paskaa ne ovat.

  • Taneli sanoo:

   Just äskettäin puitiin kaverin kaa tätä käytöstapojen puutetta ja niitä ihmisiä, jotka kehuvat puhuvansa asioista suoraan. Suoraan puhuminen ei kuitenkaa oo sama kuin ilkeästi sanominen! Tuokin ranskanleipä-kommentin heittäjä ois vaan voinu olla hiljaa.

   • En sano sanoo:

    Tuntuu, etyä ”suoraan puhuminen” on ollut jo pitkään synonyymi ilkeilylle. Kumma, että nämä, jotka sanovat suoraan, eivät koskaan kehu ketään.

 2. Minävaan sanoo:

  Ihan loistavia vastaheittoja, varsinkin tuo jälkimmäinen lämmitti mieltä 😀

 3. Viiksimimmi sanoo:

  Inhottava toi raskausmahajuttu! Aina hämmästelen tota röyhkeyden määrää kun luen asiakkaista, jotka kommentoi asiakaspalvelijan ulkonäköö. Mut nyt kun muistelen, on sitä itekin koettu:

  Olin pari vuotta sitten kesätöissä sightseeing-bussiajelujen myyjänä. Eräs asiakas kiisteli aikansa hinnoista ja ymmärrettyään, ettei voi voittaa, sanoi äänekkäästi muiden asiakkaiden kuullen: ”Sulla kasvaa viikset!” ja poistui paikalta. Kieltämättä tiesi mistä naruista vetää loukatakseen nuorta naista, jonka pari haituvaa ylähuulessa saattaa kirkkaassa auringonvalossa näkyä. Ensin hävetti mut sitten nauratti tää henkilökohtasuuksiin meneminen!

 4. Mira sanoo:

  Ei helvetti 😀 Kehtaat tämän täällä avata kaikille? Tulin kassalle ja kysyin tuotetta koska sitä ei hyllyssä ollut. Et edes vaivautunut tarkistamaan ja sanoit että loppu on. Onneksi esimieheltäsi sain palvelua ja tuote löytyi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *