Muuttakaa tunkkinne

Olen töissä muuttofirmassa, ja jostakin syystä asiakkaat kokevat aiheelliseksi seuraavanlaisen toiminnan:

A: “Hei poika!” *naps naps*

Ymmärtäisin, mikäli kyseessä olisi edes 40 vuotta täyttänyt henkilö, mutta vajaan kolmekymppisen tyypin on lievästi naurettavaa ruveta pojittelemaan isokokoista, tatuoitua, parrakasta miestä.

Toinen ikuinen murheenkryyni ovat asiakkaat jotka suorastaan yllättyvät, että muuttofirma on paikalla muuttopäivänä, sovittuna kellonaikana. Mitään ei ole pakattu valmiiksi, varastoa ei ole eikä itseasiassa toisessa päässäkään olla vielä käyty kurkkaamassa tiloja. Miten yleensä hoidatte muuttonne? Soitatteko kaverit paikalle ja ihmettelette kun he myös tulevat paikalle? Eikö ihmisellä yleensä pitäisi olla edes aavistus siitä minne hän onkaan muuttamassa?

No joo. Sitten ovat vielä erikseen nämä tyypit jotka väittävät että heillä on “n. 30-neliöinen kämppä, vähän tavaraa ja vain kaksi isoa huonekalua, kaappia.” Paikalle saapuessa löytyykin 50-neliöinen kolmio, häkkivarasto, isoisoisoäidin vanha flyygeli, kolme pesukonetta sekä viisi käärmettä terraarioineen. Sitten ihmetellään miten “pojilla” kestääkin yli arvioidun viiden tunnin, ja pitääkö tästä nyt muka maksaa lisää. (Huom. kyllä, pitää. Se lukee siellä sopimuksessa että tuntitaksalla veloitetaan…)

Vielä viimeiset vinkit: älkää pakatko kaikkea muovisäkkeihin. Esim. astiat menevät rikki, ja vastuu on asiakkaan, joka on huolehtinut pakkaamisesta. Älkääkä työntäkö kaikkia kirjoja niihin banaanilaatikoihin, ne eivät kestä. Jos teillä on varaa muuttofirmaan, voitte ihan hyvin tilata samaan syssyyn sen X-kymmentä muuttolaatikkoa. Huomioikaa myös se että olisi kiva jos ette pyöri jaloissa. Tottakai teidän jopa oletetaan olevan paikalla ohjeistamassa, mutta keskellä kulkureittiä on vähän pa*ka seistä kun siitä pitäisi kantaa niitä massiivipuisia kaappejanne.

(Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä että asiakkaat ovat useimmiten rentoa ja mukavaa porukkaa. Ja ymmärrän ettei kaikkea voida ajatella. Mutta te, jotka ette edes yritä, voitte mennä pitkälle hiihtoretkelle ja jäädä sinne Norjan tuntureille asumaan keskenänne.)

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *