Siivooja yllättää

Me siivoojat emme ole nykyään mitenkään tyhmiä; painvastoin. Saattaa olla, että olemma opiskeljoita, jolle ei paikkakunnan heikon työllisyystilanteen tai korruptoituneiden työmarkkinoiden takia löydy oman alan töitä. Siispä älä vähättele meitä.

Case-esimerkki: Olen siivoamassa erästä toimistoa, jossa 50+-ikäinen nainen istuu tietokoneensa ääressä puhisten ja puhkuen kuin virtahepo. Siivoilen toimistoa ja seurailen samalla hänen Excel-ohjelmassa tekemää copy-paste-leikkiä.

Kun tulen hänen kohdalleen, kysyn: “Miksi et tee tuosta makroa?” Nainen katsoo minua kuin halpaa makkaraa ja kysyy nenän vartta pitkin: “Mikä sellainen on? Mitä sä näistä voit tietää, kun olet siivooja?” Kerron hänelle, että opiskelen yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä ja tiedän siksi. Nainen ei usko.

Naisen nuori kollega puuttuu keskusteluun ja pyytää minua näyttämään, mitä tarkoitan. Näytän ja teen hänelle makron. Kun tulen uudestaan parin päivän päästä siivoamaan, alkuperäinen nainen pyytää tekemään hänelle vastaavan makron. Kieltäydyn, koska en hänen mukaansa osaa mitään. Nainen menee hämilleen ja minä olen tyytyväinen

24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *