Mitä sylki suuhun tuo…

Olen eräässä yrityksessä laskutuspuolella töissä ja eräänä päivänä linjoille soitti erittäinkin tuohtunut asiakas. Antoi asiakasnumeronsa ja selvisi että asia koski kyseisen herran tyttöystävän laskuja. Siinä niitä katsellessa selvisi, että laskut olivat kääntyneet perintätoimiston puolelle kun niitä ei oltu maksettu muistutuksillakaan. Herra siinä sitten vaatii, että poistan nämä laskut kokonaan. Ihmettelin hetken linjoilla, että milläköhän logiikalla tämänkin tempun saisin tehtyä, kun laskuissa ei ollut muuta epäselvyyttä kuin asiakkaan maksamattomuus. Selvensin myös hänelle, ettemme enää ole laskuista vastuussa, vaan hänen tyttöystävänsä voi itse ottaa yhteyttä perintätoimistoon ja sopia siellä maksuehdoista, heillä kun on hyviäkin sopimuksia mikäli sinne vain soittaa asiaa selventäen.

Tämä ei todellakaan kyseistä aasiakasta (joka ei edes itse ollut asiakkaana meillä?) rauhoittanut, vaan hän vetikin kunnon herneet nenään ja alkoi huutamaan suoraa huutoa, välillä maustaen mitä mielenkiintoisimmilla kirosanoilla, ja uhkasi tulla tappamaan kaikki työntekijämme. Uhkaili tietävänsä missä osoitteessa toimipisteemme sijaitsee ja tulevansa sinne aseen kera. Tähän vastasin rauhallisesti, että herra voi pyytää tyttöystäväänsä soittamaan itse, mikäli hän olisi asiallisempi ja kaikki puhelumme nauhoitetaan ja numerot tallentuvat järjestelmäämme (tosin poistuvat mikäli niitä ei manuaalisesti tallenneta juuri tällaisten tilanteiden takia). Tämän jälkeen linja meni hiljaiseksi ja mies siinä sitten soperteli anteeksipyyntöä ja oli kovin pahoillaan kun niin oli kiihtynyt. Pyysin ystävällisesti hänen tyttöystäväänsä soittamaan perintätoimistoon antaen samalla numeron sinne ja suljin linjan toivottaen hyvät päivänjatkot.

Hyvät ihmiset, kun soitatte asiakaspalvelunumeroihin, kannattaa miettiä kahteen kertaan mitä sinne linjoille sylkee, vaikka ette palvelijaa näe kasvoista kasvoihin, tallentuvat teidän — ah, niin ihanat — sulosanat arkistoihimme, josta ne löytyvät käden käänteessä aina tarpeen tullen.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Viracocha sanoo:

  Minulla toimii myös, että terveisiä asiakaspalvelijoille ja viranomaisille!

 2. Putkimies sanoo:

  Miksi ihmeessä nykyisenä terrorismin ja kouluampumisten jne. aikana tuollaisten puheluiden nauhoitteita, sekä numeroita mistä ne ovat tulleet, ei rutiininomaisesti toimiteta poliisille? Vähintäänkin jos tuollaisella tyypillä on mitään aseita tai aselupia niin niille ainakin heti heihei, jos taas on esim. työnsä puolesta sellaisten kanssa tekemisissä tai on sellaisiin pääsy, niin vähintäänkin kopio puhelunauhoitteesta työnantajalle, joka ryhtyy sitten asian vaatimiin toimenpiteisiin.

  En ymmärrä tätä nykyajan kermaperseilyä jossa ihan kaikki painetaan villaisella. Olemalla ryhtymättä mihinkään toimenpiteisiin annetaan tämmöisille tyypeille (ja niiden kavereille) signaali siitä, että moinen uhkailu on oikeastaan ihan ookoo.

  • Kaikki ei kuulu viranomaiselle sanoo:

   Oisko niin että poliseiila ja muilla viranomaisilla on oikeetakin tekemistä.
   Varsinkin kun aasin rauhoituttua ei enää ole rikoslaissa edellytettyä perusteltua syytä pelätä kenenkään turvallisuuden tai omaisuuden olevan vaarassa.

  • Tandefeldt. sanoo:

   Allekirjoitan näkemyksesi. Mutta kuinka tehokasta tämä onkaan, kun sekä poliisin että oikeuslaitoksen resurssit ovat niukat, suhteessa tulevien tapausten määrään. Lisäksi monet uhkailua ja solvauksia kokeneet tuttuni ovat kylmästi jättäneet raportoimatta poliisille melko pöyristyttäviäkin lausuntoja, koska käsittelyajat ovat melko epäinhimillisiä.

   Mutta, kuten todettu, allekirjoitan näkemyksesi. Olisi mielenkiintoista jos kaikki uhkaukset ja vastaavat verbaaliset hyökkäykset tilastoitaisiin, saattaisi tulla melkoinen piikki tilastoihin.

  • Meh sanoo:

   Riippuu firmasta, meillä menee ainakin suoraan eteenpäin jos joku uhkailee puhelimitse tai muutoin henkilöstöä.

 3. puheluaspa itsekin sanoo:

  Itseäkin on kerran puhelimen välityksellä uhkailtu, että tulee tänne toimistolle ja vetää mua turpaan, toivotin herran tervetulleeksi, että otan ilomielin rahat häneltä oikeudessa jos minut pahoinpitelee. Mainitsin myös puhelun nauhoittamisesta ja laittomasta uhkauksesta, niin oli aika nöyrää miestä sen jälkeen. Kyseessä ei ollut aseella tai vastaavalla uhkaaminen niin en vienyt poliisille eteenpäin, mutta hyvä mieli tuli, kun sain todennäköisesti yhden aasiakkaan muutettua ihan asiakkaaksi. Sen verran herran taustoja, että kyseinen herra oli suht korkealla yhdessä firmassa ja herralla kiitettävän kokoinen julkisuuskuva.

 4. Pirjo sanoo:

  Todella törkeää aspalta kertoa asiakkaan laskutustietoja soittajalle, joka ei edes ole asiakkaanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *