Missä ovat asiakkaiden käytöstavat?

Olen työskennellyt kaupantätinä nyt kuusi vuotta ja edelleen saa välillä yllättyä mitä kaikkea aasiakkaat kehtaavat asiakaspalvelijoille laukoa. Ihmisiä me kaikki ollaan ja vähän pitäis ajatella kuinka kanssa ihmisille puhutaan.

Tämä sattui kolme vuotta sitten. Asiakas tuli kassalle kysymään apua kosmetiikkatuotteista. Kysyi, sattuisikohan yhtä tiettyä tuotetta olemaan varastossa, kun oli hyllystä loppu. Olin juuri hetkeä aiemmin tarkistanut ko. tuotteen saldot ja tiesin kertoa, ettei tuotetta tällä hetkellä meillä ollut. Tämä ei suinkaan asiakkaalle kelvannut vaan hän tokaisi “olisko teillä paikalla ketään OIKEAA myyjää, sinähän olet VAIN kesätyöntekijä.” Hieman asiakkaan kasvoilla väri muuttui kun tokaisin, että olen kyllä työskennellyt täällä viimeiset kolme vuotta vakituisena..

Tämä taas sattui kun odotin toista lastani. Olin jo viimeisilläni raskaana ja työpaita alkoi käydä jälleen tiukaksi. Asiakas tulee kassalle ostosreissun kanssa ja huomaan kuinka hän katsoo työpaidan pullottava nappeja ja tokaisee “pitäisköhän sinunkin syödä vähän vähemmän ranskanleipää.” Kyllä meni vaikeaksi kun tuumasin, että “niin, tai synnyttää, seki saattaa auttaa..”

ihmiset ei näin!

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *