Miten niiden puheluiden aikana käyttäydytään?

Pieni vinkki teille jotka soitatte asiakaspalveluihin: Jos te alatte valittaa siitä, miten pitkät jonot ovat, etkä vain hoida asiaasi niin tiedätkö että sinä itse juuri kasvatat jonoa? Kun pyydän asiakasnumeroanne, niin todella tarkoitan asiakasnumeroa, en viitenumeroa, laskun numeroa, tuotenumeroa yms. Olisi myös hyvä, jos ennen puhelinsoittoa muistelet kuka olet, missä asut tai olet töissä ja mitä olet tilaamassa, ettet hetkellä kun tiedustelen näitä tietoja vastaa vihaisesti että etkö sä nyt saa sitä tilausta tehtyä. En saa, tarvitsen kyllä ikävä kyllä nämä toimitustiedot ja tuotenumerot. Minua ei kiinnosta mitä sinä harrastat, mihin olet lähdössä, mitä kummipoikasisiskonkoiranveli teki eilen tai muuta. Pidä ne omana tietonasi. Minua ei myöskään kiinnosta minkä ikäinen olet ja mitä olet kokenut vuonna 85. Taas vaan kasvatat jonoa. On myös kohteliasta puhelun lopussa sanoa hei, eikä lyödä luuri korvaan vaikka olet juuri saanut asiallista palvelua. On myös mukavaa kun kuuntelet mitä sinulle sanotaan etkä jokaisen sanani päälle sano ”joo niin aivan joo hmm joo niin”. Tämä vain johtaa siihen että soitat ensi viikolla uudestaan vihaisena kun et ensimmäisellä kerralla kuunnellut mitä sinulle sanoin. Näillä päästään jo alkuun ja tehdään asiakaspalvelijoiden työpäivistä hitusen mukavempia. Kiitos.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. piu sanoo:

  isä taitaa olla jokaisen puhelin asiakaspalvelijan kauhu. hän huutaa niin kauan kunnes saa tahtonsa läpi. jos ei saa, hän häiriköi joka päivä soittelemalla uudestaan ja huutamalla kuinka surkea firma on.

 2. JackMob sanoo:

  Mutta kun se asiakaspalvelija siellä luurin toisessa päässä koetaan typeräksi ”asiaksi” ylipäänsä.
  Onneksi monet yritykset ovatkin ”päivittäneet” toimintojaan niin, että asiat voi hoitaa netin tai automaattisen puhelinpalvelun kautta ihmiskontaktia välttelemällä.

  Herää vain kysymys mihin sitä alkuperäistä soittajaakaan tarvitaan. Miksei sitä tilausten tekoakin ole automatisoitu?

  Ei olisi jonoa.

  Jos joku on vielä ärsyttävämpää kuin jonotusajasta kitisemistä, niin soitetaan parkuvan lapsen ja/tai syömisen (mielellään joku kovahko omenalaatu, granny smith jne) yhteydessä. Tai pidetään se puhelin jossain 5 metrin päässä hands free toiminnolla, jolloin kukaan ei kuule yhtään mitään.

  Mutta sen asiakaspalvelijan vikahan se on.

 3. Maija sanoo:

  Kuulostaa niin tutulta. Itseäni ärsyttää, kun aletaan kertomaan jotain asiaa keskeltä, eikä ymmärretä, että ko. asiakasneuvoja kuulee koko casesta ensimmäistä kertaa. Linjoilla on vain ääni, joka kertoo jostain täysin hämärästä asiasta. Asiakasneuvoja ei tiedä kuka soittaa, miksi soittaa ja mistä soittaa. Puhelimessa asiakkaat ovat enimmäkseen ystävällisiä, mutta se, että saisi selvää esim. soittajan nimestä saattaa olla jo aika tuskallista. Nineä kysyttäessä tulee vastauksena yleensä sekavaa mutinaa tyyliin Öhöm Pöhöm Kröhöm.
  Onko olemassa jokin fobia, jossa ihminen menee täysin kipsiin puhelimessa? Ainakin sekavat ja absurdit puhelut ovat enemmän sääntö, kuin poikkeus. Kaikilla olisi paljon mukavanpaa, jos soittaja hieman valmistautuisi etukäteen puheluun.

 4. Vastarannan kiiski sanoo:

  Tämä on kyllä totta. Vastaavasti ruokakaupan kassajonossa monelle tulee edelleen yllätyksenä se, että hihnalle ladotut ostokset pitää maksaa ja sitä toimenpidettä varten pitää erikseen kaivaa lompakko sieltä jostain kassin syövereistä. Luonnollisesti vasta sen jälkeen, kun ostokset on piipattu hihnalla ja kassahenkilö ilmoittaa loppusumman. Kun lompako on kolmen minuutin kaivelun jälkeen löytynyt, alkaa pohdinta, että millä välineellä ostokset maksetaan. Hyvin usein ruvetaan sovittelemaan seteleistä ja kolikoista koostuvaa yhteissummaa niin, että kassahenkilöltä kysellään moneen kertaan, etttä paljonko vielä puuttu ja sitten lopulta kassahenkilö laskee kädessä olevista kolikoista sen tasasumman saavuttamiseen tarvittavan kolikkomäärän. Näitäkin tilanteita olen takana jonossa seisten todistanut useaan kertaan.

 5. Jukkis sanoo:

  Miksi mun tehtäväni olisi tehdä sun työpäivästä parempi? Miksi mun pitää kaivaa laskusta jotain numerosarjaa, miksei teidän paskajärjestelmänne tunnista esim. nimeäni ja osoitettani? Miksi te mokailette ja minä joudun käyttämään kallista aikaani teidän virheidenne korjaamiseen?

  Niin ja joissain paikoissa homma toimii ja sinne ei sitten soittelekaan niin vittuuntuneet asiakkaat?

  • Vonkale sanoo:

   Tykkäät varmaan itse eniten ihmisistä, jotka tekevät sinun päivästäsi paskempia…?

  • Aaaaa sanoo:

   Se koira älähtää jne. Tais aasi tunnistaa itsensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *