Mulla meni tämmöset lasit rikki kotona

Olen töissä suuressa kodintavaratalossa, jossa myydään kaikkea teesihvilöistä jenkkisänkyihin. Eräänä päivänä keski-ikäinen naispuolinen asiakas tuli kassalleni ostoskärry täynnä tavaraa, sekä kädessään kolme lasia:

Asiakas: “Hei mä ostin viime viikolla näitä laseja kahdeksan, ja nyt niistä kolme meni rikki. Otan tästä nää kolme hyvitykseksi.”
Minä: *erittäin hämmentyneenä* “Anteeksi?”
Asiakas: “Niin että olin ostanu tällasia laseja, sit niistä kolme tippu lattialle ja meni rikki, joten otan nyt kolme uutta tilalle. Teillähän oli pitkä vaihtoaika, ja mä olin nää just viimeviikolla ostanut”
Minä: “Ei, ette te kyllä niitä noin vain voi ottaa. Onko teillä edes mitään kuittia mukana?”
Asiakas: “No enhän minä mitään turhia papereita säästele! Se kassatyttö oli semmoinen nuori ja vaaleatukkainen, varmasti hän muistaa että olen nämä ostanut, kysy vaikka siltä”
Minä: “Meillä on täällä useempikin vaaleatukkainen tyttö, ja asiakkaita käy päivässä kymmeniä ellei satoja, en usko että myyjä teitä muistaisi.”
Asiakas: “No sit se on voivoi! Minä otan nämä lasit! Kun edelliset meni rikki!”

Pariin otteeseen koitin vielä asiakkaalle selittää kuinka hän ei voi vain ottaa uusia rikkomiensa tilalle. Vialliset tuotteet toki saa palauttaa, ja meillä on myös käytäntönä että jos asiakas rikkoo jotai tavaratalon sisällä (esimerkiksi pudottaa lasin maahan) hän saa uuden tilalle, vaikka se olisikin maksettu. Kotona rikottuja tuotteita ei korvata sillä emmehän me millään voi tietää onko tuote oikeasti mennyt rikki, ja tuote on asiakkaan vastuulla. Aasi luovutti vasta kun kehotin häntä siirtymään selvittämään asiaa asiakaspalveluun, jotta voisin palvella muita asiakkaita.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *