Näytä kuitti!

Olin kauppamme kassalla ja perhe (pieni poika, hänen äitinsä ja pojan mummo) tulivat kassalle. Siinä ostoksia vedellessä nainen sanoi pojalle, että näytätkö noita kenkiä tädille. Poika nostaa pussin ja sanoo ”Nää on toisesta kaupasta.”. Sanoin selvä homma, ja pyysin pojan äitiä näyttämään niistä kuitin. Nainen lähti hakemaan kuittia pojan mummolta ja siitä sitten sota syttyikin.

Mummolla kilahtaa aivan täysin. Hän huutaa ja raivoaa, että eikö se nyt muka riitä, että poika sanoo mistä kengät ovat ostettu?

Nainen punastuu ja huutaa mummolle, että nyt näytät kun myyjä niin pyysi.

Mummo pistää vastaan ja huutaa ”En varmana näytä!! Ei ikinä ole tarvinnut näyttää mistään kuittia!!”

Nainen ja mummo huutavat keskenään toisilleen, mummo välillä huutaen minulle. Siinä kesken toisen ”Ei ikinä ole joutunut näyttää kuittia”- huudon kohdalla sanon mummolle, että tämä on kyllä käytäntönä öö, jokaisessa kaupassa. ”EI VARMANA OLE” ja mummo menee muualle.

Nainen nolona avaa kenkälaatikon ja kertoi, että muualta on nämä ostettu mutta kuittia hän ei nyt saa vain käsiinsä. Maksoivat ostoksensa ja lähtivät toisilleen huutaen.

Viikko tämän jälkeen olin taas kassalla. Mummo tulee lapsenlapsensa kanssa kassalle ja ostoksensa maksettuaan, mummo nojasi eteenpäin ja sanoi ”Anteeksi siitä viime kertaisesta. Oon tosi pahoillani. Anteeks.”

Eipä ole ikinä kassatädin uralla kukaan asiakkaista pyytänyt anteeksi sekoamisestaan. Tämä oli ensimmäinen kerta ja voin kertoa, että koko viikko parani sataprosenttisesti. 🙂

– -kassatäti- –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Lin sanoo:

  Ihanaa! Ja varmasti myös lapsenlapselle hyvin opettavainen kokemus. <3

 2. Andres sanoo:

  Myymäläpäällikkönä nyt vähän ihmettelen. Ei asiakkaalla ole mitään velvollisuutta todistaa kaupassa, että hänen muualta ostamansa tavarat eivät ole siitä kaupasta. Enkä esimerkiksi itse useinkaan halua kuittia mukaani kun jotain ostan.

  • Torvi totuuden sanoo:

   Sit on myymäläpäällikön toimenkuva hukassa ja pahasti.

  • Perkule sanoo:

   Totta kai kuitti on hyvä säilyttää kun käyt monessa eri kaupassa samalla kerralla. Etenkin vaatekaupoissa ja monessa muussa tavarakaupassa täällä päin myyjät laittavat kuitin suoraan kassiin tavaroiden kanssa. Lisäksi, jos kuljet pussukoiden kanssa toisessa kaupassa, myyjä voi pyytää kassin sisällön nähtäväkseen ja hyvän tavan mukaista olisi kassit antaa näytille ilman pyyntöäkin. Kaupassa kaupan tavalla ja sitä rataa, kaiketi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *