Keitetty liha = grillattu liha

Tämä juttu on osittain kirjoitettu työkaverin puolesta, sillä palvelimme molemmat kyseistä pariskuntaa:

Työskentelen ravintolassa, jossa tarjoillaan tyypillisiä mättöruokia. Lisäksi meiltä löytyy sellainen herkku kuin porsaanribsit. No, eräänä kauniina päivänä saapui pariskunta, jotka sitten tilasivat kyseisen annoksen kahdelle (listassa lukee selkeästi että ne ovat pitkään kypsytettyjä eli keitettyjä). Asiakkaiden saadessa ruokansa he siinä sitten aikansa syövät ja lisää juotavaakin saavat. Muutamaan kertaan myös kysellään että mitenkä ruoka maistuu ja onko kaikki hyvin. Ruoka maistuu ja on taivaallista ja kovaan ääneen kehutaan, kunnes on aika kerätä TÄYSIN KALUTUT LUUT  ja lautaset pois…

A: ”Joo liha oli tosi pettymys, meitä on kyllä huijattu”

– ????? Mitenkä nyt noit, oliko lihassa jotain vikaa?

A: ”Me tulimme syömään grilliruokaa, mutta ei tämä liha kyllä ole mitään grilliä nähnytkään!! Hirveetä moskaa tälläinen keitetty liha, ei oltaisi tilattu annosta jos oltaisi tiedetty”

– Listalla kyllä selkeästi mainitaan, että liha on pitkään kypsytettyä

A: ”Ei varmasti lukenut”

(tässä vaiheessa asiakas on jo TODELLA tuohtunut asiasta, ja lautaset vietiin keittiöön jossa sitten mieteimme että mitä teemme, ei oikein tiennyt että itkeäkkö vai nauraa…)

– Tässä olisi nämä listat, kuten huomaatte niin kyllä siinä selkeästi mainitaan että ”pitkään kypsytetyt” eikä grillatut…

A: Ai, no, niinpä näkyykin lukevan.. Hirveän harhaanjohtavaa tälläinen, kyllä siinä pitäisi paremmin mainita ettei liha ole grillattua!!! (ja läpä lää, lässyn lää hirveä valitus vielä perään)

– No, voimme me teille tuollaisen yhden jälkiruoan tarjota, ettei nyt niin kovin paha mieli vierailusta jäisi..

Asiakas sitten sai hyvityksensä, koska ketään ei enää tässä vaiheessa kiinnostanut, niin idioottimaista toimintaa… Kunnes sitten vietiin lasku, ja kyseltiin jälkiruoan maistuvuutta:

A: Oikein ihanaa ja älyttömän hyvää jälkiruokaa, kiitoksia kokeille oikein kovasti!! Muutenkin on kyllä ollut oikein hyvä palvelu (ja tähän kohtaan hirveä määrä erilaisita small talkia ja huulen heittoa)

– Ja tuossa olis tuo teidän osanne kuitista, Kiitos.

(ja älkää enää koskaan tulko takaisin….)

– Tarjoilija –

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. teppo42 sanoo:

    Nyt siis tarkentaen, että onko jotenkin itsestäänselvää että ”pitkään kypsytetty” tarkoittaa keitettyä? Ja onko tämä tieto itsestäänselvää myös muille kuin alan ammattilaisille? Ihan vakavissani kyselen, en ole koskaan aikaisemmin kuullut tuollaisesta.

  2. Huh sanoo:

    No eipä se pitkään kypsennys mitään grillaamistakaan tarkoita. Itse mieltäisin ennemmin uunissa hauduttamiseksi. Keittämisessä oletan, että ribsit olisivat jossain kattilassa vesilillussa. Grillatun määrittelisin parilassa paistetuksi.

  3. Zetor sanoo:

    Kyllä minun pitkään kypsytetyt porsaanribsini ovat aina ihan grillissä tehtyjä eikä missään helvetin liemessä keittämällä. Todellakin olisi syytä mainita asiasta jos ravintolassa pilataan lihaa keittämällä sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *