Ovien käyttö on vaikeaa

Liikkeemme sijaitsee pienen kauppakeskuksen sisällä niin, että liikkeestämme ei pääse suoraan ulos kadulle, vaan on poistuttava ensin meidän ovestamme, ja sitten kauppakeskuksen pääovista. Meidän omissa tiloissamme on asiakkaita viettämässä aikaa vielä sen jälkeen kun muu kauppakeskus sulkeutuu. Vaikka kauppakeskuksen pääovet suljettaisiinkin niin ettei uusia asiakkaita enää pääse sisään, suljetuista ovista pääsee silti aina ulospäin.

Myöhäiset asiakkaamme kuitenkin jostain syystä jäävät usein pääovien tuulikaappiin jumiin kun eivät saa ulko-ovia auki. Ulko-ovet ovat ihan tavalliset itse auki vedettävät/työnnettävät lasiovet, joissa on kahvan alla se pieni metallinen nipukka jota kääntämällä ovi avautuu jos se sattuu olemaan lukossa. Ihan samanlaiset perusovet kuin kaikissa kerrostaloissa, kouluissa, toimistorakennuksissa, terveyskeskuksissa, julkisissa tiloissa, kaupoissa ja vastaavissa. Silti ihmiset eivät tajua kääntää pikkukahvaa, vaan tulevat paniikissa takaisin liikkeeseen kertomaan miten eivät pääse ulos, ja luulevat että heidät on nyt lukittu loppuyöksi sisään. Nämä ovat usein siis täysin selvinpäin olevia tolkun ihmisiä.

Kun selitän heille, että ovi avautuu normaalisti kuten mikä tahansa muukin ovi, sitä pientä lukitusnipukkaa kääntämällä, asiakkaat väittävät yrittäneensä mutta ovi ei vain ole kuulema auennut. Sitten joudun jättämään liikkeemme, kävelemään asiakkaiden kanssa pääoville, ja näyttämään heille miten kevyesti yhdellä sormella painamalla kahva kääntyy, ja ovi aukeaa. “No ei me tiedetty….”

Ihan oikeasti, miten ihmeessä nämä samat ihmiset ovat aamulla ylipäätään päässeet ulos omasta asuinkerrostalostaan joissa on aivan identtiset pääovet?

Monesti pääovilla syntyy vielä joukkopaniikkia, kun se ensimmäinen ulos pyrkijä ei saa ovea auki ensinykäisyllä, ja sen jälkeen kukaan muu ei edes yritä, he vain tyytyvät toteamaan että heidät on nyt sitten lukittu sisään.

Kerran muuan asiakas oli myös painanut palohälytysnappia kun ei ollut osannut käyttää sitä ovenkahvaa saati tulla sanomaan asiasta henkilökunnalle… Sen saman oven vieressä olisi myös ollut sekä henkilökunnan, vartijoiden että kiinteistönhoidon puhelinnumerot joihin soittaa, mutta tämä näppärä yksilö oli päättänyt, että palokunta on ainoa keino saada tavallinen liiketilan lasiovi auki.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *