Kuullun ymmärtämisen vaikeus

Olen jo lähes viisi vuotta työskennellyt paikallisessa pikaruokaravintolassa ja aasiakkaita tulee vastaan lähes joka vuorossa. Tuoreimman aasiakaskohtaamisen päätin nyt jakaa tänne.

Olin eilen iltavuorossa ja alkava flunssa hieman hankaloitti työntekoa (korvat lukossa, yskitti) mutta en antanut sen haitata työntekoa vaan palvelin asiakkaita omana iloisena itsenäni. Sitten kassalleni tuli isä ja poika. Tervehdin heitä iloisesti ja isä alkaa latelemaan tilausta (A=asiakas, M=minä):

A: Otettaisiin kaksi juustoateriaa kiitos!
M: mitäs juomia näihin laitettaisiin?
Mies kysyy pojaltaan juotavan ja vastaukseksi saan Spriten.
M: saisko sitten olla muuta?
A: sitten vielä yksi salaatti ja vissy.

Näppäilen tuotteet koneelle ja toistan tilauksen:
M: Eli teille tuli kaksi juustoateriaa Spriteillä ja sitten vielä salaatti vissyllä (ja sanoin laskun loppusumman).
Asiakas hymyilee, nyökkää ja maksaa ostoksensa. Annan kuitin ostoksista ja alan latomaan tuotteita tarjottimelle.
Kun olen saanut kolme juomaa, ruokailuvälineet ja kahdet ranskalaiset tarjottimelle, mies katsoo minua veemäinen virne naamallaan ja käydään seuraava keskustelu:

A: ja miksiköhän me saatiin kolme juomaa?
M: no eikös teille tullut kaksi ateriaa plus salaatti ja juoma, eli yhteensä kolme juomaa?
A: näytetäänkö me siltä että meitä olisi kolme?!?
M: noo ette, mutta ajattelin jos vaikka pöydässä olisi yksi syöjä lisää..

Pahoittelen virhettäni (vaikka toistin tilauksen ennen maksua ja mies nyökkäili iloisesti että kaikki ok) ja palautan aasiakkaalle toisen aterian hinnan. Ruokailu heiltä sujui mukisematta ja heidän lähtiessään kävelen kaksikkoa salissa vastaan, otan katsekontaktin ja hymyillen sanon “kiitos hei”. Vastaukseksi saan vaan nyrpeän katseen pojalta ja sen saman veemäisen hymyn isältä, ei kiitosta.

Näitä tapauksia sattuu lähes joka päivä, ja suurimman osan ajasta yksi ihminen tulee kassalta tilaamaan viisi ateriaa. Kysyessäni tuleeko mukaan saan vastaukseksi että “eei kun täällä syödään, kaikki muut on vaan pöydässä oottamassa”. Tästä johtuen pidän “virhettäni” ihan inhimillisenä, edelleenkään me myyjät emme ole selvännäkijöitä että voisimme automaattisesti tietää kuinka monta syöjää tilaushetkellä on ravintolassa!

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *