Päivän keitto

Työskentelen eräässä pihviravintolassa, jossa arkisin on lounas (johon kuuluu myös keitto), mutta iltaisin ja viikonloppuisin käytössä on pelkästään à la carte -lista, jolla ei ole keittoa vaan pelkkiä pihvejä jne.

Eräänä perjantai-iltana oli tavalliseen tapaan kiireistä kun ovesta sisään asteli yksinäinen keski-ikäinen, hiukan äreän näköinen mies. Olin juuri kassalla saarekkeen läheisyydessä jakamassa pöytälaskua ja näin miten mies käveli suoraan tyhjennetylle ja pimeälle salaattisaarekkeelle, missä tyhjennetty lounaskeitto-termari sijaitsi. Mies avasi termarin kannen ja kurkisteli sen sisään aika kauan, ihan kuin ei olisi voinut uskoa sen olevan tyhjä. Kysyin, voisinko olla jotenkin avuksi.

Mies täräytti termarin kannen ärtyisästi kiinni ja marssi tiskille, ilmoittaen että ”keitto on päässyt loppumaan! Ja sitä tulin syömään!”

Selitin hänelle että meillä ei ollut enää siihen aikaan keittoa vaan pelkästään menun annoksia. Mies viittoili äsken tutkimaansa keittotermariin päin ja intti että totta kai meillä pitäisi olla keittoa kun on tuo termarikin tuolla. Selitin siis uudestaan että keittotermari on käytössä ainoastaan lounasaikaan ja että iltaisin meillä tarjoiltiin ainoastaan menun annoksia, ja että voisin tuoda hänelle menun ihan hetken kuluttua mikäli hän haluaisi istuutua alas.

Mies näytti alistuvan siihen ettei nyt saa keittoa, mutta sanoi ettei ehdi nyt istuksimaan pöydissä odottelemassa menua, vaan haluaa tilata siitä tiskiltä. Hain hänelle menun, mutta selailtuaan sitä hetken hän osoittikin voitonriemuisesti tiskille jäänyttä päivän LOUNASbuffetlistaa ja julisti haluavansa listalla olevan tomaattikeiton.

Kun huomautin kyseessä olevan vanhan lounaslistan, jonka tuotteita ei tosiaankaan enää tähän aikaan saanut, mies alkoi suorastaan vapista raivosta ja tiuskaisi ettei aio enää ikinä mokomaan paikkaan tulla syömään, kun ”asiakkaita harhaanjohdetaan tällä tavalla!”

Sitten hän marssi raivoissaan ulos ravintolasta, vieden joko tahallaan tai vahingossa myös menumme mukanaan.

Olipahan erikoinen asiakas tuokin, ilmeisesti keitonnälkä oli tällä kertaa kova!

– pseudoavatar –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *