Samaan vai erikseen?

Kassalla työskennellessäni en voi kuin päivittäin ihmetellä, miksei ostosten jakoa tai niiden maksamispolitiikkaa voida sopia valmiiksi, ennen kassalle tulemista. Ostokset ladotaan hihnalle, joskus jätetään väliä ja joskus ei. Kassakapuloita ei todellakaan käytetä ja saattaa kahden saman seurueen ihmisen tavarat olla siinä sekasin, jotka huomataan vasta skannauksen jälkeen. (Tyhmä kassa, kun ei itse huomannut tätä virhettä!)

Sitten kun ystävällinen kassa kysyy, meneekö tuotteet samaan vai erikseen, niin aletaan vasta sitten vänkäämään että maksaako kumpikin omansa vai meneekö ne samaan. Jos asia on selvä ennen tuotteiden skannausta, ei siltikään voida käyttää kassakapulaa, vaan pienen raon tuotteden välissä oletetaan riittävän kertomaan sen, että kumpikin asiakas maksaa omat ostoksensa. Tällöin kuuluu tiuskia kassalle sylki lentäen, että erikseen tietenkin! Kaikillahan rako tuotteiden välissä ei todellakaan tarkoita erikseen maksua ja myös se on aihe tiuskia ostosten kuuluvan samaan ryppääseen – johon niitä ei kuitenkaan ole voitu laittaa, vaan kahteen erilliseen kasaan hihnalle.

Olen kuullut, että olen mennyt niin sekaisin seuraavasta miesasiakkaasta, että kyselen ihan höpöjä kun tiedustelen kuuluuko kaikki tuotteet samaan kuittiin vai ei. Useinhan tuppaa nuo vanhempiensa ikäiset asiakkaat kiihottamaan niin paljon, että ihan höpsöksi vetää!

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *