Myyjältä hymy

Niin kuluneita kuin useat asiakkaiden toistamat fraasit ovatkin (”ei tarvi kuittia kun ei mee verotukseen” ”tuleeko muuta? -> ilman muuta”), on yksi niistä ylitse muiden rasittavuudessaan. ”Hymy myyjältä”- tokaisu, kun kysyy, ”tuleeko muuta?”. Asiakaspalvelijana koetan ainakin itse aina pitää kasvoni jokseenkin lähestyttävän oloisina, ja hymyilen kyllä aasiakkaalle ihan pyytämättäkin.

En tiedä onko tämä vain oma mielipiteeni, mutta on vain jokseenkin raivostuttavaa, kun oikein pyytämällä pyydetään tekemään jotakin, jonka muutenkin tekisi. En oikein osaa selittää sitä muuten kuin tämän esimerkin kautta: onko sinulle koskaan käynyt nuorena tai lapsena niin, että olet aikeissa siivota huoneesi vaikkapa äidin yllätykseksi, mutta äitisi ennättääkin tuhahtaa, että ”siivoahan nyt jo tuo huone”? Yhtäkkiä ei oikein teekkään enää mieli siivota. Tämä tilanne tuntuu aikalailla samalta. Ethän sinä pyydä kassalta erikseen vaihtorahaakaan, joten miksi sitä hymyä pitää mennä pyytämään? Ja sanottakoon vielä että tämä on aikalailla vain vanhojen setämiesten juttu. (Vähänniinkuin se, että kaupanpäälisiksi kysytään puhelinnumeroa ja huoritellaan kun sitä ei tipu)

Ainoa vaihtoehto on siis maalailla kasvoilleen erittäin väkinäinen hymy, joka on varmasti sata kertaa typerämmän näköinen, kuin se aito hymy, jonka asiakas olisi muuten saanut. Että tässä sinulle se pe#keleen hymy sitten. Hope you’re happy.

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. onppu sanoo:

  Tyhmin fraasi kassalla on kysyä haluaako kuitin.

  Anna se kuitti. Jokainen voi sen jälkeen päättää pitääkö kuitin vai viskaako lähimpään roskakoriin.

  Hymyile ja anna kuitti. Kiitän ja hymyilen takaisin.

  • kesätyttö sanoo:

   Riippuu vähän missä kassalla on. Ite oon tällä hetkellä töissä torikahvilassa, jossa n. 98 % asiakkaista ei halua kuittia, koska ovat ostaneet tyyliin yhden kupin kahvia. Oon aika varma, että moni kuitti ei löytäisi tietään roskikseen, koska useilla asiakkailla on tapana jättää muutkin roskat levälleen (erittäin kätevää tuulisina päivinä, kun on tosiaan ulkoilmakahvilasta kysymys..). Pidän siis ympäristöä vähän siistimpänä kysymällä, tarvitaanko kuittia vai ei. Ja säästän myös asiakkaan sen kuitin poisheittämisen vaivalta, itsehän saan sen nakattua vieressäni olevaan roskiin samalla vaivalla, kuin ojentaisin sen asiakkaalle.

  • Oonppu sanoo:

   Lentäis edes roskakoriin mutta todennäköisempää on että saat keräillä ne pöydiltä tai lattialta

  • Nicor sanoo:

   Tietyissä ketjuissa on ohjeistettu ettei tuota saa kysyä. Kuittia tarjotaan asiakkaalle ja tämä ottaa sen tai ei. Ongelmana on tietysti se, että useat asiakkaat eivät katso myyjää päin ja reagoi tarjoamiseen. Sitten kun kuitti on lentänyt mappi ööhön, niin sitten aletaan kysymään kuitin perään.

 2. tirppa sanoo:

  Tää on kyllä ärsyttävä. ”Nätin hymyn” pyytäminen myyjältä on varma tapa saada teennäinen irvistys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *