Myyjältä hymy

Niin kuluneita kuin useat asiakkaiden toistamat fraasit ovatkin (“ei tarvi kuittia kun ei mee verotukseen” “tuleeko muuta? -> ilman muuta”), on yksi niistä ylitse muiden rasittavuudessaan. “Hymy myyjältä”- tokaisu, kun kysyy, “tuleeko muuta?”. Asiakaspalvelijana koetan ainakin itse aina pitää kasvoni jokseenkin lähestyttävän oloisina, ja hymyilen kyllä aasiakkaalle ihan pyytämättäkin.

En tiedä onko tämä vain oma mielipiteeni, mutta on vain jokseenkin raivostuttavaa, kun oikein pyytämällä pyydetään tekemään jotakin, jonka muutenkin tekisi. En oikein osaa selittää sitä muuten kuin tämän esimerkin kautta: onko sinulle koskaan käynyt nuorena tai lapsena niin, että olet aikeissa siivota huoneesi vaikkapa äidin yllätykseksi, mutta äitisi ennättääkin tuhahtaa, että “siivoahan nyt jo tuo huone”? Yhtäkkiä ei oikein teekkään enää mieli siivota. Tämä tilanne tuntuu aikalailla samalta. Ethän sinä pyydä kassalta erikseen vaihtorahaakaan, joten miksi sitä hymyä pitää mennä pyytämään? Ja sanottakoon vielä että tämä on aikalailla vain vanhojen setämiesten juttu. (Vähänniinkuin se, että kaupanpäälisiksi kysytään puhelinnumeroa ja huoritellaan kun sitä ei tipu)

Ainoa vaihtoehto on siis maalailla kasvoilleen erittäin väkinäinen hymy, joka on varmasti sata kertaa typerämmän näköinen, kuin se aito hymy, jonka asiakas olisi muuten saanut. Että tässä sinulle se pe#keleen hymy sitten. Hope you’re happy.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *