Mulla meni tämmöset lasit rikki kotona

Olen töissä suuressa kodintavaratalossa, jossa myydään kaikkea teesihvilöistä jenkkisänkyihin. Eräänä päivänä keski-ikäinen naispuolinen asiakas tuli kassalleni ostoskärry täynnä tavaraa, sekä kädessään kolme lasia:

Asiakas: “Hei mä ostin viime viikolla näitä laseja kahdeksan, ja nyt niistä kolme meni rikki. Otan tästä nää kolme hyvitykseksi.”
Minä: *erittäin hämmentyneenä* “Anteeksi?”
Asiakas: “Niin että olin ostanu tällasia laseja, sit niistä kolme tippu lattialle ja meni rikki, joten otan nyt kolme uutta tilalle. Teillähän oli pitkä vaihtoaika, ja mä olin nää just viimeviikolla ostanut”
Minä: “Ei, ette te kyllä niitä noin vain voi ottaa. Onko teillä edes mitään kuittia mukana?”
Asiakas: “No enhän minä mitään turhia papereita säästele! Se kassatyttö oli semmoinen nuori ja vaaleatukkainen, varmasti hän muistaa että olen nämä ostanut, kysy vaikka siltä”
Minä: “Meillä on täällä useempikin vaaleatukkainen tyttö, ja asiakkaita käy päivässä kymmeniä ellei satoja, en usko että myyjä teitä muistaisi.”
Asiakas: “No sit se on voivoi! Minä otan nämä lasit! Kun edelliset meni rikki!”

Pariin otteeseen koitin vielä asiakkaalle selittää kuinka hän ei voi vain ottaa uusia rikkomiensa tilalle. Vialliset tuotteet toki saa palauttaa, ja meillä on myös käytäntönä että jos asiakas rikkoo jotai tavaratalon sisällä (esimerkiksi pudottaa lasin maahan) hän saa uuden tilalle, vaikka se olisikin maksettu. Kotona rikottuja tuotteita ei korvata sillä emmehän me millään voi tietää onko tuote oikeasti mennyt rikki, ja tuote on asiakkaan vastuulla. Aasi luovutti vasta kun kehotin häntä siirtymään selvittämään asiaa asiakaspalveluun, jotta voisin palvella muita asiakkaita.

Kirjoita kommentti

6 Kommenttia artikkelissa "Mulla meni tämmöset lasit rikki kotona"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Aapeli
Vieras

Olisit vain soittanut myymälävartijan tai järjestyksenvalvojan paikalle jos ei heti usko.

tirppa
Vieras

“He, mä ostin teiltä viime viikolla jauhelihapaketin, mut mä söin sen jo niin otan tästä uuden hyvitykseksi”

Turo
Vieras

Asiakas halusi vaihtaa uuteen jonkun vanhan, koiran pureksiman juomapullon joka oli yhtäkkiä alkanut vuotamaan. Ei kuittia, eikä kyseistä tuotetta meillä koskaan ole ollut edes myynnissä. Myöhemmin sain haukut pomolta kun hänelle olisi pitänytkin antaa joku saman hintaluokan pullo veloituksetta koska asiakas on aina oikeassa. Yks syy miks lopetin asiakaspalvelutyöt.

DeLeon
Vieras

En millään ymmärrä, miksi tuollaisia ääliöitäkin kohtaan ollaan niin kohteliaita ja kuten tässäkin, niin melkein jo annettiin lasit ilmaiseksi. Ei hyvää päivää!

Anne
Vieras

“Ostin teiltä viime viikolla kolme litraa maitoa, mut join ne niin otan nää hyvitykseksi”

Ai kun kätevää.

Ei siimaa aaseille
Vieras

Asiakas kertoo itse rikkoneensa lasit ja aspa sanoo “Ei, ette te kyllä niitä noin vain voi ottaa. Onko teillä edes mitään kuittia mukana”. Älkää nyt antako aaseille siimaa. Jos on ite rikottu ne lasit niin ihan sama onko mukana kuitti tai presidentin kirjoittama ylistyskirje. Suoraan vaan sanoa että valitettavasti ei voida hyvittää.

wpDiscuz