Odota sä!

Olin monen monta vuotta töissä suurella teleoperaattorilla. Eräässä vaiheessa herrat isot herrat johtoportaassa päättivät “räjäyttää” asiakaspalvelun. Tuli älyttömästi uusia kampanjoita, alennuksia ja uusia tuotteita, ja samalla sitten päätettiin lopettaa yritysasiakaspalvelu ja siirtää ne asiakkaat tavalliseen kuluttaja-asiakaspalveluun. Kun asiakaspalvelun jonotusajat venähtävät reiluun tuntiin, on sanomattakin selvää, että asiakkaiden kärsivällisyys katoaa, ja kuka muu siitä saa maksaa, kuin se pieni asiakaspalvelija, joka hiki tukassa yrittää purkaa jonoa muutaman kymmenen työkaverin kanssa.
Tämä toi myös huvittavia tapauksia. Eräs mies soitti tehdäkseen liittymään muutoksia, mutta huomasin liittymän olevan vaimon nimissä. Lain mukaan en voinut tehdä liittymiin muutoksia tämän herran pyynnöstä, ja vaimo sattui kuulemma olemaan lenkillä. Pahoittelin asiaa ja tarjouduin soittamaan tunnin päästä asiakkaalle päin. Ei käy. Asiakas oli odottanut tunnin päästäkseen hoitamaan asiaansa, ja nyt olisi sitten minun vuoroni odottaa. “Odota sä vuorostas, moro”, herra puuskahti ja äänestä päätellen asiakas laski puhelimen pöydälle ja lähti pois. En tietenkään voinut jäädä odottamaan, ja muutaman haloon jälkeen lopetin puhelun. Noin tunnin päästä sama asiakas sattui soittamaan taas minulle. Ajattelin vaimon saapuneen kotiin, mutta puhelimessa oli taas tämä herra, joka tokaisi taas:”Odota sä vuorostas.” Puhelin laskettiin taas pöydälle, ja taas muutaman haloon jälkeen jouduin lopettamaan puhelun..
Mieleen tuli toinenkin tapaus, joka ei liittynyt jonotusaikoihin. Vanhempi herra oli ostanut kytkypuhelimen, joka oli takuuaikana mennyt epäkuntoon. Herra oli lähettänyt puhelimen huoltoon, josta oli tullut vastaus, että puhelimessa oli kosteusvaurio, jota takuu ei korvaa. Tämä herra soitteli sitten minulle, ja ihmetteli mistä kostausvaurio voi tulla. Kyselin herralta, että olisiko tämä mahdollisesti puhunut puhelimessa kaatosateella tai kosteassa kylpyhuoneessa. Silloin herralla välähti:”No puhelin oli kyllä minulla saunassa mukana, mutta pyyhin kyllä posken ihan kuivaksi ennen kuin puhuin puhelimessa..” Tämä selvä.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *