Naisten korjaamo

Olen töissä autokorjaamolla joka on perheyritys. Kun isä lopulta päätti jäädä eläkkeelle, siirtyi yritys minulle – 27-vuotiaalle naiselle.

Olin eräänä päivänä normaaliin tapaan töissä ja ainut korjaaja, joka oli sinä päivänä päivystysvuorossa. Ko. vuoro tarkoittaa meillä sitä, että kyseinen kaveri tekee pikkukorjauksia heti paikan päällä, kun muut keskittyvät isompiin, aikaavieviin korjauksiin.

Paikalle sitten saapui arviolta 50-ikävuoden ylittänyt herrasmies joka tuli vaihtamaan öljyjä autoonsa, kun ”oli niin paskan väristä.”

M: ”Kyllähän se hoituu, siinä ei mene kauaa. Ajakaa vain tuonne halliin numero yksi niin minä vaihdan ne.”
A: ”Niin, eikös se *isäni nimi* ole töissä?
M: ”Ikävä kyllä isäni on jäänyt eläkkeelle ja minä olen uusi omistaja.”
A: ”Jahas, jahas, selvä, just…no entä onkos se *nuorimman veljeni nimi* töissä?”
M: ”Kyllähän hän on, mutta on tällä hetkellä kiinni tuolla eräässä maalausprojektissa. Olisiko teillä ollut asiaa?”
A: ”Ei kun aattelin jos olis nuo öljyt voinut vaihtaa.”
M: ”Ikävä kyllä minä olen tänään päivystysvuorossa, osaan kyllä vaihdaa öljyt eikä siinä kauaa mene.”

Asiakas menee hankalaksi ja luettelee sitten vielä parin entisen / nykyisen miespuolisen työntekijän nimen joista sitten luettelen, että on eläkkeellä / siirtynyt meiltä pois / kiinni muissa hommissa / raapimassa persettä / en minä tiedä. Hiljalleen alkaa itsellä jo ärsytyskynnys nousta, olihan tässä selvää, että minä en kelvannut koska olin nainen.

M: ”Herra hyvä, en ole saanut pelkästään ulkoisten avujen takia tätä firmaa itselleni vaan osaan myös tämän työni. Vaihdanko minä nyt teille nuo öljyt vai siirryttekö suosiolla jonnekin muualle, missä sen tekee MIES?”
A: ”Enhän minä missään vaiheessa ole sanonut, että minua haittaa se, että olet nainen! Miehet vaan tekevät asian paremmin!”

Lopulta vaihdoin miehen autoon öljyt ja asiassa ei ollut natisemista kun lähti pois. Oli vaan niin hemmetin vaikeaa antaa naisen tehdä ko. homma.

– Neitiauto –

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Joni sanoo:

  ”Herra hyvä, en ole saanut pelkästään ulkoisten avujen takia tätä firmaa itselleni vaan osaan myös tämän työni. Vaihdanko minä nyt teille nuo öljyt vai siirryttekö suosiolla jonnekin muualle, missä sen tekee MIES?”
  -Tämä lause on oikea helmi! Kiitos että sanoit sille ukolle suorat sanat! 😀 T: Miespuolinen, joka ei osaa vaihtaa autojen öljyjä.

 2. Anssi sanoo:

  ”Enhän minä missään vaiheessa ole sanonut, että minua haittaa se, että olet nainen! Miehet vaan tekevät asian paremmin!”

  Nämä kaksi lausetta ovat aika räikeässä ristiriidassa keskenään.

  • badgehunter sanoo:

   Aasiakkaan mukaan naiset kyllä osaavat mutta tekevät sen työn joten kuten nippa nappa tai kysyy apua.

 3. Ryde sanoo:

  Itse en olisi käynyt tätä keskustelua, kun minä vien autoni korjaamolle, on todellakin selvää että jos henkilö on siellä töissä, tietää takuulla enemmän autoista kuin minä (vaikka olisi kirjanpitäjä 🙂 )

 4. Mari sanoo:

  Olin 90-luvun alussa ensimmäisiä naismekaanikkoja Suomessa ja maahantuojan merkkihuollossa töissä. Normi kysymykseni epäilijöille oli ”sinulla ja minulla on vain yksi pieni ero ja se roikkuu sinulla jalkojen välissä, sinä päivänä kun sinä korjaat sillä autoa minä lopetan. Ei tarvinnut enää jankata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *