Myymälävartijan mietteitä.

Niinhän se on, että vartiointialakin käsitetään palvelualaksi, ja vaikka se kummalliselta tuntuukin, osa tekijöistä on varsin palvelualttiita ja ystävällisiä.
Tässä muutamia pointteja:

– Mikäli kävelet kaupassa ns. haavi auki ja selkeästi etsit jotain, vartijakin saattaa tarjoutua auttamaan sinua. Ei, vartija ei luule, että olet varkaissa, vaan haluaa joskus ihan oikeasti auttaa juuri sinua. Vartija ei välttämättä tiedä, miten tuote X valmistetaan, tai mikä olisi sopiva käyttöyhteystuote, mutta osaa varmasti opastaa sinut tuotteen X luokse.

– Mikäli vartija lähestyy sinua myymälässä ja huomauttaa sinua tai mukanasi olevaa lapsikatrasta jostain, vartija ei ole natsi, eikä sitä ainakaan hänelle tarvitse kertoa. Kilpajuoksu/skeittaus/lautailu myymälässä ei vain ole ok.

– Mikäli vartija huomauttaa myymälässä siitä, että itse punnitsemasi vaakatuote on punnittu päin helvettiä (lue; tavaraa on lisätty pussiin, tai tavara on punnittu väärällä, yleensä halvemmalla hinnalla) – olisit kiitollinen. Vartija ei taaskaan ole natsi, vaan hän tekee työtään. Työn voi tässä tapauksessa tehdä myös maksun jälkeen, jolloin kyseessä on yleensä kiinniotto ja sakko poliisilta.

– Mikäli olet päissäsi, ja sinulle ei myydä kassalla olutta, ei se ole millään tapaa vartijan vika (eikä kassankaan). Vartija ei tule paikalle saattamaan sinua naurunalaiseksi, tai alentamaan ihmisarvoasi millään tavalla. Ryyppäämällä kulutetut vuodet ovat tehneet sen vartijan puolesta. Vartijaa ei kiinnosta, kuinka montaa kamppailulajia olet harrastanut, tai minkälaisia ninjakikkoja osaat. Alkoholia et saa, ja jos välttämättä haluat alkaa rettelöimään, saat huonolla tuurilla kaasut silmillesi ja vietät yön putkassa.

– Mikäli kuljet kaupassa huppu päässä erittäin ison kassin tai eritoten toisen ruokakaupan muovikassin kanssa, eikä mukanasi ole ostoskärryjä tai koria, voit varautua siihen, että sinua saattaa joku seurata. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista, eikä seuraaminen johdu ihonväristäsi tai uskonnostasi. Olisit jättänyt sen kassin säilytyslokeroon, tai kassalle. Kumpi vaan käy. Ei tarvitse sitten kassalla selvitellä kuitin puuttuessa, että miten ketjun X tavaramerkki on päätynyt kassiin, joka on ostettu sisältöineen eri ketjun myymälästä.

Ja näitähän riittäisi…

– Vartsu –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *